5 Απριλίου 2022

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχεδιάζει να λανσάρει τη νέα τεχνολογία Ψηφιακής Ταυτότητας τον Απρίλιο του 22, στο πλαίσιο της ΔΥΣΤΟΠΙΚΗΣ εθνικής προώθησης της Ψηφιακής Ταυτότητας

The Exposé 31 Μαρτίου 2022, The Exposé Διάβαστε το εδώ 

Μετάφραση: Απολλόδωρος
 
 
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προωθεί τα σχέδιά της για πανβρεττανική ψηφιακή ταυτότητα, παρά το γεγονός ότι οι μισές από τις απαντήσεις στη δημόσια διαβούλευση για την ψηφιακή ταυτότητα αντιτίθενται στην ιδέα. 
 
Στις 6 Απριλίου 2022, θα εισαχθεί νέα τεχνολογία ψηφιακής επαλήθευσης εγγράφων ταυτότητας (IDVT), η οποία επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ δημόσιων φορέων και επιχειρήσεων με σκοπό την επαλήθευση της ταυτότητας. Θα διατεθεί σε εργοδότες, ιδιοκτήτες και ενοικιαστές στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι θα μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για την ψηφιακή διενέργεια ελέγχων ποινικού μητρώου πριν από την πρόσληψη, ελέγχων του δικαιώματος εργασίας και ελέγχων του δικαιώματος ενοικίασης. 
 
Η εισαγωγή αυτής της ψηφιακής ταυτότητας IDVT αποτελεί μέρος των εκτεταμένων σχεδίων της κυβέρνησης για την ψηφιακή ταυτότητα, τα οποία ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο. Η κυβέρνηση διαμόρφωσε αυτά τα σχέδια ψηφιακής ταυτότητας ως έναν τρόπο για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου να "αποδεικνύουν εύκολα και γρήγορα την ταυτότητά τους χρησιμοποιώντας ψηφιακές μεθόδους αντί να βασίζονται σε παραδοσιακά φυσικά έγγραφα". 
 
Σύμφωνα με αυτά τα σχέδια ψηφιακής ταυτότητας, οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούν να "δημιουργούν μια ψηφιακή ταυτότητα με έναν αξιόπιστο οργανισμό", η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιείται "αυτοπροσώπως ή διαδικτυακά" και "μέσω μιας τηλεφωνικής εφαρμογής ή ενός ιστότοπου". Σε αυτούς τους έμπιστους οργανισμούς θα δοθεί στη συνέχεια μια "νομική πύλη" για να "διενεργούν ελέγχους επαλήθευσης σε σχέση με επίσημα δεδομένα που τηρούνται από δημόσιους φορείς για να βοηθήσουν στην επικύρωση της ταυτότητας ενός ατόμου". Η κυβέρνηση θα επιτρέψει επίσης την "εμπιστοσύνη" που δημιουργείται από έναν μόνο επιτυχή ψηφιακό έλεγχο ταυτότητας να μεταβιβαστεί σε άλλους οργανισμούς "όπου χρειάζεται". 
 
Οι έμπιστοι οργανισμοί που παρέχουν αυτές τις λύσεις ψηφιακής ταυτότητας θα πρέπει να διαπιστευτούν και να πιστοποιηθούν βάσει νομοθεσίας που σχεδιάζει να εισαγάγει η κυβέρνηση. Μόλις διαπιστευτούν και πιστοποιηθούν, θα τους "δοθεί σήμα εμπιστοσύνης για να αποδείξουν τη συμμόρφωσή τους και θα οριστούν ως οργανισμοί με σήμα εμπιστοσύνης". 
 
Στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Πολιτισμού, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Αθλητισμού (DCMS) θα συσταθεί ένας νέος προσωρινός διοικητικός φορέας, το Office for Digital Identities and Attributes (ODIA), ο οποίος θα έχει την εξουσία να εκδίδει αυτά τα σήματα εμπιστοσύνης. Το ODIA θα δημοσιεύει επίσης έναν κατάλογο των οργανισμών με σήμα εμπιστοσύνης, ο οποίος θα μπορεί να προβάλλεται από το κοινό. 
 
Άλλες εταιρείες που βασίζονται στις λύσεις ψηφιακής ταυτότητας που παρέχονται από οργανισμούς με σήμα εμπιστοσύνης δεν θα χρειάζεται να πιστοποιηθούν, αλλά ενδέχεται να υπόκεινται σε "όρους ροής", όπως συμφωνίες για τη μη κοινοποίηση των πληροφοριών που λαμβάνουν. 
 
Πριν από την ανακοίνωση αυτών των σχεδίων για την ψηφιακή ταυτότητα, η κυβέρνηση ζήτησε απόψεις και σχόλια σχετικά με την προτεινόμενη προσέγγισή της για την ψηφιακή ταυτότητα μέσω δημόσιας διαβούλευσης. 
 
Το 50% των απαντήσεων σε αυτή τη διαβούλευση ήταν "κατ' αρχήν κατά της ψηφιακής ταυτότητας", αλλά η κυβέρνηση δεν συμπεριέλαβε τις απαντήσεις αυτές στη στατιστική ανάλυση των απαντήσεων στη διαβούλευση, επειδή "δεν ασχολήθηκαν με τα ερωτήματα". Ωστόσο, η κυβέρνηση επέμεινε ότι "εκτός του πλαισίου της παραγωγής της στατιστικής ανάλυσης, λάβαμε υπόψη μας αυτές τις απαντήσεις στο πλαίσιο αυτής της διαβούλευσης". 
 
Η κυβέρνηση παραδέχτηκε επίσης ότι ορισμένοι ερωτηθέντες φοβήθηκαν ότι "οι ψηφιακές ταυτότητες πρόκειται να γίνουν υποχρεωτικές για όλους τους ανθρώπους", αλλά απέρριψε τις ανησυχίες αυτές ως "λανθασμένες" και δήλωσε ότι θα αναζητήσει ανατροφοδότηση σχετικά με το πώς θα "ενθαρρύνει ψηφιακές ταυτότητες χωρίς αποκλεισμούς". 
 
"Όπως ορίζεται στη διαβούλευση, δεν υπάρχουν σχέδια να γίνουν υποχρεωτικές οι ψηφιακές ταυτότητες, αλλά αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια αναδυόμενη τεχνολογία και ότι οι άνθρωποι μπορεί να μην έχουν πλήρη επίγνωση των πλεονεκτημάτων της προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας", δήλωσε η κυβέρνηση. "Ως εκ τούτου, θα λάβουμε μέτρα για να αυξήσουμε την κατανόηση μεταξύ των δυνητικών χρηστών και θα συνεργαστούμε με ομάδες της κοινωνίας των πολιτών για να λάβουμε τα σχόλια των εμπειρογνωμόνων τους σχετικά με τον τρόπο αύξησης της ένταξης, τώρα και στο μέλλον." 
 
Η κυβέρνηση πρόσθεσε ότι "δεσμεύεται να διασφαλίσει" ότι "οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να μπορούν να χρησιμοποιούν τα διαθέσιμα έγγραφα σε χαρτί". 
 
Το πλαίσιο ψηφιακής ταυτότητας της κυβέρνησης έχει ολοκληρώσει τις δοκιμές άλφα. Τα επόμενα βήματα είναι μια δημοσίευση που ακολουθείται από δοκιμές beta πριν το πλαίσιο επισημοποιηθεί στη νομοθεσία. 
 
Η κυβέρνηση ανέφερε ότι "τα θετικά σχόλια που έλαβε σχετικά με τη δυνατότητα διενέργειας ελέγχων για το δικαίωμα στην εργασία και το δικαίωμα στην ενοικίαση από απόσταση κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19" ως έναν από τους λόγους για την έναρξη της επανεξέτασης της τεχνολογίας ψηφιακής ταυτότητας. 
 
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υιοθέτησε τα διαβατήρια εμβολίων - μια τεχνολογία που μοιράζεται πολλές ομοιότητες με την ψηφιακή ταυτότητα, απαιτώντας από τους πολίτες να χρησιμοποιούν ένα ψηφιακό πάσο. 
 
Αυτά τα διαβατήρια εμβολίων χρησιμοποιήθηκαν για τη συλλογή μεγάλου όγκου δεδομένων από τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, ορισμένα από τα οποία μοιράστηκαν με ιδιωτικές εταιρείες. 
 
Τα διαβατήρια εμβολίων είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου που χρησιμοποιεί ή προτείνει τη χρήση της τεχνολογίας για την παρακολούθηση των πολιτών της. Άλλα παραδείγματα περιλαμβάνουν την κρυφή παρακολούθηση εκατομμυρίων δικαιούχων του εμβολίου COVID μέσω των τηλεφώνων τους, την πρόταση μιας εφαρμογής τύπου κοινωνικής πίστωσης για την ενθάρρυνση της υγιεινής διατροφής και την πρόταση για την αυξημένη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών παρακολούθησης για την "προστασία" των γυναικών. 
 
Παρά το ιστορικό της παρακολούθησης, η κυβέρνηση επιμένει ότι αυτή η τεχνολογία ψηφιακής ταυτότητας θα έχει "ισχυρά πρότυπα ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής". 
 
Τα σχέδια της κυβέρνησης για την ψηφιακή ταυτότητα ανακοινώθηκαν τον ίδιο μήνα που ξεκίνησε τη νομοθετική του πορεία το νομοσχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Το νομοσχέδιο αυτό επιβάλλει την εφαρμογή τεχνολογίας επαλήθευσης ταυτότητας και ηλικίας σε πολλές μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες. 
 
Αυτή η τρέχουσα προσπάθεια για την εισαγωγή ψηφιακής ταυτότητας έρχεται σχεδόν μια δεκαετία μετά την έναρξη του σχεδίου ψηφιακής ταυτότητας "Verify" της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου το 2013, το οποίο κατακρίθηκε από το Εθνικό Γραφείο Ελέγχου και εσωτερικές κοινοβουλευτικές επιτροπές για "αποτυχία του κοινού" και για απώλεια όλων των στόχων απόδοσης. 
------------------ 
 
Δικτυογραφία:
UK Government plans to launch new Digital ID Technology in April 22 as part of Dystopian Nationwide Digital Identity Push – The Expose
https://dailyexpose.uk/2022/03/31/uk-gov-digital-identity-launch-april-22/




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.