26 Ιουλίου 2014

¨Ευρώπη πρέπει να υποφέρεις¨..συνιστούν οι Αμερικάνοι.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Φωτο από matrix24.gr 

Η τιμωρία της Ρωσίας τιμωρεί την Ευρώπη και τον  Πούτιν;

Ποιος θα μας πει αν η σύνοδος των BRICS στην Βραζιλία και η ανακοίνωση της Σύνδεσης Ενέργειας των μελών της μαζί με την δημιουργία νέας αποθεματικής Τράπεζας είχε σαν ισοδύναμο πλήγμα την προσβολή του Ρωσικού προφίλ στην κοινή γνώμη με την κατάρριψη της  Malaysia Airlines Flight 17  στην Αν. Ουκρανία; Με αποτέλεσμα να είναι αναγκαία η λήψη νέων κυρώσεων. 

Και όμως απαντούν εμμέσως οι Αμερικάνοι σε άρθρο  της  Nina Dos Santos,
CNN  25 Ιουλίου του 2014 - Ενημέρωση 1003 GMT (1803 HKT) 

¨To punish Russia, Europe must be prepared to suffer¨ 

Το μήνυμα ουσιαστικά εστάλει στην Ευρώπη. 
¨Ευρώπη πρέπει να είσαι προετοιμασμένη να υποφέρεις¨ 

Τι σημαίνει αυτό; Ας καθίσουμε να σκεφτούμε λίγο.. 

Θα αλλάξουν οι ρυθμοί της ζωής στην Ευρώπη; 

Αυστηρές κυρώσεις  στην Ρωσία σημαίνει πιθανότητα διακοπής του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, απώλεια της ευρωπαικής παραγωγής, πλήγμα στα εμπορικά ισοζύγια των εκατέρωθεν χωρών. 

Η ΕΕ εξάγει στην Ρωσία περίπου 100 Δις δολάρια και εισάγει 200 εκατομμύρια από αυτήν. 

Για την Γερμανία τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. 

6000 Γερμανικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην Ρωσία και 300.000 Γερμανοί εξαρτούν την επιβίωση τους από το εμπόριο της χώρας τους με την Ρωσία. 

Ένα σχετικό παράδειγμα αποτελεί  η Γαλλία που απασχόλησε 1000 άτομα εν μέσω υψηλής ανεργίας για να κατασκευάσει με σκοπό να παραδώσει στην Ρωσία τα πολεμικά πλοία Mistral. 

Τι λένε λοιπόν οι Αμερικάνοι στους Ευρωπαίους;

¨Σφίγγοντας την θηλιά πάνω από τις τράπεζες της Ρωσίας, η Ευρώπη ελπίζει όχι μόνο να  φέρει σε αντίθεση τους βιομηχάνους  της χώρας  απέναντι από τον Πρόεδρο Πούτιν, αλλά και να περιορίσει την ικανότητα του Κρεμλίνου για τη χρηματοδότηση των τραπεζών  της χώρας από τις  διεθνείς αγορές, που σημαίνει ότι η Ρωσία  θα πρέπει να ξαναμετρήσει  τα συναλλαγματικά της αποθέματα και  να δει το Ρούβλι της να αποδυναμώνεται.¨

¨Αυτό θα είχε σε πιο μακροπρόθεσμη βάση - δηλαδή σε τρία με πέντε χρόνια -  ¨ κυρώσεων¨ να πληγούν οι ευαίσθητες τεχνολογίες στον τομέα της ενέργειας  με αποτέλεσμα να παρεμποδισθούν τα ρωσικά σχέδια για την περαιτέρω αξιοποίηση των τεραστίων αποθεμάτων  πετρελαίου και του  φυσικού αερίου της¨

¨Προφανώς, η ΕΕ ελπίζει ότι, για το καλό όλων η κρίση γύρω από την Ουκρανία θα πρέπει να λυθεί μέχρι τότε.¨

¨το ισχυρό μήνυμα των Ευρωπαίων ηγετών στην Ρωσία θα έχει φυσικά και κάποιες συνέπειες στα αντίστοιχα ΑΕΠ των χωρών τους¨ http://edition.cnn.com/ Με Nina Dos Santos , CNN 

Με λίγα λόγια τους λένε…
¨κάντε λίγο υπομονή , τρία- πέντε χρόνια μέχρι να τελειώνουμε με τον Πούτιν¨.

Τελικά λειτουργούν ή δεν λειτουργούν οι πνευματικοί νόμοι;

Μόνο θυμηθείτε πριν τέσσερα χρόνια τους ανεκδιήγητους Ευρωπαίους εταίρους  που μας κουνούσαν το δάκτυλο και συνιστούσαν να κάνουμε υπομονή  τρία- πέντε χρόνια μέχρι να βγούμε από τα μνημονιακά γρανάζια!!

Σήμερα άλλοι τους λένε να κάνουν υπομονή στο κρύο του Ευρωπαϊκού Βορρά και βλέπουμε…

Και φυσικά ακόμα δεν είδε τίποτα η Ευρώπη γιατί το μέτωπο της Αν. Ουκρανίας συνέχεια ξεχειλώνει.

Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ξεπληρώνει τις αδικίες που έκαναν στην Ελλάδα έστω και αν καθυστερεί λίγο, αλλά πληρώνει τοις μετρητοίς. 

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.