10 Ιουνίου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Οι «ευρωσκεπτικιστές» μίλησαν!..

Αριστοφανικό Λακωνικό πιπεράτο του Καθηγητή Πιπερόπουλου
 
Οι κάλπες δέχτηκαν τις ψήφους των Ευρωπαίων πολιτών και «μίλησαν» στέλνοντας ευανάγνωστα μηνύματα στις ηγεσίες των χωρών μελών της Ένωσης που ξεκίνησε με το όραμα της «Ευρώπης των Λαών» αλλά στο δρόμο της μετουσίωσης του οράματος σε πράξη, «περιέπλεξε τους γλουτούς» του το κατεστημένο των εχόντων απέναντι στις προσδοκίες των μη-εχόντων!...
 
Το όραμα είχε 3 καθοριστικές έννοιες και συγκεκριμένα ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΑΡΜΟΝΙΑ!..
 
ΕΝΟΤΗΤΑ; Εμείς οι Έλληνες και οι άλλοι 26 Λαοί πού την είδαμε και πού τη βιώσαμε;
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ; Πού την είδαμε, πού τη βιώσαμε; 
ΑΡΜΟΝΙΑ; Πού την είδαμε, πού τη βιώσαμε;
 
Τα αποτελέσματα των χτεσινών εκλογών δείχνουν ότι οι 27 Λαοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης κουράστηκαν, απογοητεύθηκαν, θύμωσαν και προτίμησαν την ΑΠΟΧΗ ως αποδοκιμασία και ταυτόχρονα ανέβασαν τα ποσοστά των Εθνικό-Λαϊκών Κομμάτων….
 
ΤΡΙΑ φρονώ ήταν τα μηνύματα που έστειλαν Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες που συμμετείχαν (νικητής πάλι η ΑΠΟΧΗ) στις χθεσινές ευρωεκλογές δημιουργώντας «σεισμικές δονήσεις» όπως έκτακτες εθνικές εκλογές στην Γαλλία:
 
ΚΟΝΤΡΑ στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση (διακίνηση πολιτών)
ΚΟΝΤΡΑ στην συνεχιζόμενη πολιτική «οικονομικής λιτότητας»
ΚΟΝΤΡΑ στις ελίτ που «ελέγχουν» την Ευρώπη των 27 χωρών-μελών
 
Πλησιάζοντας με περισσότερη προσοχή τα Εθνικά αποτελέσματα οι αναλυτές, σε παγκόσμια κλίμακα, υπογραμμίζουν την σημασία των χθεσινών αποτελεσμάτων για τις Εθνικές Κυβερνήσεις στη Γερμανία και στον Ευρωπαϊκό Νότο.
 
Καταγράφονται ως αναμενόμενες οι «πρωτιές» του AFD στη Γερμανία, Λεπέν στην Γαλλία, και Μελόνι στην Ιταλία και οι πιθανότητες η ΔΕΞΙΑ να είναι 2ο Κόμμα στη Νέα Ευρωβουλή.
 
Αυτό που κατά διαστήματα τα τελευταία χρόνια φαινόταν ως μια αμυδρή (αλλά οπωσδήποτε όχι επιθυμητή) πιθανότητα της «διάσπασης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τα χθεσινά αποτελέσματα φαντάζει τώρα ως μία πολύ πραγματική ΑΠΕΙΛΗ που πρέπει να την διαχειριστούν με σοβαρότητα οι ΗΓΕΤΕΣ της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27.
 
Στο νέο Ευρωκοινοβούλιο θα υπάρξουν 720 Βουλευτές, 21 από την Ελλάδα χωρίς μεγάλες εκπλήξεις, με την Κέντρο-αριστερά να χάνει δυνάμεις ενώ το Κόμμα του Καγκελαρίου κ Σόλτς έρχεται τρίτο και στην Ελλάδα η Ν.Δ. κόντρα στις ανακοινωθείσες προσδοκίες της να δέχεται «ισχυρό ράπισμα-κάλεσμα» επιστροφής στον φυσικό-ιστορικό της χώρο.…
 
Στη νέα Ευρωβουλή θα συγκρουστούν οι μεγάλοι Σχηματισμοί στις μακροοικονομικές και κοινωνικό-πολιτικές τους θέσεις σε θέματα όπως η στήριξη της Ουκρανίας, η θέσπιση επιτέλους κοινής Αμυντικής Πολιτικής και ελέγχου εισροής μεταναστών, το τέλος σε πολιτικές λιτότητας και τον σεβασμό των Εθνικών «ταυτοτήτων» στο ΨΗΦΙΔΩΤΟ που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση το οποίο δεκαετίες μετά τη γέννησή του ακόμη ΔΕΝ κατάφερε να μετουσιωθεί, στο υπόδειγμα των Η.Π.Α. ως Η.Π.Ε..Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.