26 Ιουλίου 2014

ΕΝΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΩΣ ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΟ.

ΑΚ172/2014 20/7/2014

Προς τα Μέσα Ενημέρωσης

ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

52η Σύνοδος του Συμβουλίου ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο.

24, Ιουνίου 2014

Διαβάσαμε με πολύ προσοχή την απο 105 σελίδες Έκθεση την οποία κατέθεσε στο Συμβούλιο Σύνδεσης ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών και ο Τούρκος επικεφαλής της Τουρκικής ενταξιακής πορείας και το θεωρούμε επιβεβλημένο να ενημερωθεί ο Κυπριακός Λαός για το περιεχόμενό του.

Το έγγραφο και το περιεχόμενό του σε ότι αφορά την Κύπρο είναι παντελώς απαράδεκτο, σε βαθμό που δεν μπορεί να παραμείνει ως έγγραφο στα Ευρωπαϊκά αρχεία και μάλιστα αναπάντητο. Δεν γεννάται μόνο το ερώτημα ποιά ήταν η αντίδρασή Ελλάδας και Κύπρου στην κατάθεση του εγγράφου αλλά εγείρεται έντονα η απαίτησή το έγγραφο να επιστραφεί απο την ΕΕ πίσω στην Τουρκία ως μή αποδεκτό.

Το περιεχόμενο των 10 σελίδων του κειμένου , σελίδες 51 μέχρι 61, που είναι αφιερωμένες στην Κύπρο και το Κυπριακό, αποτελούν μια χιονοστιβάδα διαστρεβλώσεων της ουσίας του Κυπριακού, ύβρεων, απαξιωτικών αναφορών και μηδενισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πουθενά δεν αναφέρεται σε Κυπριακή Δημοκρατία αλλά προκλητικά σε Ελληνοκύπριους και Ελληνοκυπριακή Διοίκηση. Ούτε πως έκαμε στρατιωτική εισβολή στην Κύπρο και ότι διέπραξε σωρείαν εγκλημάτων πολέμου. Παρουσιάζεται ως μια Τρίτη χώρα η οποία συμβάλλει στην επίλυση του Κυπριακού. Απο θύτης παρουσιάζεται ως ταλαιπωρημένο θύμα.

Το περιεχόμενο του Εγγράφου, συνιστά επίσης ύβρη και για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση, της οποίας η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πλήρες μέλος. Συνιστά ύβρη για τους αξιωματούχους της ΕΕ με τον τρόπο που η Τουρκία τους επικαλείται ως άλλοθι στο αίτημά της να παραμερισθεί το Ευρωπαϊκό κεκτημένο στη λύση του Κυπριακού, καθώς και με τον τρόπο που θεωρεί ως παράνομη την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μιας χώρας την οποία θεωρεί και ως «νεκρή και εκλειπούσα».

Το περιεχόμενο του Εγγράφου είναι τέτοιο που δεν δικαιολογεί καθόλου τις αντιδράσεις του Ελληνα Υπουργού Εξωτερικών. Αντίθετα έπρεπε να ντρέπεται και τουλάχιστον να σιωπά. Ούτε η προσπάθεια συμπόρευσης της Κυπριακής Κυβέρνησης με τον Ελληνα Υπουργόν Εξωτερικών δικαιολογείται.

Τέλος, το περιεχόμενο του Εγγράφου είναι τέτοιο που δεν δικαιολογεί τις εκ των υστέρων ενέργειες της Κυπριακής Κυβέρνησης. Το Έγγραφο ως έχει δεν μπορεί να παραμένει στα αρχεία της Ευρώπης, αναπάντητο και η Κυπριακή Κυβέρνηση να ικανοποιείται να δηλώνει ότι «αξίωσε όπως στο μέλλον της κοινοποιούνται τέτοια έγγραφα εκ των προτέρων». Τρομάζουμε και διερωτούμαστε πόσα τέτοια έγγραφα, άραγε, να έχουν διαχρονικά κατατεθεί απο την Τουρκία σε διάφορα Διεθνή Σώματα και να πέρασαν απαρατήρητα και να παραμένουν εκεί αναπάντητα;

Η Κυπριακή Κυβέρνηση, εφόσον σέβεται τον εαυτό της οφείλει να απαιτήσει όπως το Τουρκικό Εγγραφο επιστραφεί ως απαράδεκτο. Τίποτε ολιγώτερο.

Ζητούμε και την Κομματική παρέμβαση προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή το Εγγραφο να μην παραμείνει στα Ευρωπαϊκά χέρια και μάλιστα αναπάντητο.

Σχετική επιστολή στάληκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Εξωτερικών και τους Αρχηγούς των Κομμάτων.

Απο το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.