12 Οκτωβρίου 2014

Ο Χάμιλτον νίκησε στο πρώτο στην ιστορία ρωσικό Γκραν Πρι.

Οι L. Hamilton και N. Rosberg έκαναν το 1-2 στη Ρωσία και η Mercedes AMG GP κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα κατασκευαστών της F1 στην ιστορία της. 
 
Πολλά site και blogs χαρακτήρισαν το Grand Prix της Ρωσίας στο Sochi τον πιο βαρετό αγώνα στην ιστορία της F1 αλλά όπως φαίνεται κανείς δεν νοιάζεται για αυτό. Ο αγώνας ήταν καθαρά διαδικαστικός. 
 
Ο Lewis Hamilton έγραψε την πρώτη σελίδα στην ιστορία του Ρωσικού Grand Prix καθώς έγινε ο πρώτος νικητής στο Sochi. Με αυτή τη νίκη ο Hamilton ισοφάρισε το ρεκόρ του Nigel Mansell, με 31 νίκες. Οι δύο τους φιγουράρουν στην κορυφή της λίστας των Βρετανών με τις περισσότερες πρώτες θέσεις. Ο Nico Rosberg, ολοκλήρωσε το θρίαμβο για τη Mercedes τερματίζοντας δεύτερος. Έτσι οι Γερμανοί κατέκτησαν το πρώτο τους πρωτάθλημα κατασκευαστών, 60 χρόνια μετά το ντεμπούτο τους στην F1. 
 
Ο Lewis Hamilton κυριάρχησε απόλυτα στο Sochi και πήρε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του, και την ένατη φετινή. Δεύτερος μετά από λάθος, στην πρώτη στροφή και κρατώντας για 52 γύρους το ίδιο σετ ελαστικών τερμάτισε ο Nico Rosberg. Το podium συμπλήρωσε ο Valtteri Bottas με τη Williams, μπροστά από τις McLaren των Jenson Button και Kevin Magnussen. Ακολούθησαν οι Fernando Alonso, Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen και Sergio Perez. 
 
Λίγο πριν από την εκκίνηση όλοι οι οδηγοί συγκεντρώθηκαν μπροστά από το grid, την ώρα που έπαιξε ο ρωσικός εθνικός ύμνος, και στη συνέχεια σχημάτισαν ένα κύκλο ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα που δίνει για τη ζωή του ο Jules Bianchi. 
 
Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα οι δύο Mercedes ξεκίνησαν καλύτερα από όλους. Ο Rosberg ήταν αποφασισμένος να επιτεθεί και έκανε την κίνησή του στη δεύτερη στροφή.
 
Μπλόκαρε όμως πολύ έντονα τους τροχούς του στα φρένα και βγήκε στην περιοχή διαφυγής. Η κίνηση αυτή καθόρισε τον αγώνα του, καθώς η παραμόρφωση που προκάλεσε στα ελαστικά του τον ανάγκασε να μπει στα pit στο τέλος του πρώτου γύρου, για να αλλάξει τη μαλακή γόμα με τη μεσαία και έπεσε στις τελευταίες θέσεις. 
 
Ο Hamilton έμεινε στην πρώτη θέση. Ο Fernando Alonso έκανε καλή εκκίνηση με τη Ferrari και είχε ανεβεί στην τέταρτη θέση, ενώ εξαιρετική ήταν η εκκίνηση του Kevin Magnussen με τη McLaren, ο οποίος από την 11η θέση έφτασε στην πέμπτη. 
 
Η στρατηγική των περισσότερων οδηγών ήταν να κάνουν ένα pit stop και να προσπαθήσουν να κρατήσουν όσο γίνεται περισσότερο τα ελαστικά με τα οποία ξεκίνησαν τον αγώνα. 
 
Ο Nico Rosberg είχε δύσκολη αποστολή, καθώς έπρεπε να κρατήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο με τα μεσαία ελαστικά που έβαλε στο δεύτερο γύρο να βγάλει όλο τον αγώνα των 53 γύρων και ταυτόχρονα να προσπαθήσει να κερδίσει θέσεις. Στο πρώτο κομμάτι του αγώνα ο οδηγός της Mercedes όντως κέρδιζε θέσεις, έχοντας ανέβει στη 10ος. 
 
Όταν όλοι ολοκλήρωσαν τα pit stop τους, δεν ήταν έκπληξη ότι ο Lewis Hamilton παρέμενε πρώτος με μεγάλη διαφορά. Ήταν όμως αξιοσημείωτο ότι δεύτερος ήταν ο Nico Rosberg, που βρέθηκε εκεί όταν όλοι μπήκαν στα pits. 
 
Ο Hamilton δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει περίπατο μέχρι τον τερματισμό, κάνοντας οικονομία σε καύσιμα, ελαστικά και φθορά μονοθεσίου. Ο Rosberg απέδειξε την απόλυτη ανωτερότητα της Mercedes, οδηγώντας ένα stint 52 γύρων για να φτάσει και να κρατήσει, χωρίς να κινδυνεύσει, τη 2η θέση. Ο Valtteri Bottas πήρε την καλύτερη δυνατή θέση από αυτόν τον αγώνα και τερμάτισε τρίτος. 
 
Μετά τον αγώνα της Ρωσίας ο Hamilton αύξησε τη διαφορά του από τον Rosberg στους 17 βαθμούς με 3 αγώνες να απομένουν. Επόμενος αγώνας είναι το Grand Prix των ΗΠΑ στο Austin, που θα διεξαχθεί το 3ήμερο 31/10-2/11. 
 
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 
1 Lewis Hamilton Mercedes 1.31:50,744”
2 Nico Rosberg Mercedes +13.657”
3 Valtteri Bottas Williams/Mercedes +17,425”
4 Jenson Button McLaren/Mercedes +30.234”
5 Kevin Magnussen McLaren/Mercedes +53,616”
6 Fernando Alonso Ferrari +1:00,016”
7 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault +1:01,812”
8 Sebastian Vettel Red Bull/Renault 1:06,185”
9 Kimi Raikkonen Ferrari +1:18.877”
10 Sergio Perez Force India/Mercedes +1:20,067” 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ 
1 Lewis Hamilton 291
2 Nico Rosberg 274
3 Daniel Ricciardo 199
4 Valtteri Bottas 145
5 Sebastian Vette 143
6 Fernando Alonso 141 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ 
1 Mercedes 565
2 Red Bull/Renault 342
3 Williams/Mercedes 216
4 Ferrar 188
5 McLaren/Mercedes 143 

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.