11 Οκτωβρίου 2014

Ανθρωπιστική κρίση με 2.500.000 ανασφάλιστους – Στα χαρτιά η δωρεάν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία.

Το Ποντίκι Web 

Μπορεί ο νόμος να άνοιξε την πόρτα στην δημόσια υγεία, όμως στην πράξη οι 2.500.000 ανασφάλιστοι παραμένουν όμηροι της γραφειοκρατίας, της άγνοιας ακόμη και της αδιαφορίας των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΣΥ. Οι ανασφάλιστοι είναι πρακτικά αδύνατο να ικανοποιήσουν τους όρους δωρεάν νοσηλείας που έχουν τεθεί και οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ανθρωπιστική κρίση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, οι ανασφάλιστοι έχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση στην δωρεάν περίθαλψη, στην πράξη όμως οι 2.500.000 ανασφάλιστοι παραμένουν όμηροι της γραφειοκρατίας, της άγνοιας ακόμη και της αδιαφορίας των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΣΥ.

Οι οικονομολόγοι της Υγείας επισημαίνουν ότι η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ανθρωπιστική κρίση άνευ προηγουμένου, καθώς αυξάνεται ραγδαία το ποσοστό των ανέργων, μοιραία και των ανασφάλιστων.

Ενδεικτικό της απόγνωσης που βιώνουν οι ανασφάλιστοι πολίτες είναι ότι το 2013 πολλοί από τους ανασφάλιστους που νοσηλεύτηκαν στον Ευαγγελισμό, αναγκάστηκαν να δραπετεύσουν από το νοσοκομείο, πριν λάβουν το εξιτήριο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Νέων, ελάχιστοι από τους αρμόδιους υπαλλήλους για τη δωρεάν νοσηλεία των ανασφάλιστων ήταν ενημερωμένοι και οι περισσότεροι ήταν αποτρεπτικοί ως προς τη δυνατότητα νοσηλείας των ανασφάλιστων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στα νοσοκομεία, η εφημερίδα παραθέτει τις απαντήσεις των αρμοδίων υπαλλήλων των νοσοκομείων όταν τους ζητούν πληροφορίες για την περίθαλψη ανασφάλιστων:

Αγία Όλγα
«Αν είστε ανασφάλιστοι πληρώνετε από την τσέπη σας το κόστος νοσηλείας, αλλά μπορείτε να κάνετε διακανονισμό με το γραφείο κίνησης για να πληρώσετε σε δόσεις έως 50 ευρώ το μήνα. Για δωρεάν νοσηλεία έχει πολλά διαδικαστικά, με επιτροπές που θα πρέπει να περάσετε κλπ και είναι μεγάλη ταλαιπωρία δεν σας συμφέρει».

Ασκληπιείο Βούλας
«Αν είστε ανασφάλιστος μόνο επί πληρωμή μπορείτε να χειρουργηθείτε. Αυτό που μου λέτε για δωρεάν κάλυψη ανασφάλιστων δεν ισχύει. Πάρτε στο 231-2163.309 που είναι το λογιστήριο του νοσοκομείου για να σας πουν πόσο ακριβώς θα κοστίσουν νοσηλεία και επέμβαση».

Βενιζέλειο Κρήτης
«Κάντε μια αίτηση και αν όντως είστε άνεργος θα σας δεχθούν. Απλώς δεν πρέπει να έχετε ακίνητο στο όνομά σας και κάποιες άλλες προϋποθέσεις. Αλλά ελάτε από εδώ, να σας δώσει πρώτα ο γιατρός βεβαίωση και ακολούθως θα γίνει τριμελής επιτροπή για να το ελέγξουν».

Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης
«Υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία. Θα πρέπει να σας εξετάσει δικό μας γιατρός, να κρίνει ότι πρέπει να γίνει η επέμβαση, να προσκομίσετε στη γραμματεία της κλινικής τα χαρτιά ότι είστε ανασφάλιστος από Ταμεία, από εφορίες, να κάνετε αίτηση και να εγκριθεί από την υπηρεσία. Αυτό το τελευταίο δεν έχει γίνει ακόμη καθώς δεν έχει συσταθεί η αρμόδια επιτροπή στο νοσοκομείο μας, άρα πρακτικά μην περιμένετε να γίνει η επέμβαση σύντομα. Σίγουρα θα πάρει τρεις μήνες. Να ξέρετε όμως πως ακόμη και εάν υπάρξει επιτροπή δεν είναι βέβαιο ότι θα σας δεχθεί».

Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας
«Ναι δεχόμαστε κάποιους ανασφάλιστους αλλά όχι τόσο απλά. Γίνονται κάποιες σύνθετες διαδικασίες και θα πρέπει να έχετε συλλέξει πολλές βεβαιώσεις από διάφορες υπηρεσίες. Πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτές οι κινήσεις πρέπει να γίνουν εγκαίρως πριν χειρουργηθείτε και όχι μετά».

ΑΧΕΠΑ
«Ναι δεχόμαστε ανασφάλιστους αλλά υπό προϋποθέσεις. Χρειαζόμαστε για παράδειγμα, κάποιες βεβαιώσεις Ε1 και Ε9 και μαζί με τη βεβαίωση που θα σας δώσει ο γιατρός που θα σας εξετάσει θα περάσουν από επιτροπή και εάν εγκριθεί. Δύσκολα. Μην περιμένετε».

Ιπποκράτειο Αθηνών
«Δεχόμαστε ανασφάλιστους. Απλώς θέλει γνωμάτευση από τον γιατρό, φωτοτυπία ταυτότητας, ΑΜΚΑ από το ΚΕΠ, εκκαθαριστικό εφορίας και βεβαίωση από το Ταμείο σας ότι δεν καταβάλετε ασφαλιστικές εισφορές. Η βασική προϋπόθεση πάντως είναι να μην μπορείς να βγάλεις βιβλιάριο προνοίας».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ
το είδαμε στους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 

ΣΧΟΛΙΟ
Αυτή η κατάσταση που οδηγεί τελικώς σε απώλεια ανθρωπίνων ζωών είναι ένα είδος προδοσίας κατά του λαού μας ναι ή όχι; Είναι έγκλημα ναί ή όχι;
Οταν απλά είμαι ανοργάνωτος απλά πρέπει να οργανωθώ....
Οταν η ανοργανωσιά μου οδηγεί συνανθρώπους μου στον θάνατο τότε τον λόγο πρέπει να έχει ο εισαγγελέας....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.