18 Οκτωβρίου 2014

Βγάλανε και γλώσσα οι κλέφτες των Γλυπτών του Παρθενώνα Βρετανοί!!!

Επίθεση στην Αμάλ Αλαμουντίν για την επίσκεψή της στην Αθήνα και τις προσπάθειες επιστροφής των Μαρμάρων εξαπολύει το Βρετανικό περιοδικό «Spectator» σε άρθρο του με τον τίτλο:....
«Κυρία Κλούνεϊ, να σας πω κάτι. Όταν οι Έλληνες ξεπληρώσουν τα δάνειά τους ύψους 240 δισ. δολαρίων, τότε κι εμείς θα επιστρέψουμε τα Μάρμαρα»!

Με ένα ιδιαίτερα δηκτικό άρθρο, το βρετανικό περιοδικό κατηγορεί την γνωστή δικηγόρο ότι μετέτρεψε την υπόθεση της επιστροφής των Μαρμάρων σε ταινία του Χόλιγουντ.

«Το Χόλιγουντ έχει τη φήμη να φτιάχνει ιστορίες όπου ένας δικηγόρος είναι ο ήρωας ή ότι η Αγγλία είναι ο κακός της υπόθεσης. Η τελευταία επική εκδοχή έχει και τα δύο, μόνο που εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ταινία, αλλά με την πραγματικότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και συμπληρώνει: «Μόλις μια εβδομάδα μετά τον γάμο της με τον Τζορτζ Κλούνεϊ, η πλέον φωτογραφημένη δικηγόρος επισκέφθηκε την Αθήνα για να συνδράμει στις προσπάθειες που κάνει η ελληνική κυβέρνηση να πάρει πίσω τα Μάρμαρα από το Βρετανικό Μουσείο».

Όπως επισημαίνει το «Spectator», «με δεδομένο ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει περιπέσει σε ένα γενικό χάος λόγω της οικονομικής κατάρρευσης, θα περίμενε κανείς να έχει πιο άμεσα ενδιαφέροντα από μια σειρά μαρμάρων που με τη συνδρομή των τότε ελληνικών αρχών σώθηκαν, στις αρχές του 19ου αιώνα, από το να λαξευτούν από τους χωρικούς».

«Αλλά, βέβαια, ξεχνάμε κάτι: τι θα έκαναν οι Έλληνες πολιτικοί αν γυρνούσαν τα Μάρμαρα; Δεν θα είχαν κάτι άλλο πατριωτικά να φουσκώνει τα στήθη τους, έτσι ώστε να τραβήξουν την προσοχή από τις αποτυχίες τους», τονίζει.

Τελευταία, το βρετανικό περιοδικό αφήνει την πρότασή του για την υπόθεση: «Εις το όνομα της ευρωπαϊκής αρμονίας προτείνουμε το εξής: όταν η Ελλάδα αποπληρώσει το δάνειο των 240 δισ. δολαρίων που πήρε για να εξέλθει από την κρίση, τότε θα επιστρέψουμε κι εμείς τα Μάρμαρα.

Μέχρι τότε η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αποδεχθεί τον ρόλο του λόρδου Έλγιν για να σώσει την ελληνική κληρονομιά και επίσης να αποδεχθεί πως το Βρετανικό Μουσείο έχει κάνει εξαιρετική δουλειά για την προβολή τους».

[Πηγή]
το είδαμε ΕΔΩ
 
ΣΧΟΛΙΟ
Χρόνια ολόκληρα τα εγγλεζάκια είχαν και πιπίλιζαν μόνο ένα επιχείρημα...
Οτι η Ελλάδα δεν διέθετε μουσείο τέτοιο που να μπορεί να φιλοξενήσει τα γλυπτά του Παρθενώνα...
Τώρα που φτιάξαμε το Μουσείο της Ακρόπολης και ανακηρύχθηκε το δεύτερο καλύτερο μουσείο στον κόσμο αλλάξανε το τροπάρι....
Και λέγοντας οτιδήποτε άσχετο με το ζήτημα προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τα κλοπιμαία...
Αλλά το πρόβλημά τους το πραγματικό είναι ότι αν παραδώσουν τα γλυπτά το Βρετανικό Μουσείο θα γίνει πτωχότερο κατά πολύ αλλά και θα βρεθεί δεδικασμένο να επιστρέψουν και πολλά άλλα κλεμένα αρχαία μας...
 
Πάντως καλό είναι βλέποντας που προσπαθούν να πατήσουν πόδι και με ποια επιχειρήματα να αναλογιστούμε τα λάθη μας...
 
Ηρθε η κ Κλούνεϊ και νομίζαμε ότι ήρθε ο πλανητάρχης...
Δρόμοι έκλειναν στο διάβα της, αστυνομία την συνόδευε παντού... συναντήθηκε με όλη την κυβέρνηση και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργο σχεδόν ως αρχηγός κράτους...
Τα κανάλια διέκοπταν τις ειδήσεις για να μας πουν τι ώρα πήγε στην τουαλέτα...
Τι πράγματα είναι αυτά; Τι είμαστε ρε παιδιά μπανανία;...
Γι αυτό κι οι Βρετανοί μιλάμε για Χόλυγουντ και παραστάσεις...

Και όσο για το χρέος καλά να πάθουμε με τους κλέφτες πολιτικούς των τελευταίων 40 ετών που καταχρέωσαν την πατρίδα αλλά κυρίως με τους αρχιπροδότες των τελευταίων 4 ετών που μας έβαλαν να χρωστάμε για 10 γενιές....

Και εν κατακλείδει, να πω: "ρε εγγλεζάκια δεν πάτε στον αγύριστο μαζί με τα δάνειά σας και μαζί με τους προδότες που μας έχουν καβαλήσει στον σβέρκο και τους οποίους στείλατε εσείς και οι όμοιοί σας...
Και μην ξεχνάμε τα σκ.....τοδάνειά σας που μας φορτώσατε φροντίσατε να τα δεσμεύσετε με το δικό σας αγγλικό δίκαιο που πάντα προστατεύει τον τοκογλύφο...."

ΟΥΣΤ...



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.