4 Οκτωβρίου 2023

Άλυτα τα προβλήματα των Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Δελτίο Τύπου:
Άλυτα τα προβλήματα των Συμβασιούχων Πυροσβεστών
 
Με εκπροσώπους του Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός. Προσήλθαν προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα του κλάδου τους, καθώς απ’ ότι φαίνεται η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει λύσεις.
 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, ενημέρωσαν τον Δ. Νατσιό, πως η ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους βραχίονες του Πυροσβεστικού Σώματος. Δεδομένης της επαγγελματικής τους κατάρτισης και εμπειρίας, αναλαμβάνουν καθήκοντα ισάξια με αυτά του μονίμου πυροσβεστικού προσωπικού, με αποδεδειγμένη επαγγελματική αξία και υψηλό αίσθημα καθήκοντος, κάτι που αποδεικνύεται με την ενεργή παρουσία τους στο μέτωπο των πυρκαγιών, όπου με αυταπάρνηση και ηρωισμό θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο κάνοντας το αδύνατο δυνατό.
 
Επίσης εξέφρασαν το παράπονό τους για το ότι αναγκάζονται 6 μήνες το χρόνο να μπαίνουν σε καθεστώς ανεργίας αδυνατώντας να βοηθήσουν με το επίδομα του ταμείου τις οικογένειές τους. 
 
Όπως επεσήμαναν στον Πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ, διεκδικούν από την κυβέρνηση την αξιοποίηση 2.500 Εποχικών Πυροσβεστών ως Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης με τον προϋπάρχοντα Ν.3938/11 και με τα ηλικιακά κριτήρια με τα οποία προσελήφθησαν ως Εποχικοί Πυροσβέστες.
 
Του εξήγησαν τέλος, ότι το κράτος με ένα μικρό κονδύλιο θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει επιπλέον μάχιμο και έμπειρο προσωπικό που θα μπορεί να επιχειρεί 12 μήνες το χρόνο αντί για 6, ενώ παράλληλα θα εξοικονομήσει τα χρήματα των επιδομάτων που παίρνουν μέσω του ΟΑΕΔ και τόνισαν πως η δαπάνη για το κρατικό προϋπολογισμό είναι πολύ μικρή, ενώ ταυτόχρονα τα οφέλη για το δημόσιο συμφέρον θα είναι πολύ μεγάλα.
 
Άλλωστε ανέφεραν πως η κατάσταση στο μόνιμο προσωπικό έχει γίνει τον τελευταίο καιρό ιδιαίτερα ασφυκτική εξαιτίας της υποστελέχωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την ατελείωτη υπερεργασία και τις εξοντωτικές επιφυλακές. 
 
Να σημειώσουμε τέλος, πως απογοήτευση προκάλεσε στον πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ η πρόθεσή τους, να εγκαταλείψουν αυτοί και οι οικογένειές τους τη χώρα μας σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους, καθώς η ξενιτιά με στόχο την καλύτερη επαγγελματική προοπτική θα αποτελεί γι’ αυτούς μονόδρομο.
 
Η ΝΙΚΗ, συμφωνεί και στηρίζει πλήρως τα αιτήματα των Εποχικών Πυροσβεστών και θα προσπαθήσει στο μέτρο των δυνατοτήτων της για την επίτευξή τους.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.