5 Οκτωβρίου 2014

Παγίδευσε η Αμερική την Τουρκία; Έπεται συνέχεια…

Γράφει ο Δρ Κωσνταντίνος Βαρδάκας 

Τα νερά είναι βαθειά για αυτό και όλοι οι ισχυροί της γης ¨παίζουν τα ρέστα τους¨. 

Ή όποιος ανοίγει τον λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα.
Μπορεί η περιβόητη δολοφονική οργάνωση της ISIS να είχε την λογιστική υποστήριξη της Τουρκίας αλλά τελικά ανάβει τον πυροκροτητή του Κουρδικού μέσα στα χέρια της.

Και σε λίγο η Τουρκία θα τρέχει και δεν θα φτάνει. 
Προειδοποίηση Οτσαλάν: Ειρήνη τέλος με Τουρκία, εάν «επιτραπεί σφαγή των Κούρδων στο Κομπάνι» 

Τα δόκανα για την γνωστή μας αλεπού στήθηκαν εδώ και πολύ καιρό.. ας θυμηθούμε

¨ Σύμφωνα με δημοσίευμα που εμφανίστηκε στην εφημερίδα Yenişafak daily ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Τουρκία Francis Ricciardone φέρεται να είπε στους πρεσβευτές της ΕΕ που επίσης υπηρετούν στην Άγκυρα σε ιδιωτική συνάντηση στις 17 Δεκεμβρίου (στις αρχές δηλαδή διερεύνησης του σκανδάλου της Halkbank) ότι οι ΗΠΑ είχαν ζητήσει από την Άγκυρα να διακόψει τις οικονομικές της σχέσεις η τουρκική τράπεζα Halkbank με το Ιράν.

¨Ζητήσαμε το τέλος των οικονομικών σχέσεων της Halkbank με το Ιράν αλλά αυτοί δεν μας άκουσαν. Αυτό τον καιρό παρακολουθείτε την κατάρρευση μιας αυτοκρατορίας¨¨! (εννοώντας την Τουρκία), φέρεται να είπε ο Αμερικανός πρεσβευτής σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, εξοργίζοντας τον Ερντογάν, ακόμη περισσότερο.  

Σήμερα η αλεπού  ¨αισθάνεται¨ ότι την έχουν στήσει δόκανα για να την πιάσουν..

Από τις δήθεν μικροπαρεξηγήσεις καταλαβαίνει κανείς τι έρχεται;
Ο Τούρκος πρόεδρος, στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ, τον Σεπτέμβριο, δεν συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα,  αλλά συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Εκεί συζήτησαν για το θέμα της αντιμετώπισης της ISIS.

Έλα όμως που ο Τζο Μπάιντεν έδωσε σε λίγο καιρό ¨στεγνά ¨ τον φίλο του Ερντογάν σε δηλώσεις του: 

«Σε μια προσωπική μας συζήτηση, ο φίλος μου Ερντογάν, μου είπε: "Έχεις δίκιο, αφήσαμε πολλούς μαχητές να περάσουν τα σύνορα της χώρας". Τώρα, προσπαθούν να κλείσουν τα σύνορά τους». 

Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας: «Αν ο κ. Μπάιντεν έκανε τέτοιες δηλώσεις, ανήκει πλέον για μένα στο παρελθόν. Ουδείς μπορεί να κατηγορήσει την Τουρκία ότι υποστήριξε οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία, του Ισλαμικού Κράτους περιλαμβανομένου», επέμεινε ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας.

«Εάν ο Τζο Μπάιντεν είπε κάτι τέτοιο στο Χάρβαντ, τότε οφείλει να απολογηθεί. Μιλάω ξεκάθαρα. Οι ξένοι μαχητές ουδέποτε πέρασαν από την Τουρκία με τα όπλα τους για να μπουν στη Συρία»,απάντησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας και κάλεσε τον Μπάιντεν «να ζητήσει συγγνώμη» από τη χώρα του. defencenet.gr 04/10/2014 
Τι έπαθε τελικά ο Αμερικανός αντιπρόεδρος και λέει ¨αλήθειες¨;
Τέτοιες ¨αλήθειες¨  ενεργοποίησαν  σήμερα την Κυπριακή Δημοκρατία που δηλώνει: 

«Η Κύπρος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Βρίσκεται σε ζώνη κινδύνου, ιδιαίτερα εάν η ISIS και οι άλλες δυνάμεις και οργανώσεις των τζιχαντιστών, καταφέρουν να επιβληθούν έναντι του Λιβάνου», επισημαίνει ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε συνέντευξη στην «Καθημερινή Κύπρου» της Κυριακής ο Ιωάννης Κασουλίδης τονίζει ότι ήλθε η ώρα να δοκιμαστεί στην πράξη ο γεωστρατηγικός ρόλος της Κύπρου ως «προκεχωρημένο φυλάκιο» της ΕΕ και της Δύσης στην ανατολική Μεσόγειο. 

Ο Κύπριος υπουργός κάνει λόγο για τη «μέθη της επιτυχίας», που παρασύρει τον Ταγίπ Ερντογάν σε συγκρουσιακές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο, ενώ επισημαίνει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, με την ενίσχυση που πρόσφερε στην ISIS, δημιούργησε ένα «τερατούργημα», το οποίο βρίσκει τώρα μπροστά του. «Η πολιτική των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες έχει αποτύχει παντού», επισημαίνει. Ο Ιωάννης Κασουλίδης, σημειώνει ότι οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή «για πρώτη φορά τοποθετούν το Κυπριακό σε ένα στρατηγικό πλαίσιο και αυτή η νέα πραγματικότητα εξηγεί το πρόσφατο αυξημένο αμερικανικό ενδιαφέρον για επίλυσή του». http://www.newslog.gr/  Συντάκτης: Ημερομηνία: 2014-10-04 21:06:17 | Πηγή: Εξπρές 

Τελικά γιατί η Αμερική ¨επιδιώκει¨ να μάθει όλος ο κόσμος ότι πίσω από την δολοφονική μανία της ISIS με τους τηλεοπτικούς αποκεφαλισμούς κρύβετε ο Σουλτάνος και η παρέα του; 

Γιατί στήνει ¨δόκανα¨ και για ποίον τα στήνει;
Τι θα κάνει η Τουρκία τώρα;
Μας το είπε ο  Γέροντας Παίσιος πριν 25 χρόνια. 
(Από το Βιβλίο Μαρτυρίες Προσκυνητών 6η Έκδοση σελ. 163).  Εκδόσεις Αγιοτόκος Καππαδοκία

Θα αναγκασθούμε να ξυπνήσουμε απότομα;
Σε λίγο κανείς δεν θα ασχολείται με την ISIS αλλά με τις ¨εξυπνάδες¨ της Τουρκίας όταν ¨πηδήξει¨ ανατολικά και δυτικά της.
Θα την αφήσουν να το κάνει για δει τελικά όλος ο κόσμος  όχι τηλεοπτικούς αποκεφαλισμούς αλλά πως τελικά κυνηγάει η Αρκούδα την αλεπού!!

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.