1 Απριλίου 2022

Όταν έλθει και εδώ….

Χαίρεται. 
 
Μελετώντας την ιστορία μπορεί κάποιος να διακρίνει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Γιατί όμως αυτό συμβαίνει και δεν μαθαίνουμε εμείς οι άνθρωποι, από τα λάθη μας;
Ματθ. 23,26 καθάρισον πρῶτον τὸ ἐντὸς τοῦ ποτηρίου καὶ τῆς παροψίδος, ἵνα γένηται καὶ τὸ ἐκτὸς αὐτῶν καθαρόν.
 
“καθάρισον πρῶτον τὸ ἐντὸς τοῦ ποτηρίου καὶ τῆς παροψίδος “  
 
Εγώ ο άνθρωπος κινούμαι “πνευματικά ” πρός το καλό ή το κακό, αυτό είναι δεδομένο  
Ότι και επιφανειακές προθέσεις να δείχνω, το βαθύ κρυμμένο “ελατήριο της παροψίδος “ είναι αυτό που με κινεί.  
Αν εγώ ο άνθρωπος δεν καθαρίσω και δεν αλλάξω το “ελατήριο της παροψίδος “ μέσα μου, δεν θα αλλάξει και ο σκοπός των πράξεων μου τότε…  
 
”τὸ δὲ σαπρὸν δένδρον καρποὺς πονηροὺς ποιεῖ. “  
 
Η “Αγάπη ” του οικουμενισμού ..το κρυμμένο φίδι  
 
Ένα τέτοιο πονηρό σάπιο ….”ελατήριο της παροψίδος ” βλέπουμε σε όλη την δύση ,στον πάπα,  στους πολιτικούς, στα ΜΜΕ, στον “κόσμο ” μιλούν για “αγάπη ” αλλά πλέον και στην ανατολή μιλούν για τέτοιες αγάπες και πλησιάζουν την δύση ” αγαπητικά ” εκκοσμίκευση λέγεται …..  
 
Όλα τα μυστικά της ανθρώπινης λειτουργίας, είναι μέσα στο Ευαγγέλιο.  
 
Η ιστορία επαναλαμβάνεται γιατί ο άνθρωπος δεν θέλει να αλλάξει, το “ελατήριο της παροψίδος ” και επιμένει ότι αγαπά Χωρίς ΧΡΙΣΤΟ …  
 
Δεν το αναθέτει στον Θεό, δεν υπακούει τα του Θεού, αλλά θέλει εγωιστικά να τα καταφέρει μόνος του να πλησιάσει τον ΘΕΟ, να τον ξεπεράσει, μιμούμενος τον σατανά.
 
Χωρίς ΧΡΙΣΤΟ δεν υπάρχει ΑΓΑΠΗ, στο βάθος του ανθωπου, αν δεν καθαριστεί, αν δεν τον καθαρίσει ο Θεός, δεν μπορεί να γεμίσει με το “καλό ” ..  
 
Αφήνουμε αυτή την κατάσταση να παγιώνεται μέσα μας, να γίνεται ΠΕΤΡΑ, τερηδόνα.  
ΠΩΡΩΣΗ να ανακυκλώνεται το κακό και στο τέλος ….να γίνεται στέρεο και αιώνιο ..  
Ενώ τα ίδια λάθη κάνουμε ως ανθρωπότητα συνεχώς, δεν παύουμε να τα κάνουμε.  
Είναι γιατί δεν βλέπουμε και δεν ελέγχουμε το “ελατήριο της παροψίδος ” το κρυμμένο πνεύμα μέσα μας.  
Αυτό είναι που θέλει καθάρισμα ..  
 
“Τοῦτο τό γένος ἐν οὐδενί δύναται ἐξελθεῖν εἰ μή ἐν προσευχῆ καί νηστεία”
 
Την νηστεία δεν κράτησε ο Αδάμ και η Εύα  
 
Γεν. 3,22 καὶ εἶπεν ὁ Θεός· ἰδοὺ Ἀδὰμ γέγονεν ὡς εἷς ἐξ ἡμῶν, τοῦ γινώσκειν καλὸν καὶ πονηρόν· καὶ νῦν μή ποτε ἐκτείνῃ τὴν χεῖρα αὐτοῦ καὶ λάβῃ ἀπὸ τοῦ ξύλου τῆς ζωῆς καὶ φάγῃ καὶ ζήσεται εἰς τὸν αἰῶνα.
Γεν. 3,22 Είπε δε τότε ο Τριαδικός Θεός· “ιδού ο Αδάμ έγινε πλέον σαν ένας από ημάς με την ικανότητα να γνωρίζη καλόν και κακόν! Και τώρα μήπως τυχόν και απλώση το χέρι του και πάρη και φάγη από τον καρπόν του ξύλου της ζωής και γίνη αυτός και το κακόν αθάνατον, πρέπει να εκδιωχθή από τον παράδεισον”.
 
 ” καὶ ἐκπορεύσονται οἱ τὰ ἀγαθὰ ποιήσαντες εἰς ἀνάστασιν ζωῆς, οἱ δὲ τὰ φαῦλα πράξαντες εἰς ἀνάστασιν κρίσεως “
 
”οἱ δὲ τὰ φαῦλα πράξαντες “  
Το “κακό ” στην γή ‘ερχεται η ώρα που γίνεται “αθάνατον “ μέσα σε ενα κομμάτι της ανθρωπότητας.  
Η “πώρωση ” συγκεκριμένων ανθρώπων δεν επιδέχεται πλέον θεραπεία και διόρθωση και αυτό είναι ανά πάσα στιγμή μετρήσιμο από τον ΘΕΟ.  
Αλλά και
“οἱ τὰ ἀγαθὰ ποιήσαντες “ 
Όταν έλθει η στιγμή της αρπαγής εκτός από τους “φαῦλα πράξαντες ” φεύγουν και έτοιμοι οι “τὰ ἀγαθὰ ποιήσαντες…  
 
“βάδιζε, λαός μου, εἴσελθε εἰς τὰ ταμιεῖά σου, ἀπόκλεισον τὴν θύραν σου, ἀποκρύβηθι μικρὸν ὅσον ὅσον, ἕως ἂν παρέλθῃ ἡ ὀργὴ Κυρίου·”
 
Η ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ του ΘΕΟΥ όταν σταματά πάνω σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και επιτρέπει στις δυνάμεις του “κακού “ την παιδαγωγική καταστροφή μας, την αρπαγή των ψυχών, που τελειώθηκαν πρός το “κακό “ ή το “καλό“.
Όταν βλέπουμε σεισμούς, επιδημίες, πείνες, μικρούς και μεγάλους πολέμους καταστροφές καθ όλη την διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας ,δεν βλέπουμε όμως τον Θερισμό των ψυχών …  
Δύο πόρτες πρός την έξοδο…  
 
Υπάρχουν μπροστά μας πρός το παρόν δύο επιλογές πριν ξεσπάσει η “ὀργὴ Κυρίου” και το μόνο ορθό που θα μπορούμε να κάνουμε τότε είναι…  
 
“εἴσελθε εἰς τὰ ταμεῖά σου, ἀπόκλεισον τὴν θύραν σου, ἀποκρύβηθι μικρὸν ὅσον ὅσον”..  
 
Όταν τα γεγονότα θα είναι καταιγιστικά και ο χρόνος θα μετρά περίεργα και ανακατεμένα.  
Όταν θα ξεκινήσει η “παιδαγωγία ” και η “εκκαθάριση ” τότε θα είναι αργά για “μετάνοια ” δεν θα μπορέσει να υπάρξει “μετάνοια” αλλά φόβος, πανικός, ταραχή και εγκατάλειψη από τον ΘΕΟ, τότε θα παραδοθούμε στον άρχοντα και αυτόν που υπηρετούσαμε, τότε θα δούμε ποιός πραγματικά είναι και πόσο μας αγαπούσε .. ..  
 
“ὡς παγὶς γὰρ ἐπελεύσεται ἐπὶ πάντας τοὺς καθημένους ἐπὶ πρόσωπον πάσης τῆς γῆς.”
 
Μπορείς να αδιαφορήσεις να πιστέψεις ότι σε αυτό που πλησιάζει ανθρωπινή δύναμη ,πρόνοια θα σε σώσει ή να κάνεις “προσευχῆ καί νηστεία” και να τα αφήσεις με γνώση της αμαρτωλότητας, αναξιότητας και βρωμιάς σου ..με μετάνοια στον Θεό …  
 
Πριν γίνει αυτό που έρχεται και πάντα έρχεται όταν δεν το περιμένουμε….  
Αδιαφορούμε και κάνουμε τα ίδια και χειρότερα ή “ἐν προσευχῆ καί νηστεία” το ανατρέπουμε φέρνοντας την ειρήνη και μέσα και έξω από εμάς ……
 
Ματθ. 5,26 ἀμὴν λέγω σοι, οὐ μὴ ἐξέλθῃς ἐκεῖθεν ἕως οὗ ἀποδῷς τὸν ἔσχατον κοδράντην.
Ματθ. 5,26 Σε διαβεβαιώνω ότι δεν θα βγης από εκεί, έως ότου εξοφλήσης και το τελευταίον δίλεπτον.  
 
Καλή φώτιση και αρχή μετανοίας
Γ.Μ 
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.