29 Ιουλίου 2014

ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Β.ΗΠΕΙΡΟΥ: ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.

Του Μάκη Βραχιολίδη 
vrachiolidis@yahoo.gr 

Δεν έχει όρια η επιθετικότητα της Αλβανικής κυβέρνησης σε βάρος των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Τους αντιμετωπίζουν ως εχθρούς και έχουν προσανατολίσει τη στρατηγική τους, στην εξολόθρευση του ελληνικού στοιχείου, είτε βιολογική είναι αυτή είτε στο να εξαναγκάσουν τους Βορειοηπειρώτες να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές εστίες τους.

Κι ενώ στη Βόρειο Ήπειρο κυοφορείται γενοκτονία σε βάρος του ελληνισμού, ο Έλληνας ΥΠΕΞ  κ. Βενιζέλος δεν αντιδρά καθόλου από την ώρα που –ανοήτως- έδωσε το Ο.Κ. για την είσοδο της Αλβανίας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της με την ΕΕ!  Το μόνο που έπραξε, σύμφωνα με δημοσίευμα από την επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ήταν να εκφράσει τις ανησυχίες του για την αλλαγή των δημοτικών και περιφερειακών περιφερειών (Αλβανικός «Καλλικράτης»), ιδιαίτερα σε τομείς που έχουν καίρια σημασία για την ελληνική εθνική μειονότητα.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ε. Βενιζέλος σε συνομιλίες που είχε με τον Αλβανό ομόλογό του τόνισε τη σημασία της εδαφικής μεταρρύθμισης και την υψηλή ευαισθησία που υπάρχει γύρω από αυτήν, καθώς και την ανάγκη για την προώθηση της επίλυσης των ανοικτών ζητημάτων μεταξύ των δύο χωρών, χωρίς την προσθήκη νέων.

Μέχρις εκεί ήταν όλη κι όλη  η… αντίδραση του Ε. Βενιζέλου, για να λάβει την αυστηρή απάντηση από τον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι, που ούτε λίγο ούτε πολύ είπε στον Έλληνα ομόλογό του: «κάτσε στ’ αυγά σου και μην ασχολείσαι με τα εσωτερικά μας»!

«Αυτό είναι ένα εσωτερικό ζήτημα, μια σημαντική μεταρρύθμιση που είναι απαραίτητη και θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της συνέλευσης της Αλβανίας και μελετάται από ειδική επιτροπή βουλευτών», φέρεται να είπε ο Μπουσάτι προς τον Έλληνα ΥΠΕΞ. 
Όμως, τα πράγματα δείχνουν ότι η επιθετικότητα της Αλβανίας σε βάρος των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου γίνεται κατά ριπάς:

Αλβανικά δημοσιεύματα έφθασαν στο σημείο να κατηγορήσουν τον έπαρχο Αλύκου κ. Χρήστο Καΐση, επειδή σε υπηρεσιακό έγγραφο χρησιμοποίησε την Ελληνική γλώσσα.

Προκειμένου δε να καταδείξουν το …μέγεθος του εγκλήματος, δημοσίευσαν και το σχετικό έγγραφο το οποίο είχε ως παραλήπτη τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο.

«Τι το περίεργο όταν δυο Έλληνες επικοινωνούν μεταξύ τους στα Ελληνικά;», διερωτάται με νόημα το βορειοηπειρωτικό site «himara.gr». Και όμως, το χτύπημα που δόθηκε από την Αλβανία είχε αποδέκτες και τους ίδιους τους Αλβανούς, διότι τα αλβανικά έντυπα γνωρίζουν καλά ότι τέτοια δημοσιεύματα αποτελούν τον προσφορότερο μέσο για να αναζωπυρώσουν το μένος της αλβανικής κοινωνίας σε βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. 

Το himara.gr ρώτησε τον έπαρχο Αλύκου Χρήστο Καΐση να εκφράσει τη γνώμη του σχετικά με τις αντιδράσεις και τα δημοσιεύματα των αλβανικών μέσων. Ο κ. Καϊσης δεν προσπάθησε ούτε να καλυφθεί ούτε να αμυνθεί αλλά πέρασε στην αντεπίθεση:

«Στηρίζω την μητρική μου γλώσσα και δεν παρανομώ σε κάτι ας διαβάσουν την σύμβαση πλαίσιο να ενημερωθούν αν δεν ξέρουν διότι δεσμεύονται να αναγνωρίσουν το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης κάθε προσώπου που ανήκει σε εθνική μειονότητα συμπεριλαμβάνει και την ελευθερία στη λήψη και τη διάδοση πληροφοριών ή ιδεών στη μειονοτική γλώσσα, πέρα από σύνορα και χωρίς την ανάμειξη των δημόσιων αρχών. Επίσης με τιμούν και με ενθαρρύνουν τα σχόλια τους , ιδιαίτερα τα περί φιλίας μου με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κ. κ. Αναστάσιο, ο οποίος ήταν και είναι η πυξίδα της Αγιοσύνης για όλοι την Αλβανία αλλά και πέραν των συνόρων αυτών ».

δημοσιεύεται σήμερα στην "Ελεύθερη Ώρα"
το είδαμε ΕΔΩShare

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να αυτονομηθούν άμεσα στηριζώμενοι σε Ιδίες Δυνάμεις.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.