23 Οκτωβρίου 2023

ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων
 
Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΗ ΣΧΕΔΟΝ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΙΑΦΥΓΟΥΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.
 
Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΤΟΥ 1962 ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΒΙΩΣΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΣΜΥΡΝΗΣ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΕ ΕΝΤΑΣΗ, ΣΕ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ. ΤΟΤΕ ΤΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΗΛΕΓΧΑΝ Ο ΖΟΖΕΦ ΚΕΝΝΕΝΤΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΥΤΣΟΦ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΥΘΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.
 
ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ, ΑΚΡΩΣ ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟ, ΠΑΝΟΠΛΟ ΜΕΧΡΙΣ ΟΔΟΝΤΩΝ ΜΕ 75 ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΠΡΟ ΟΥΔΕΝΟΣ, ΔΙΟΤΙ ΔΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ (ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΟΥΛΑΔΕΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΚΡΥΠΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑ ΕΛΕΩ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΣΤΟ«ΤΖΙΧΑΝΤ» ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΧΡΙΣ ΟΔΟΝΤΩΝ ΜΕ ΕΛΑΦΡΟ ΒΕΒΑΙΑ ΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΤΟ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟ ΙΡΑΝ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΟΠΛΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.
 
ΒΕΒΑΙΑ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟΝ.
 
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΔΙΟΤΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (ΧΑΜΑΣ ΚΑΙ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ) ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΛΛΕΣ ΦΑΝΕΡΑ (ΙΡΑΝ) ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΡΥΦΑ(ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΑΤΑΡ, ΡΩΣΙΑ, ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΟΡΕΑ κ.α).
 
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΒΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΥΘΡΑΥΣΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΣΤΑΘΕΙΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ. ΟΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΓΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΥΡΗΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΡΟΥΣΕΩΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤ. ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΙΡΑΝ ΑΝ ΕΠΈΜΒΕΙ. ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΝΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΕΝΟΣ «ΝΤΟΜΙΜΟ» ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ, ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΠΑ
 
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ:
 
1/ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΑ 250$ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ. 2/ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΣΩ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
 
3/ ΚΑΠΟΙΑ ΚΡΑΤΗ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥΣ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΕΣ ΣΥΡΡΑΞΕΙΣ
 
4/ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
 
ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ:
 
Α. Η Ε.Ε ΘΑ ΑΝΘΕΞΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ Ή ΘΑ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΙ ΣΕ ΒΟΡΕΊΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥΣ;
Β. ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΙΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΜΑΖΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΤΩΠΑ;
Γ. ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ Ή ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ;
 
ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΘΕΙ 
 
(22/10/23) 
ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.