6 Ιουνίου 2024

Κύκλος 12 χρυσών αστεριών σε φόντο μπλε!..

Κοινωνικό-πολιτικό πιπεράτο του Καθηγητή Πιπερόπουλου
 
Εμείς, οι Λαοί των 27 τώρα (μετά το BREXIT) χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα 400 εκατομμύρια άτομα που έχουν δικαίωμα ψήφου θα επιλέξουμε τους αντιπροσώπους μας για το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με εκλογές που ξεκίνησαν σήμερα στην Ολλανδία και θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Κυριακή 9 Ιουνίου.
 
Πολύς ντόρος τις τελευταίες εβδομάδες, κοκορομαχίες και ενίοτε αιχμηρές επιθέσεις από Αρχηγούς Κομμάτων, εν ενεργεία Βουλευτές και στελέχη και, φυσικά, από τους υποψηφίους των 31 Συνδυασμών που συμμετέχουν στη διαδικασία των Ευρώ-Εκλογών πληρωμένες αδρά συμμετοχές σε ραδιοτηλεοπτικά μπαλκόνια και παράθυρα και (δεν θα μάθουμε ποτέ ακριβή ποσά) πολλά, αμέτρητα ευρώ για έντυπο υλικό… 
 
«Ψηφίστε μας για να εκπροσωπήσουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο» βροντοφωνάζουν οι Αρχηγοί των 8 Κομμάτων της Ελληνικής Βουλής η οποία έκλεισε εντυπωσιακά πρόωρα (γιατί άραγε;) με μια απροσδόκητη και πρωτόγνωρη απόφαση της Κυβέρνησης… 
 
Εμείς στην Πατρίδα μας θα επιλέξουμε 21 από τους 720 Ευρωβουλευτές!
 
Καλώ την προσοχή σας στους αριθμούς που απαιτούν γνώσεις Δημοτικού Σχολείου για να φανεί πόσο «αφελές» για να μην γράψω «ανόητο» και «πονηρό» είναι το σύνθημα:
«Ψηφίστε μας για να εκπροσωπήσουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο» 
 
Και ΕΝΑ μόνο Κόμμα να κερδίσει και τις 21 έδρες της Ελλάδας στο σύνολο των 720 εδρών, κάτι που φυσικά ΔΕΝ πρόκειται να γίνει, η πικρή διαπίστωση είναι ότι η Ελληνική παρουσία είναι κάτι ελάχιστα περισσότερο από το 3% και όταν οι 21 έδρες κατανεμηθούν τελικά σε πολλά Κόμματα οι αριθμοί ΔΕΝ μας επιτρέπουν να μιλάμε για ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!...
 
Και οι βουλευτές που θα μας εκπροσωπήσουν στη νέα Ευρωβουλή, όπως συμβαίνει σε κάθε νέα Ευρωβουλή, κατά το σύνηθες θα ενταχθούν σε έναν από τους 7 μεγάλους ιδεολογικό-πολιτικούς Σχηματισμούς της Ευρωπαϊκής ΄Ένωσης που ΑΠΟΦΑΖΙΖΟΥΝ και επιβάλλουν τις απόψεις τους, απόψεις που αφορούν ΟΛΟΥΣ τους Λαούς των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε… 
 
Εύλογα θα αναρωτηθείτε φίλες και φίλοι αναγνώστες τότε γιατί τόση πρεμούρα από όλα τα Κόμματα της Βουλής με Αρχηγούς και στελέχη κυριολεκτικά να οργώνουν την Ελλάδα;
 
Μας λένε ότι αυτό το κάνουν για να περιορίσουν την ανεπιθύμητη ΑΠΟΧΗ η οποία, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις 27 χώρες της Ένωσης είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ!…
 
Προσωπικά εκτιμώ και δεν ξέρω εάν συμφωνείτε ότι οι Έλληνες πολιτικοί ΔΕΝ τρέχουν μόνο για να πάρουν μια ή παραπάνω έδρες αλλά για να αθροίσουν ποσοστά που θα σηματοδοτούν την πορεία τους στις επόμενες Εθνικές εκλογές!.. 
 
Τα παραπάνω, όσα ακολουθούν και πολλά περισσότερα μπορείτε να τα ακούσετε στο ηχητικό της συνέντευξής μου στον Flash99.4FM χρησιμοποιώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
 
Επιστρέφοντας στον τίτλο μου εξηγώ γιατί τα χρυσά αστέρια στο μπλε φόντο της Σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 12 (ΔΩΔΕΚΑ) και όχι 27 και σχηματίζουν ΕΝΑ κύκλο που εκφράζει τα ιδανικά ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΑΡΜΟΝΙΑΣ μεταξύ των Λαών της Ε. Ε. 
 
Η Ευρωπαϊκή Σημαία εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 1983 και υιοθετήθηκε επισήμως από τους ΔΩΔΕΚΑ Ηγέτες της τότε Ένωσης Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, που σήμερα λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση (ένα από τα αστέρια εκπροσωπεί την Πατρίδα μας)…
 
Ο κύκλος που σχηματίζουν τα 12 χρυσά αστέρια είναι το σύμβολο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΑΡΜΟΝΙΑΣ θεμελιακές έννοιες και προϋποθέσεις στο πλέον φιλόδοξο κοινωνικό-πολιτικό-οικονομικό πείραμα σύνθεσης μιας Νέας Πατρίδας στη Γηραιά Ήπειρο με δημιουργία δομής ΗΠΕ (Ηνωμένων Πολιτειών Ευρώπης) κατά το πρότυπο των ΗΠΑ.
 
ΕΝΟΤΗΤΑ; Εμείς οι Έλληνες και οι άλλοι 26 Λαοί πού την είδαμε και πού τη βιώσαμε;
 
Στο ευρώ; Στους φράχτες με κοφτερό σύρμα, Ή στην ομόφωνη μεταναστευτική πολιτική;
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ; Πού την είδαμε, πού τη βιώσαμε;
 
Στη συμπαράσταση του Βορρά στον πληγωμένο Νότο αρχικά στην οικονομική θύελλα του 2008-2010; Στις επιπτώσεις της καταστροφικής πανδημίας covid-19; Ή την οδυνηρή ακρίβεια που γονατίζει τα Ευρωπαϊκά νοικοκυριά καθώς συνεχίζεται ο Ρώσο-Ουκρανικόε πόλεμος;
ΑΡΜΟΝΙΑ; Πού την είδαμε, πού τη βιώσαμε;
 
Υπάρχει Κοινή Εξωτερική πολιτική για τις 27 χώρες-μέλη; Υπάρχει κοινό Αμυντικό Δόγμα που θα «φρέναρε» την ρητορική του κ Ερώταγαν που απροκάλυπτα απειλεί την Ελλάδα (ένα από τα 12 αστέρια της Ευρωπαϊκής Σημαίας) ενώ διαμαρτύρεται έντονα για την καθυστέρηση της ένταξης της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Υπάρχουν Μηχανισμού, πολιτιστικών, μορφωτικών και επιμορφωτικών δραστηριοτήτων και δομών ή επαρκούν οι εναγκαλισμοί Ηγετών του οικονομικό-πολιτικών συμφερόντων Γερμανό-Γαλλικού άξονα; 
 
Κάποιοι την ερχόμενη Κυριακή ετοιμάζονται να γιορτάσουνε τη γέννηση του ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ Γάλλο-Ιταλικού άξονα συνεργασίας της Γαλλίδας κ Λεπέν και της Ιταλίδας κ Μελόνι που ενδέχεται να κατακτήσει την 2η θέση μετά το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) το οποίο είναι πρώτο στα 7 και στο οποίο ανήκει και η Ελληνική Νέα Δημοκρατία!..
 
Ρωτάει ο Ανέστης και άλλοι φίλοι: 
Γιώργο την Κυριακή τι κάνουμε;
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ!.. Κάθε ψήφος Μετράει!.. 
Λέμε ΟΧΙ στην ΑΠΟΧΗ και στο ΛΕΥΚΟ!…
 
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ φωνάζοντας σε παλιούς και νέους Συστημικούς πολιτικούς ευνοημένους από Λέσχες, Στοές, Κατακόμβες ότι ξυπνήσαμε και να το φωνάξουμε ακόμη πιο βροντερά στις επόμενες Εθνικές Εκλογές!...Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.