7 Ιουνίου 2024

Καθώς οι ουκρανικές απώλειες αυξάνονται, η Ε.Ε. θα κινηθεί για να στρατολογήσει την ευρωπαϊκή νεολαία για να πολεμήσει, προειδοποιεί ο Ούγγρος ΥΠΕΞ

(AP Photo/Mstyslav Chernov)
 
Τα υψηλά ποσοστά απωλειών της Ουκρανίας σε συνδυασμό με τον αγώνα της να στρατολογήσει τον δικό της πληθυσμό σημαίνει ότι η Ε.Ε. θα κινείται όλο και περισσότερο για να στρατολογήσει την ευρωπαϊκή νεολαία, κυρίως στη γεωγραφική εγγύτητα της Ουκρανίας, για να πολεμήσει εναντίον της Ρωσσίας, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Péter Szijjártó μετά από συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ε.Ε..
 
«Οι ουκρανικές απώλειες γίνονται όλο και πιο αφόρητες, οι Ουκρανοί άνδρες δεν επιτρέπεται να βγουν από την Ουκρανία και τώρα θέλουν να στρατολογήσουν την ευρωπαϊκή νεολαία στον πόλεμο. 
 
Και προφανώς, καθώς η κλιμάκωση χτυπά πρώτα αυτή τη γειτονιά, μπορεί κανείς να ακούσει σχεδόν καθαρά το επιχείρημα ότι οι στρατιώτες πρέπει να σταλούν πρώτα από τη γεωγραφική εγγύτητα.
 
Όλα αυτά σημαίνουν ότι θέλουν να στείλουν τη νεολαία της Κεντρικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της ουγγρικής νεολαίας, στον πόλεμο με υποχρεωτική ευρωπαϊκή στρατολόγηση», δήλωσε ο Szijjártó κατά τη διάρκεια συνέντευξης στα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης.
 
Βρυξέλλες, 27 Μαΐου 2024. Ο υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας Péter Szijjártó και η υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας Baiba Braze, στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες στις 27 Μαΐου 2024. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)
 
Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι θα αντιταχθεί σθεναρά σε οποιεσδήποτε προσπάθειες για τη θέσπιση μιας ευρωπαϊκής προσπάθειας υποχρεωτικής στράτευσης, δηλώνοντας: 
«Κάτω τα χέρια από τους Κεντροευρωπαίους, κάτω τα χέρια από την ουγγρική νεολαία, δεν θα επιτρέψουμε στην ουγγρική νεολαία να εμπλακεί στον πόλεμο, γιατί αυτός δεν δικός μας πόλεμος».
 
Ο Szijjártó δεν αποκάλυψε ποιοι υπουργοί Εξωτερικών ή κράτη μέλη διερευνούν τη δυνατότητα μιας ευρωπαϊκής προσπάθειας στρατολόγησης, αλλά πρόσφατα, αρκετές χώρες δήλωσαν ότι θα εξέταζαν το ενδεχόμενο να στείλουν τα δικά τους στρατεύματα στην Ουκρανία εάν η Ρωσσία είχε μια σημαντική πρόοδο στο ουκρανικό μέτωπο, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και πιο πρόσφατα, των χωρών της Βαλτικής.
 
Ωστόσο, ένας μακροπρόθεσμος στόχος του αριστερού-φιλελεύθερου κατεστημένου στις Βρυξέλλες είναι η δημιουργία μιας στρατιωτικής δύναμης της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης της διαδικασίας λήψης αποφάσεων σχετικά με την άμυνα από τα κράτη μέλη και της συγκέντρωσής της στις Βρυξέλλες. 
 
Σύμφωνα με μια τέτοια πρόταση, θα μπορούσε να προκύψει μια πιθανή προσπάθεια στρατολόγησης που θα ισχύει για όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε..
 
Ο Szijjártó περιέγραψε μια εξαιρετικά έντονη ατμόσφαιρα στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες πριν από τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 
 
Δήλωσε ότι το κλίμα έγινε άσχημο όταν οι παρόντες άρχισαν να μιλούν για την αποδέσμευση 6,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία, την οποία ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών απέρριψε, λέγοντας ότι θα κλιμακώσει μόνο τον πόλεμο. 
 
Ωστόσο, η θέση του δέχθηκε ακραίες πιέσεις από πολλές άλλες χώρες.
«Και υπήρχε ένα μεγάλο χάος εδώ. Οι Γερμανοί, οι Λιθουανοί, οι Ιρλανδοί, οι Πολωνοί και άλλοι συνάδελφοι έπεσαν εναντίον μου σε αυτό το θέμα, αλλά αυτό δεν μπόρεσε να κλονίσει τη θέση μας, παρά τις φωνές των φιλοπολεμικών πολιτικών της Ευρώπης», είπε.
 
«Νομίζουν ότι αν φωνάξουν από πολλές κατευθύνσεις, τότε θα πω ότι είναι εντάξει. Ωστόσο, θα πρέπει ήδη να μας γνωρίζουν αρκετά καλά ώστε να γνωρίζουν ότι αυτό δεν θα συμβεί», πρόσθεσε.
 
 
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.