27 Ιουλίου 2014

Παγωμένοι αγωγοί στην Ευρώπη;,¨Παγωμένα¨ μνημόνια στην Ελλάδα;

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Αυτός ο χάρτης δείχνει  τους κύριους αγωγούς φυσικού αερίου που περνούν μέσω της Ουκρανίας, και της εξάρτησης της ΕΕ από τη Ρωσία για την ενέργεια. 
Σχεδιασμός: Inez Torre / CNN

Οι επόμενες μέρες στην μελαγχολική  Ευρώπη μέσα από εικόνες- γραφικών.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες  είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν και να συμπεριλάβουν στην ατζέντα τους όλο το εύρος των κυρώσεων προς την Ρωσία; 

Τι θα  φέρει ο φετεινός Ευρωπαϊκός χειμώνας;
Δίψα για ρωσικό αέριο και αναμνήσεις από καλές αλλά περασμένες εποχές φτηνής ενέργειας καθότι οι Ευρωπαίοι είναι πρόθυμοι να επιβάλλουν κυρώσεις στον πρώην ενεργειακό συνεταίρο τους.

1914 – 2014  φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έναρξη του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου και όμως ξαφνικά οι καρδιές στην Ευρώπη παγώσανε όπως τότε.

Η Ιστορία επαναλαμβανόμενη δείχνει ότι πριν την πολεμική αναμέτρηση προηγείται η οικονομική αναμέτρηση των αντιπάλων και αυτό σήμερα συνιστά το καθεστώς των οικονομικών κυρώσεων που φέρνει σαν καταιγίδα άπειρες συνέπειες στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Αυτό δείχνει άλλωστε και το παρακάτω γραφικό εμπορικών ροών στις καλές εποχές  που όπως φαίνεται θα γίνουν παρελθόν και για την Ευρώπη και για την Ρωσία.
Φώτο – ΓΡΑΦΙΚΟ από http://edition.cnn.com/ 

Οι  Αμερικάνοι ¨προπονούν¨ τους Ευρωπαίους στην νέα πραγματικότητα όπως φαίνεται και   σε άρθρο της Ιβάνα Kottasova  του  CNN στις 22 Ιουλίου με τον τίτλο ¨δίψα της Ευρώπης για το Ρωσικό αέριο¨ από το οποίο αντλήσαμε και τα παραπάνω γραφικά που μας εξηγούν τι έπεται.

Το τι έπεται στην Ευρώπη και το τι έρχεται στην Ελλάδα…
Ο παγωμένος αέρας που θα κατακλύσει την Ευρώπη μπορεί να ¨παγώσει¨ τα μνημόνια της Ελλάδος και της Κύπρου;

Ο ΠΑΤΡΟ ΚΟΣΜΑΣ επαληθεύεται; ¨Δεν θα προλάβουν¨

Σε λίγο δεν θα πέφτουν μόνο αεροπλάνα, θα ¨πέφτουν¨ και οικονομίες χωρών εκτός των προγνωστικών.

¨Δεν θα προλάβουν¨ οι αναίσχυντοι τοκογλύφοι να ¨χορτάσουν¨ την απληστία τους με την Ελλάδα γιατί  όπως φαίνεται θα μείνουν  οικονομικά μετέωροι στις χώρες τους  και ταυτόχρονα θα τους κοπεί η όρεξη για ξένα  πετρελαιοχώραφα  γιατί θα ασχολούνται με άνθρακες.

¨με την μπουκιά στο στόμα θα ξεκουμπιστούν και θα φύγουν¨ γιατί θα τους πιέζουν κατακλυσμιαίες οικονομικές και γεωπολιτικές ανατροπές.

Πριν μας δαγκώσουν  όμως για τελευταία φορά θα θελήσουν όπως πάντα να μας κάνουν κακό.

Η καλοκαιρινή ραστώνη πάντα βλάπτει την ¨εθνική υγεία¨ μας, βλ Κύπρος 74. 

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.