10 Ιουνίου 2024

Απτόητοι ακολουθούν το σχέδιο του ψηφιακού ολοκληρωτισμού: Η κυβέρνηση φέρνει τον Προσωπικό Αριθμό του Πολίτη στο τέλος του καλοκαιριού

Το σχέδιο καταπάτησης των ελευθεριών προχωρά - Ο προσωπικός αριθμός επιβάλλεται υποχρεωτικά για να μάθει ο κόσμος ότι δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς αυτόν
 
Γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης
 
Ούτε τα τύμπανα του 3ου παγκοσμίου πολέμου, ούτε η ευρωπαϊκή αστάθεια, ούτε τα σκάνδαλα διαρροής προσωπικών δεδομένων δεν πτοούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο να μετατρέψει τους πολίτες σε απρόσωπους αριθμούς, όπως ακριβώς έκαναν οι ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του τρίτου Ράιχ. 
 
Σε μια εποχή που οι πολιτικές χαράσσονται με παράνομα λογισμικά παρακολούθησης και τα ψηφιακά δεδομένα αποδεικνύονται πιο ευάλωτα από ποτέ, η κυβέρνηση τα ενοποιεί σε έναν αριθμό, σε μια και μόνο ψηφιακή δεξαμενή που θα προσφέρεται ως λεία για τους μεγαλοκαρχαρίες του κρατικού και ιδιωτικού συμφέροντος. 
 
Ο κόσμος μπορεί να μην έχει να τα βγάλει πέρα ούτε μέχρι το μέσο του μήνα, αλλά η κυβέρνηση ασχολείται με το να χτίζει ένα προς ένα, τα ψηφιακά κάγκελα που θα φυλακίσουν τον λαό στη δυστοπία που ευαγγελίζεται η κλίκα του Νταβός. 
 
Σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα, ο Προσωπικός Αριθμός (Π.Α.) του πολίτη βρίσκεται στην τελική ευθεία και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή στο τέλος του φετινού καλοκαιριού. Ο Προσωπικός Αριθμός του πολίτη θα αντικαταστήσει το ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ και τον ΑΔΤ, και θα χρησιμοποιείται υποχρεωτικά σε όλες τις ηλεκτρονικές και φυσικές συναλλαγές με δημόσιες υπηρεσίες. 
 
Εκτιμούμε με βεβαιότητα ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα για να μετατραπεί η ηλεκτρονική ταυτότητα (που θα έχει τον ΠΑ) και σε κάρτα του πολίτη, και σε δεύτερο χρόνο η κάρτα του πολίτη να χρησιμοποιείται και στις συναλλαγές με τον ιδιωτικό τομέα, σε συνδυασμό με την κατάργηση των μετρητών που προωθούν οι Βρυξέλλες. 
 
Απόδειξη του μαζικού ψηφιακού φακελώματος που επιδιώκει η κυβέρνηση, είναι ότι ο Προσωπικός Αριθμός θα επιβληθεί υποχρεωτικά και στα ανήλικα παιδιά (δλδ. σε όλα τα προστατευόμενα μέλη του νοικοκυριού) που μπορεί να μην έχουν συνδιαλλαγές με το δημόσιο, αλλά θα δηλώνονται κι εκείνα σαν «περιουσιακά στοιχεία» του κράτους του Μεγάλου Αδερφού που ετοιμάζεται. Επίσης όποιος θα επισκέπτεται τον γιατρό, θα δίνει τον ΠΑ αντί για τον ΑΜΚΑ για του συνταγογραφήσουν φάρμακα, να πάρει παραπεμπτικό για εξετάσεις ή εισιτήριο για νοσηλεία σε νοσοκομείο. 
 
Τα προσχήματα για την υποχρεωτική χρήση του ΠΑ, παραμένουν τα κλασσικά: διευκόλυνση των συναλλαγών και καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. Σε μια εποχή που κανέναν δεν ενοχλούσε και κανέναν δεν δυσκόλευε η χρησιμοποίηση του ΑΜΚΑ, του ΑΦΜ και της κλασσικής αστυνομικής ταυτότητας με τον ΑΔΤ. 
 
Το δίπλωμα και η ταυτότητα στο κινητό που πανηγύριζε η κυβέρνηση ως ψηφιακή… καινοτομία, δεν άλλαξαν απολύτως τίποτα. Όπως έδειχνε κάποιος το φυσικό δίπλωμα του, δείχνει τώρα και το κινητό του. Οι δήθεν ευκολίες που παρουσιάζονται, δεν είναι τίποτε άλλο από μια διαφημιστική απάτη. Η πραγματικότητα είναι ότι όλες αυτές οι ψηφιακές μεταβάσεις είναι μεθοδικά βήματα για έναν τελικό στόχο. Την ηλεκτρονική αναμόρφωση του πολίτη που θα τον οδηγήσει στην ψηφιακή ομηρία και μετέπειτα στο χάραγμα. 
 
Διαφημίζουν έναν «μοναδικό αριθμό» ως… καινοτομία, ενώ ο ΑΦΜ του καθενός είναι ήδη μοναδικός αριθμός, όπως και ο ΑΜΚΑ και ο ΑΔΤ. Στην πραγματικότητα ενσωματώνουν τα στοιχεία σε έναν αριθμό για να μπορεί να υπαχθεί στο παγκοσμιοποιημένο σύστημα ψηφιακής διακυβέρνησης που ετοιμάζεται. 
 
Σε αυτό το υπερσυγκεντρωτικό σύστημα εξουσίας, οι πολίτες γίνονται αριθμοποιημένες μονάδες ώστε να χειραγωγούνται άμεσα από το αλγοριθμικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που θα επιβληθεί στα μοντέλα διακυβέρνησης τύπου Κίνας, που προωθεί η Δύση. 
 
Μπορείς να μπαίνεις παράνομα στην Ευρώπη ως λαθρομετανάστης και να είσαι ό,τι δηλώνεις. Μπορείς ελεύθερα επίσης να διαλέξεις οποιαδήποτε από τις 107 ανωμαλίες της ΛΟΑΤΚΙ+ ατζέντας και να είσαι ό,τι διεκδικείς για τα «δικαιώματα» των εσωρούχων σου. Το μόνο που δεν σου επιτρέπουν είναι να αντιταχθείς στην αριθμοποίηση σου. Στο σφράγισμά σου ως πρόβατο επί σφαγήν που θα θυσιάσει όλες τις ανθρώπινες ελευθερίες. 
 
Και αυτές οι ψηφιακές αλυσίδες στον τράχηλο των υπόδουλων λαών, παρουσιάζονται ως ευεργεσίες. Και ποιες είναι αυτές οι ευεργεσίες στην πραγματικότητα; Θα έχεις έναν ΠΑ που αντικαθιστά τον ΑΜΚΑ, αλλά δεν θα έχεις καλύτερα νοσοκομεία. Το ΕΣΥ θα συνεχίσει να διαλύεται και να παραδίνεται στα ιδιωτικά συμφέροντα. Θα έχεις έναν ΠΑ που αντικαθιστά τον ΑΦΜ, αλλά η φοροληστεία θα γίνεται όλο και χειρότερη, και πλέον θα αποκτά και «πράσινο» παρονομαστή. Θα έχεις έναν ΠΑ που αντικαθιστά τον ΑΔΤ, αλλά η εγκληματικότητα ολοένα και θα χειροτερεύει. Η ΕΕ γίνεται κυψέλη «ενσωμάτωσης» της Σαρία, της κοινής μαφίας και του οργανωμένου εγκλήματος των λόμπι. 
 
Θα μείνεις με τον μοναδικό αριθμό να σε σημαδεύει ισόβια, αλλά οι κρατικές υπηρεσίες που εξυπηρετεί αυτός θα υποβαθμίζονται όλο και περισσότερο. Θα σε καλούν να πανηγυρίσεις για τα 1 λεπτό που κερδίζεις με το «σκανάρισμα» σου, την ίδια στιγμή που ολόκληρη η ζωή σου μπαίνει σε δωμάτια ψηφιακής απομόνωσης και παρακολούθησης. 
 
Μια κυβέρνηση που – αποδεδειγμένα πλέον – έκανε παραμάγαζο της το υπουργείο Εσωτερικών και λήστεψε τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων αποδήμων ψηφοφόρων, ζητάει τώρα να εμπιστευτούμε τις ζωές μας σε ένα ενοποιημένο σύστημα πληροφοριών με μοναδικούς αριθμούς πολίτη. Δηλαδή σαν να σε λήστεψε κάποιος και να απαιτεί υποχρεωτικά τώρα να του παραδώσεις και τα κλειδιά για να μπαίνει σπίτι σου όποτε θέλει, ζητώντας να του έχεις εμπιστοσύνη. 
 
Η υποχρεωτική χρήση του ΠΑ σε κάθε δημόσια συναλλαγή είναι μια ύπουλη κίνηση που γίνεται σκόπιμα από φέτος ώστε περισσότερος κόσμος να υποκύψει στην αποδοχή των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, μιας και μέχρι το 2026 θα έχει εμπεδώσει για τα καλά ότι δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς τον ΠΑ (που θα φέρει και η ηλεκτρονική ταυτότητα). 
 
Και μέχρι να κλείσει η ψηφιακή «φάκα», θα «τρώμε» ανθρώπινα δικαιώματα με τη σέσουλα, δηλαδή την ικανοποίηση κάθε ζωώδους επιθυμίας που θα δημιουργεί την ψευδαίσθηση της «ευτυχίας». Θα χαιρόμαστε την απαλλαγή από τον βραχνά της «ατομικής ευθύνης» με την αποχή, την απολιτίκ στάση, το δημογραφικό ευνουχισμό, το «οικολογικό» αυτομαστίγωμα και την παράδοση των εξουσιών σε διεθνή κέντρα. 
 
Άνθρωποι αριθμοί, απανθρωποποιημένοι, ανίκανοι να αντιληφθούν τον ολοκληρωτισμό που τους περιβάλλει και τους συσφίγγει όλο και περισσότερο.
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.