26 Ιουλίου 2014

Οι Ισλαμιστές κινούνται για αποσταθεροποίηση στον Καύκασο; (Αποκλειστικό)

Σύμφωνα με πληροφορίες και διάφορα άλλα στοιχεία, υπάρχει μια φαινομενικά αύξηση κινητικότητας στην Τσετσενία, αυτή την περίοδο.

Το Ισλαμικό στοιχείο στην περιοχή του Καυκάσου βρίσκεται σε ένταση εδώ και καιρό, μετά τον θάνατο του Emir Dokku Abu Usman (φερόμενου και ώς Εμίρη του Καυκάσου) πριν απο αρκετό διάστημα (ένα έτος - Σεπτέμβριο 2013) παρά τις δηλώσεις του Emir Khamzat, πώς δεν έχει σχέση η Ρωσία και ο Πούτιν με αυτό. 

Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι αναφέρουν ότι πρόκειται για δουλειά της FSΒ. Ο συγκεκριμένος σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθει μετά απο έρευνα του IISCA, βρέθηκε σε συνεστίαση με ομάδα ανθρώπων στη Dzheirakh, Ingushetia. Εκεί φέρεται να έφαγε μαζί τους, όπου και δηλητηριάστηκε, επιφέροντας σύμφωνα με Ιατροδικαστή τον θάνατο του, ένα μήνα μετά. Στο ίδιο περιστατικό τότε είχαν πεθάνει άλλοι 4 σχεδόν αμέσως. 

Προσθετικά υπάρχουν εμπρηστικές δηλώσεις του Ayman al-Zawahiri τον Ιανουάριο του 2014, όπου καλεί τις Τσετσένικες Ισλαμικές δυνάμεις να αναλάβουν δράση, όπως είχε γίνει στο παρελθόν της Αιγυπτιακής Ιστορίας, "φωτογραφίζοντας" και το τι συμβαίνει εκεί, με τον διωγμό και καταδίκη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ώς τρομοκρατική οργάνωση.

Επιγραμματικά ανέφερε τότε:
"fighting for Chechnya is another page of the pages of eternal jihad to as to achieve true
justice in the name of Allah.And the real question is: Are we, as Muslims, ready to take the path of the Chechens, and enroll in the ranks of the fight in the name of Allah? jihad today is so as to liberate the country from the invasion of the atheists is a duty upon every Muslim, and each of us should fulfill his role in the name of Allah, the Lord of the Worlds."
πηγή: Ayman al - Zawahiri January 25 , 2014

Ταυτόχρονα , Ρώσικα κυρίως ΜΜΕ, εμφανίζουν , τους Τσετσένους να δέχονται βοήθεια και ώθηση στο να δημιουργήσουν πηγές αστάθειας στον Καύκασο, υποννοώντας προφανώς Δυτική παρέμβαση.

The Chechen war was a classic attempt by the US and Britain to destabilize Russia through the Caucasus. It was fomented from the outside by NATO. In Ukraine, we saw some of the Kiev fascists were the same as those who went to Chechnya to fight Russia,”
-----Webster Tarpley, a historian and author of “Obama: The Postmodern Coup
πηγή: ΕΔΩ 

Στο παρασκήνιο όλων αυτών, υπάρχουν αναφορές απο μυστικές υπηρεσίες πώς στο πεδίο συγκρούσεων του Ιράκ, έχει ανοίξει ενα κανάλι επικοινωνίας με την ISIS και συγκεκριμένες ομάδες στην Τσετσενία που στηρίζουν την Τζιχάντ, έχοντας ώς κόμβο επικοινωνίας τον Omar al-Shishani, πρώην μέλος ομάδος εκεί με Τσετσενο-Γεωργιανή καταγωγή. Αρκετές, μη διασταυρωμένες πληροφορίες, φέρουν τον συγκεκριμένο να έχει ηγετική θέση πλέον στην ISIS, ενισχύοντας έτσι και τους δεσμούς επικοινωνίας και επαφών με τον Καύκασο.

Τα στοιχεία παραπάνω, καθώς και μια έντονη αντίδραση πρόσφατα από τον V. Putin με έκδοση νέου νόμου  με ισχυρές τιμωρίες για εκείνους που μιλούν για αποσχίσεις, δείχνει πώς στην Ρωσία, έχει ήδη μπεί σε κίνηση ένα σκηνικό έντασης στον Καύκασο, ίσως όπως ισχυρίζονται από την Ρώσικη πλευρά, ώς αντιστάθμισμα πιέσεων για την Ουκρανία.

Περισσότερα σε αυτό, όταν από το IISCA θα έχουμε νέες πληροφορίες.

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας.

IISCA SEC group/think tank.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.