5 Ιουνίου 2024

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων
 
Ποτέ στον μακρότατο βίο μου δε βίωσα πιο ανιαρές, αδιάφορες, βαρετές και άσχετες εκλογές σαν αυτές που θα γίνουν την Κυριακή 9/6/24. Τα πολιτικά κόμματα να ασχολούνται με αλλότρια, άσχετα προς τους πολίτες θέματα αλλά και έξω από τα τεκταινόμενα στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.
 
Όλοι έχουν επιδοθεί σε μια λογοδιάρροια χωρίς ουσία, χωρίς ενδιαφέρον, χωρίς περιεχόμενο, με ένα ξύλινο λόγο που δεν κολλάει στον πολίτη.
 
Ένα λόγο ανούσιο που δεν ασχολείται με δύο πολέμους που θαρρείς και δε συμβαίνουν στα σύνορα μας εντός του δυτικού μας κόσμου και ουδόλως τον επηρεάζουν. Αντίθετα, αφιερώνονται σε κοκορομαχίες, ποιος είναι καλύτερος για πρωθυπουργός, ποιο κόμμα θα βγει πρώτο πριν γίνουν οι εκλογές κ.α. 
 
Ομιλούν για την ακρίβεια σαν να βρίσκονται έξω από την αγορά και την επικαλούνται προς άγρα ψήφων. Ομιλούν για τα προβλήματα ωσάν να είναι δημοσιογράφοι που περιγράφουν την κατάσταση, αλλά δεν έχουν λύση διότι είναι άσχετοι. Και ορισμένοι που δίνουν λύσεις μας θυμίζουν τον GAP «υπάρχουν λεφτά» και μας μεταφέρουν σε άλλες εφιαλτικές εποχές που μετά τις εκλογές οι αγορές μας έβλεπαν σαν καράβι που πάει για φούντο στα βράχια. 
 
Ουδείς όμως ασχολείται με την ουσία αυτών των εκλογών όπως λ.χ: 
 
1/ Ποια τα καθήκοντα και τα προσόντα των ευρωβουλευτών που θα μας αντιπροσωπεύσουν στο ευρωκοινοβούλιο ένα προς ένα; Δηλαδή θα γνωρίζουν τα προβλήματα της Ελλάδος και τις διεθνείς σχέσεις, ή θα είναι του τύπου «Αρβανίτη κ.α» που ψήφιζαν σε βάρος της Ελλάδος, ή σαν τη «Ντόρα» που ψήφισε υπέρ του Κοσόβου; ή θα είναι άσχετοι και θα ασχολούνται με το ΠΡΟ-ΠΟ λόγω πρότερου βίου, ή θα γίνουν «προωθητές» συμφερόντων προς ίδιον πλουτισμό όπως η «Καιλή κ.α», ή τέλος πάνε για το «κονόμι» για τον παχυλό μισθό, το βοηθητικό προσωπικό, ταξίδια και τα τυχερά; Γιατί μέχρι τώρα τέτοιους είχαμε στο Ευρωκοινοβούλιο, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις. 
 
2/ Ποια γνώση πρέπει να έχει ο ευρωβουλευτής σε θέματα γεωπολιτικής του χώρου μας, επί των Ελληνικών Εθνικών θεμάτων, της Τουρκικής αναθεωρητικής πολιτικής, των αιτιών και των συνεπειών των δύο πολέμων εντός των συνόρων του δυτικού κόσμου; Διότι η Ρωσία ανήκει στη Δύση και κακώς ανεγκέφαλοι πολιτικοί των ΗΠΑ και της Ε.Ε προσπαθούν να την εντάξουν δια του αποκλεισμού (εμπάργκο) στην Ανατολή, τη στιγμή μάλιστα που χωρίς την ενέργεια της θα είχαμε ξεπαγιάσει το χειμώνα. Ουδεμία εμβάθυνση στο θέμα της ακρίβειας. Πως προέκυψε αυτή ως δια μαγείας, από τότε που επιβλήθηκαν τα εμπάργκο στη Ρωσία και ιδιαίτερα από της ενάρξεως του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου και του πολέμου που ξεκίνησε η Χαμάς στις 7/10/23 εναντίον του Ισραήλ. 
 
Συμφωνούν στην αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία και υλικού και εμπλοκής της Ε.Ε στον πόλεμο αυτό; 
 
Ουδεμία συζήτηση για τον κίνδυνο που ελοχεύει στην Ευρώπη σε περίπτωση που οι πόλεμοι αυτοί κλιμακωθούν σε πυρηνικούς, όπως έχει ήδη προειδοποιήσει ο πρόεδρος Πούτιν και έχει μάλιστα στοχοποιήσει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, σαν βάση ανεφοδιασμού των ΗΠΑ των Ουκρανικών δυνάμεων. 
 
3/ Ποια θα είναι η αυριανή Ευρώπη και ποίος θα την διοικεί και ποιες συνέπειες τους στην χώρα μας; Εδώ οι πάντες εξορκίζουν και με διατάγματα απαγορεύουν το φρόνημα των Ελλήνων, διότι στρέφονται όλο και περισσότερο προς τα δεξιά, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις και ιδιαίτερα οι χώρες του βορρά. Όχι, διότι έγιναν ξαφνικά φασίστες οι πολίτες, αλλά για λόγους αυτοσυντηρήσεως και επιβιώσεως εντός της πατρίδας τους σαν Έθνος ελεύθερο, ανεξάρτητο, δημοκρατικό, με τις άξιες του, τη γλώσσα του, τα σύνορα του, τον πολιτισμό του κ.ο.κ. Δεν θέλουν να γίνει τριτοκοσμικό μωσαϊκό με διαφορετικό πολιτισμό, ισλαμική θρησκεία, με γκέτο αδιάβατα, με γειτονιές με σαρία, με έγκλημα ανασφάλεια, κλοπές, ασχήμια κ.ο.κ Δεν ανέχεται επίσης τις υπερβολές των Λοατκι, την προπαγάνδα των ΜΜΕ, την εφιαλτική του καθημερινότητα, μια Ελληνική χώρα που τείνει να γίνει φοβική, τουρκολαγνική, και χωρίς ταυτότητα. 
 
Ποια Ευρώπη θέλουμε; Μια ανεξάρτητη Ευρώπη με δική της άμυνα και ασφάλεια ή υποκινούμενη από τις ΗΠΑ και πιόνι του ΝΑΤΟ;
 
Αυτά και άλλα ζωτικά θέματα δεν απασχόλησαν την προεκλογική εκστρατεία και γι΄ αυτό δεν κίνησαν το ενδιαφέρον του κοινού. Υπεύθυνοι είναι οι καινοί και κούφιοι πολικοί, αλλά και τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι (φερέφωνα), πλην ελαχίστων εξαιρέσεων σε μικρά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς.
 
Πολλοί φίλοι με ερωτούν ποιόν να ψηφίσουν; Τους απαντώ ότι ο Δίας μας έδωσε την ελεύθερη βούληση να κρίνουμε. Πάντως, τους λέγω αβιάστως ότι προσωπικά θα καταψηφίσω τα «4» μεγάλα κόμματα εξουσίας και παραεξουσίας (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ) που πρόδωσαν πολλάκις την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό, τα οποία συμπτωματικά προβάλλονται κατά κόρον από τα ΜΜΕ.
 
(4/6/24) ,
Αμφικτύων 
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης 
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών 
amphiktyon@gmail.com Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΕΚΛΟΓΕΣ ...ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΙΑΤΣΩΝ ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΝΑΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ , ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.