17 Ιουνίου 2024

Τα εθνικά μας συμφέροντα στη Μακεδονία επιβάλλουν μία μόνη λύση: ακύρωση της «Συμφωνίας»

Γράφει ο
Θεοφάνης Μαλκίδης 
 
Οι πρόσφατες δηλώσεις και αναφορές της ηγεσίας των Σκοπίων για τη Μακεδονία, αλλά και η πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας για εκδήλωση- βράβευση για τις Πρέσπες (!), επανέφεραν στην ελληνική δημόσια συζήτηση το παράλογο το οποίο οι παράνομες πράξεις και η βία, προσπαθούν να επιβάλλουν ως λογικό. 
 
Είχαν βεβαίως προηγηθεί των δηλώσεων των πολιτικών στα Σκόπια και των προετοιμασιών για την εκδήλωση του Ινστιτούτου του πρώην πρωθυπουργού, οι εκατοντάδες παραβιάσεις της «Συμφωνίας», αλλά αυτό μάλλον όλα αυτά είναι λεπτομέρειες….. 
 
Η ουσία είναι όμως μετά από έξι χρόνια από την υπογραφή στις Πρέσπες, της αποκαλούμενης «Συμφωνίας» για τη Μακεδονία, η ιστορία απέδειξε πως οποιαδήποτε πράξη η οποία γίνεται παρά τη θέληση του ελληνικού λαού είναι καταδικασμένη στη λήθη και την αποτυχία. Κάθε πράξη εναντίον των συμφερόντων του Ελληνισμού, (θα) έχει νομοτελειακή κατάληξη την ακύρωση. Τα γκλομπς, τα δακρυγόνα, το ξύλο, οι κραυγές, οι ύβρεις, η λάσπη, η προπαγάνδα, είναι ασύμβατα με την πολιτική και την ιστορία.
 
Ο αείμνηστος Μιχάλης Χαραλαμπίδης στο βιβλίο του «Μακεδονικότητα, Ελληνικότητα, Οικουμενικότητα» (Αθήνα:Στράβων 2020) αναφέρει σχετικά τα εξής:
«Η Συμφωνία των Πρεσπών την έκαναν άνθρωποι με χαμηλό επίπεδο αυτοσεβασμού και χωρίς συνείδηση του τι σημαίνει Ελληνισμός. Ποιοι ψήφισαν αυτή τη συμφωνία; Όχι πάντως ο ελληνικός λαός. Και για αυτό το λόγο είναι άκυρη. Μέσα στην τόση φλυαρία δεν μιλά κανείς για αυτό. Από τη συμφωνία απουσιάζει το ένα υποκείμενο: ο ελληνικός λαός. Στα Σκόπια συμμετείχε, μέσω δημοψηφίσματος, ο λαός. Εδώ όχι…Αν σήμερα πάει ένας πρόεδρος της Δημοκρατίας ή ένας πρωθυπουργός στον Ο.Η.Ε και το εξηγήσει , θα το κατανοήσουν όλοι… Αυτό που έγινε δεν είναι πολιτική κυρίαρχης χώρας».
 
Δε χρειάζεται να αναφέρουμε τα λεγόμενα «επιχειρήματα» για τη «Συμφωνία», για τη «γλώσσα», την «ιθαγένεια», για τη χρησιμοποίηση, από τους λωποδύτες, του όρου Μακεδονία, για το πως επιβλήθηκε και τι τελικώς εξυπηρέτησε σε σχέση με το εθνικό συμφέρον. Ποια ήταν δηλαδή τα οφέλη από την απώλεια της αποκλειστικής χρήσης και της διαχείρισης του Ελληνικού ηθικού, ιστορικού, γεωγραφικού, πολιτικού, διπλωματικού, οικονομικού και γεωπολιτικού όρου Μακεδονία.
 
Είναι αχρείαστο να επαναλάβουμε την προπαγάνδα ότι η «Συμφωνία» ήταν και παραμένει μονόδρομος, τη στιγμή που στην πράξη το κείμενο για τη Μακεδονία που υπογράφηκε και κυρώθηκε ερήμην του ελληνικού λαού, έχει καταργηθεί στον τύπο και στην ουσία από τα Σκόπια με τις εκατοντάδες παραβιάσεις.
 
Δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει μία μόνη οδός όπως ανέφερε η προπαγάνδα παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας, αλλά λύσεις που υπαγορεύονται από τα εθνικά συμφέροντα, τα οποία με την αποκαλούμενη «Συμφωνία», είναι βέβαιο ότι παραδίδονται στους σφετεριστές, στους καπηλευτές, στους παραχαράκτες.
 
Επιπλέον κάθε υποχώρηση στην έτσι και αλλιώς προβληματική για ουσιαστικά και τυπικά ζητήματα «Συμφωνία» που έχει ουσιαστικά καταργηθεί από τα Σκόπια, αποτελεί «πρόσκληση» και για τους εξ΄ ανατολών εισβολείς, οι οποίοι πίσω από την υποταγή και την ταπείνωση που κρύβει η «Συμφωνία», ετοιμάζονται για τον Έβρο, το Αιγαίο και την Κύπρο, απειλώντας όλον τον Ελληνισμό, αμφισβητώντας την επιβίωσή μας και το μέλλον μας.
 
Το αίτημα του Ελληνικού λαού για τη Μακεδονία, στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Διασπορά είναι η υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων με όρους σεβασμού στην ιστορία και την αλήθεια, την εθνική αξιοπρέπεια, τη συνέχεια και το μέλλον μας ως έθνους.
 
Έσχατο, αλλά όχι τελευταίο: Για το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο υπάρχει και καλώς υπάρχει η διακηρυγμένη θέση ότι πρέπει να ακυρωθεί. Για την παράνομη «Συμφωνία» των Πρεσπών γιατί δεν υφίσταται η ανάλογη πολιτική; 
 
Άλλωστε στο διεθνές δίκαιο προβλέπεται το ενδεχόμενο ακύρωσης της «Συμφωνίας» λόγω θεμελιώδους μεταβολής των περιστάσεων (ρήτρα rebus sic stantibus άρθρου 62 της Σύμβασης της Βιέννης). 
 
Επιπλέον σύμφωνα με το άρθρο 60 της Σύμβασης της Βιέννης, υπάρχει η δυνατότητα λήξης ή αναστολής εφαρμογής της «Συμφωνίας» σε περίπτωση ουσιώδους παραβίασης των όρων της, όπως άλλωστε υφίσταται. 
 
Έξι χρόνια ταπείνωσης του Ελληνισμού, μετά από το βιασμό του Ελληνισμού στη Μακεδονία, η μοναδική λύση, ρεαλιστική και πλήρως ταυτισμένη με τα εθνικά μας συμφέροντα είναι η ακύρωση της «Συμφωνίας»!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.