10 Ιουνίου 2024

Η Ψευδαίσθηση της Ελευθερίας: Είμαστε τόσο ελεύθεροι όσο μας επιτρέπει η Κυβέρνηση

Μετάφραση: Απολλόδωρος 
26 Απριλίου 2021 | από τους John W. Whitehead & Nisha Whitehead | The Rutherford Institute | Διαβάστε το εδώ
 
"Τα δικαιώματα δεν είναι δικαιώματα αν κάποιος μπορεί να τα πάρει."
- George Carlin
 
Βρισκόμαστε σε μια εθνική κατάσταση άρνησης.
 
Εδώ και χρόνια, η κυβέρνηση παίζει ένα παιχνίδι γάτας και ποντικιού με τον αμερικανικό λαό, αφήνοντάς μας να απολαμβάνουμε αρκετή ελευθερία ώστε να νομίζουμε ότι είμαστε ελεύθεροι, αλλά όχι αρκετή ώστε να μας επιτρέπει πραγματικά να ζούμε ως ελεύθερος λαός.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα: την ίδια ημέρα που το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ φάνηκε διατεθειμένο να ευνοήσει το δικαίωμα ενός προπονητή ποδοσφαίρου γυμνασίου να προσεύχεται στο γήπεδο μετά από έναν αγώνα, το Ανώτατο Δικαστήριο άφησε να ισχύσει μια απόφαση κατώτερου δικαστηρίου που επιτρέπει στην αστυνομία να παρακολουθεί χωρίς ένταλμα τη θέση και τις κινήσεις των ανθρώπων μέσω των προσωπικών τους κινητών τηλεφώνων, παρασύροντας τους Αμερικανούς σε ένα τεράστιο ψηφιακό δίχτυ δεδομένων που δεν κάνει διάκριση μεταξύ αθώων, υπόπτων ή εγκληματιών.
 
 
Για όσους έχουν δώσει προσοχή, διαφαίνεται ένα περίεργο μοτίβο: η κυβέρνηση φαίνεται να είναι αρκετά ανεκτική σε όσους θέλουν να ασκήσουν τα δικαιώματα της Πρώτης Τροποποίησης με τρόπο που δεν αμφισβητεί την εξουσία του αστυνομικού κράτους, για παράδειγμα, προσευχόμενοι σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου ή σε έναν θάλαμο εκτέλεσης.
 
Από την άλλη πλευρά, αν τολμήσετε να διαφωνήσετε με την κυβέρνηση σχετικά με τα εγκλήματα πολέμου, το COVID-19, τα αποτελέσματα των εκλογών ή την αστυνομική βία, θα βρεθείτε στη σιωπή, θα παραπεμφθείτε, θα σας φυλακίσουν ή/και θα χαρακτηριστείτε εξτρεμιστής.
 
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα δυσανεκτική απέναντι στον λόγο που αποκαλύπτει τη διαφθορά της κυβέρνησης, εκθέτει τα ψέματα της κυβέρνησης και ενθαρρύνει τους πολίτες να αντιδράσουν στις πολλές αδικίες της κυβέρνησης. Για παράδειγμα, ο ιδρυτής του Wikileaks Julian Assange, το τελευταίο θύμα του πολέμου της κυβέρνησης κατά των αντιφρονούντων και των πληροφοριοδοτών, βρίσκεται στη διαδικασία έκδοσης στις ΗΠΑ για να δικαστεί βάσει του νόμου περί κατασκοπείας επειδή τόλμησε να αποκτήσει πρόσβαση και να αποκαλύψει στρατιωτικά έγγραφα που παρουσιάζουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τους ατελείωτους πολέμους της στο εξωτερικό ως απερίσκεπτους, ανεύθυνους, ανήθικους και υπεύθυνους για χιλιάδες θανάτους αμάχων.
 
Ακόμα και οι πολιτικές διαμαρτυρίες είναι δίκαιο παιχνίδι για δίωξη. Στη Φλόριντα, σε δύο διαδηλωτές επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 δολαρίων για πολιτικές πινακίδες που διακήρυτταν αναφέροντας "F-k Biden", "F-k Trump" και "F-k Policing 4 Profit", οι οποίες παραβιάζουν την απαγόρευση της πόλης για "άσεμνο" λόγο σε πινακίδες, ρούχα και άλλες γραφικές επιδείξεις.
 
Το αντάλλαγμα είναι σαφές: προσευχηθείτε όσο θέλετε, αλλά μην τα βάζετε με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
 
Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση, έχοντας αυτοανακηρυχθεί σε Ανώτατο και Κυρίαρχο Κυβερνήτη, μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε την ψευδαίσθηση της θρησκευτικής ελευθερίας, ενώ μας στερεί κάθε άλλη ελευθερία που παρέχει το Σύνταγμα.
Είμαστε σε μπελάδες, φίλοι μου.
Η ελευθερία δεν σημαίνει πλέον αυτό που σήμαινε κάποτε.
 
Αυτό ισχύει είτε μιλάμε για το δικαίωμα να ασκείς κριτική στην κυβέρνηση με λόγια ή με πράξεις, είτε για το δικαίωμα να είσαι ελεύθερος από την κυβερνητική παρακολούθηση, είτε για το δικαίωμα να μην υποβάλλεται το πρόσωπο ή η περιουσία σου σε έρευνες χωρίς ένταλμα από κυβερνητικούς πράκτορες, είτε για το δικαίωμα στη δέουσα διαδικασία, είτε για το δικαίωμα να είσαι ασφαλής από στρατιωτικοποιημένη αστυνομία που εισβάλλει στο σπίτι σου, είτε για το δικαίωμα να είσαι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου και για κάθε άλλο δικαίωμα που κάποτε ενίσχυε την πεποίθηση των ιδρυτών ότι αυτή θα ήταν "μια κυβέρνηση του λαού, από τον λαό και για τον λαό".
 
Όχι μόνο δεν έχουμε πλέον την κυριαρχία επί του σώματός μας, της οικογένειάς μας, της περιουσίας μας και της ζωής μας, αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει να ροκανίζει τα λίγα δικαιώματα που εξακολουθούμε να έχουμε για να μιλάμε ελεύθερα και να σκεφτόμαστε για τον εαυτό μας.
 
Στα χαρτιά, μπορεί να είμαστε τεχνικά ελεύθεροι.
Στην πραγματικότητα, όμως, είμαστε μόνο τόσο ελεύθεροι όσο μας επιτρέπει ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.
Νομίζουμε μόνο ότι ζούμε σε μια συνταγματική δημοκρατία, που διέπεται από δίκαιους νόμους που δημιουργήθηκαν προς όφελός μας.
 
Για να λέμε την αλήθεια, ζούμε σε μια δικτατορία μεταμφιεσμένη σε δημοκρατία, όπου όλα όσα κατέχουμε, όλα όσα κερδίζουμε, όλα όσα λέμε και κάνουμε - η ίδια μας η ζωή - εξαρτάται από την καλοσύνη κυβερνητικών παραγόντων και εταιρικών μετόχων, για τους οποίους το κέρδος και η εξουσία θα υπερισχύουν πάντα των αρχών. Και τώρα η κυβέρνηση διεκδικεί και νομοθετεί το δρόμο της προς ένα νέο πλαίσιο όπου οι υπαγορεύσεις των ασήμαντων γραφειοκρατών έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από τα αναφαίρετα δικαιώματα των πολιτών.
 
Με κάθε δικαστική απόφαση που επιτρέπει στην κυβέρνηση να λειτουργεί πάνω από το κράτος δικαίου, κάθε νομοθετική πράξη που περιορίζει τις ελευθερίες μας και κάθε κυβερνητική παράβαση που μένει ατιμώρητη, σιγά σιγά προσαρμοζόμαστε σε μια κοινωνία στην οποία έχουμε ελάχιστο πραγματικό έλεγχο της ζωής μας.
 
Στην προσπάθειά μας για λιγότερη προσωπική ευθύνη, μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας και χωρίς επαχθείς υποχρεώσεις μεταξύ μας ή προς τις μελλοντικές γενιές, δημιουργήσαμε μια κοινωνία στην οποία δεν έχουμε πραγματική ελευθερία.
 
Κυβερνητική επιτήρηση, αστυνομική κακοποίηση, επιδρομές των ΜΑΤ, οικονομική αστάθεια, συστήματα κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, νομοθεσία για το χοιρινό βαρέλι, στρατιωτικοποιημένη αστυνομία, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ατελείωτοι πόλεμοι, ιδιωτικές φυλακές, ακούσιες κρατήσεις, βιομετρικές βάσεις δεδομένων, ζώνες ελεύθερης έκφρασης, κ.λπ.: αυτά είναι ορόσημα στο δρόμο προς ένα φασιστικό κράτος όπου οι πολίτες αντιμετωπίζονται σαν βοοειδή, τα οποία θα στιγματίζονται και τελικά θα οδηγούνται στο σφαγείο.
 
Έχουμε καθυστερήσει για έναν συστημικό έλεγχο της υπερβολής της κυβέρνησης και της αρπαγής της εξουσίας.
 
Τώρα βρισκόμαστε στη ζηλευτή θέση να πρέπει να χαλιναγωγήσουμε και τους τρεις κλάδους της κυβέρνησης -την εκτελεστική, τη δικαστική και τη νομοθετική- που έχουν υπερβεί τις εξουσίες τους και έχουν μεθύσει από την εξουσία.
 
Η αμερικανική κλεπτοκρατία (μια κυβέρνηση που κυβερνάται από κλέφτες) έχει ρουφήξει τον αμερικανικό λαό σε μια λαγότρυπα σε ένα παράλληλο σύμπαν στο οποίο το Σύνταγμα δεν έχει νόημα, η κυβέρνηση είναι παντοδύναμη και οι πολίτες είναι ανίσχυροι να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ενάντια στους κυβερνητικούς πράκτορες που κλέβουν, κατασκοπεύουν, ψεύδονται, λεηλατούν, σκοτώνουν, κακοποιούν και γενικά προκαλούν χάος και σπέρνουν τρέλα σε όλους και σε όλα στη σφαίρα τους.
 
Δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένα μαγικό ξόρκι για να μας μεταφέρει πίσω σε ένα μέρος και σε μια εποχή όπου "εμείς οι άνθρωποι" δεν ήμασταν απλώς τροφή για έναν εταιρικό αλευρόμυλο, τον οποίο διαχειρίζονται μισθωτοί της κυβέρνησης, των οποίων οι προτεραιότητες είναι το χρήμα και η εξουσία.
 
Όπως ξεκαθαρίζω στο βιβλίο μου Battlefield America: The War on the American People και στο μυθιστορηματικό του αντίγραφο The Erik Blair Diaries, οι ελευθερίες μας έχουν γίνει θύματα σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον του αμερικανικού λαού.
 
Αν συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο, δεν μπορεί να υπάρξει καμία έκπληξη για το τι μας περιμένει στο τέλος.
 
Δικτυογραφία:
The Illusion of Freedom: We’re Only as Free as the Government Allows « Aletho NewsShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.