10 Απριλίου 2021

Προς την Αγγλική Κυβέρνηση και την εκπρόσωπο της φιλότουρκη Υφ. Εξ. κ. Wendy Morton.

Επιμέλεια Κειμένου Αντώνης Αντωνάς
 
Περί απομόνωσης των Τ/Κ. Μια συμπυκνωμένη αποστομωτική απάντηση στον κατοχικό ηγέτη του Ταταρικού καθεστώτος και στους δόλιους Άγγλους, που πάντα υπέσκαπταν την Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ είχε στα κατεχόμενα η αρμόδια για την Ευρωπαϊκή Γειτονιά Υφυπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Γουέντι Μόρτον κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής στην Κύπρο. Της συνάντησης ακολούθησε μια ανάρτηση που προκάλεσε έντονη ενόχληση στις ελεύθερες περιοχές, αφού η Βρετανή διπλωμάτης αγνοώντας ότι η κατάσταση πραγμάτων στις ελεύθερες περιοχές είναι αποτέλεσμα παράνομης εισβολής και κατοχής, έκανε λόγο για "απομόνωση των Τ/Κ". 
 
Τα επιχειρήματα για τη θέση του «περί λύσης δύο κρατών» παρουσίασε στην Υφυπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου αρμόδια για θέματα Ευρωπαϊκής Γειτονίας και Αμερικής, Γουέντι Μόρτον ο Τ/κ ηγέτης, ο οποίος της έθεσε θέμα άρσης της «απομόνωσης» των Τ/κ όσον αφορά τις μετακινήσεις, από και προς την Βρετανία και το απευθείας εμπόριο. 
 
(Ποιες μετακινήσεις; Οι ΤΚ κινούνται ελεύθερα σε όλη την Ευρώπη, αφού η Κ.Δ. παρεχώρησε σε όλους Ευρωπαϊκά Κυπριακά διαβατήρια;) 
 
Κυρία Morton, προς υπενθύμιση μνήμης και ιστορίας τα πιο κάτω η ιστορία τα έχει καταγράψει και δεν μπορεί να τα διαγράψει. Ούτε και εσείς, οι οποίοι έχετε επιλεκτική μνήμη και έμφυτο εκδικητικό μένος κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.…. 
 
Και θυμηθείτε Άγγλοι, ότι η Τουρκία σε όλους τους πολέμους ήταν πάντοτε εναντίον των συμμάχων … τουτέστιν και εναντίον σας …. 
 

Στον ΑΠΠ τον Σεπτ 1915 στην Καλλίπολη… σφαγιάστηκαν από τους βαρβάρους Τούρκους και τους Γερμανούς ΝΑΖΙ οι εγκλωβισμένοι Αγγλογάλλοι… (νεκροί 140-150000, τραυματίες 60-70000) (Οι υπεράριθμοι πλήρως εξοπλισμένοι ΝΑΖΙ και Τούρκοι απαγόρευσαν ακόμη και την περισυλλογή των τραυματιών και νεκρών από το πεδίο της άνισης μάχης…) ΒΠΠ η Τουρκία βοήθησε την Γερμανία τα μέγιστα. Για τους συμμάχους κλειστά τα Δαρδανέλια, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια. Φώτο Ιουλίου, 1941, (Διακρίνεται και η φώτο του Χίτλερ. Υπό την σκιά της υπέγραφαν τα σύμφωνα φιλίας και συμμαχίας…) Όλες οι Τουρκικές εφημερίδες π.χ. ANATOLI, SON POSTANT ακόμη και όταν η πλάστιγγα έγειρε νικηφόρα υπέρ των συμμάχων έγραφαν πρωτοσέλιδα ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΠΙΣΤΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ 22 Απρ. 2 Μαϊου 1944 κ.ά. 
 
Από βιβλίο του George Horton, του Αμερικανού προξένου στη Σμύρνη κατά το διάστημα 1911-17 και 1919-22, «Αναφορικά με την Τουρκία» (Report on Turkey), που απαρτίζεται από προξενικά ντοκουμέντα και δίνει αδιάψευστη εικόνα για τα θύματα Έλληνες και τους θύτες, αυτουργούς εγκληματίες πολέμων βαρβάρους Τούρκους, ανά τους αιώνες και από γένεσης τους. 
 
«Από τη στιγμή που η Κωνσταντινούπολη (και σήμερα βέβαια η Κύπρος) θα κατακυρωθεί στους Τούρκους… (αυτοί) θα στραφούν κατά των Ευρωπαϊκών κρατών αν όχι σήμερα ή αύριο, σίγουρα κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον. Η ειρήνη στην Ευρώπη θα βρίσκεται πλέον σε διαρκή κίνδυνο, γιατί η τουρκική φυλή δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τις τέχνες της ειρήνης ξέρει μόνο από πόλεμο και καταστροφές. Ο Τούρκος δεν μπορεί να απόσχει από πολεμικές ή επιθετικές ενέργειες. Οποιος κάνει σχέδια, βασιζόμενος στις υποσχέσεις των Τούρκων ή σε άλλες αισιόδοξες εικασίες, θα απογοητευτεί οικτρά. Οσο για τους πολιτικούς που φαντάζονται διαφορετικά σχήματα για το μέλλον, χτίζουν πύργους στην άμμο»  
 
Αυτή η χώρα πέρασε από την βαρβαρότητα στην παρακμή χωρίς ποτέ να γνωρίσει τον πολιτισμό.
Τσώρτσιλ 
 
«Από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν στην Ευρώπη, ήταν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν». 
Γλάδστων, Πρωθυπουργός της Βρετανίας, 1876 
 
Το 1974 η Τουρκία επιτέθηκε άνανδρα σε ένα μικρό άοπλο νησί την Ελληνική Κύπρο 500.000 κατοίκων…. με τον εκατονταπλάσιο στρατό της εισβολής, αφού παραποίησε και διαστρέβλωσε το άρθρο 4 της συνθήκης Ζυρίχης- Λονδίνου….. Ως βάρβαροι, το λεηλάτησαν, το ρήμαξαν. 6000 χιλιάδες οι δολοφονημένοι νεκροί, 300,000 γηγενείς Κύπριοι κάτοικοι εκτοπίσθηκαν, το 37% των εδαφών της Κύπρου αυθαίρετα το οικειοποιήθηκε η κατοχική Τουρκία.. Ήρθαν πένητες – βάρβαροι και φύγανε εκατομμυριούχοι από τις λεηλασίες της πλούσιας Βόρειας Ελληνικής Κύπρου. Δεν άφησαν όρθιο τίποτα, ούτε Μουσεία, ούτε εκκλησιαστικούς θησαυρούς, ούτε το πλούσιο περιεχόμενο των νοικοκυρεμένων σπιτιών των Ελληνοκυπρίων, τα κρατικά θησαυροφυλάκια, τις τράπεζες…. Δεν χορτάσανε ούτε από αίμα, ούτε από τις λεηλασίες. Και τώρα θελουν να λεηλατήσουν και τον ορυκτό πλούτο και της Κύπρου με βάση το «δίκαιο» του ισχυροτέρου….. και να διχοτομήσουν το νησί με απώτερο σκοπό να το καταλάβουν ολόκληρο. 
 
Το 1974 οι γηγενείς οθωμανοί Τούρκοι ήταν το 18%. Σήμερα απέμειναν λόγω καταπίεσης του Τουρκικού στρατού κατοχής σε ποσοστό 8-9% … και αφού επαναλαμβάνω, τους παρεχώρησε η Κυπριακή Δημοκρατία Ευρωπαϊκά διαβατήρια οι περισσότεροι διέφυγαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες … 
 
Επ΄ ευκαιρία ας διανοηθούμε εμείς οι Ελληνοκύπριοι, ότι αν είμαστε το 18% του συνολικού πληθυσμού τότε και στρεφόμαστε κατά υποτιθέμενου Τουρκοκυπριακού κράτους…. Δεν θα υπήρχαμε, όπως δεν υπάρχει καμιά χριστιανική μειονότητα στην Τουρκία…. 
 
Αυτή ήταν η Μικρά Ασία…. Διάσπαρτη από ΕΛΛΗΝΕΣ από τη γένεσης της .. 
 
Και έτσι την κατάντησαν οι βάρβαροι, ένα απέραντο Ελληνικό νεκροταφείο!
Όπως θέλουν να πράξουν και στην Ελληνική Κύπρο…. 
 
Είναι στο αίμα των συμμάχων σας και φίλων σας Τούρκων. Κτίσανε μια χώρα χωρίς ιστορία. Μόνο με ποινικό μητρώο, σε κατεχόμενα Ελληνικά εδάφη και την συντήρησαν από τις αρπαγές ξένων περιουσιών, που λεηλάτησαν από τις μειονότητες, που ειρηνικά ζούσαν στην Μ. Ασία και τις μικρές χώρες που κατακτήσανε…. Με την δύναμη της σπάθης και τον υπέρτερο στρατό τους πέτυχαν ντροπιαστικές νίκες και κατακτήσεις…. Ποτέ δεν αντιμετώπισαν ισοδύναμους στρατούς, αλλά και αν αντιμετώπιζαν, ντροπιαστικές ήττες είχαν… ακόμη και από μια φούχτα ηρωϊκών επαναστατών….. Όσον αφορά τις νίκες τους και αυτές ντροπιαστικές ήταν.
 
Δεν φτάνουν ποτέ, δεν χορταίνουν το αδηφάγο τους στόμα, ούτε οι κλεψιές τους, ούτε τα εγκλήματα πολέμου, που ανά τους αιώνες διαπράττουν. Δεν αισχύνονται, που η Διεθνής Κοινότητα τους κοιτά με περιφρόνηση….;;;; Άπατη είναι η πίθος των Δαναϊδών, για τα ανείπωτα εγκλήματα τους, αλλά και εσείς συνένοχοι και συναυτουργοί είσθε που χείρα φιλίας και συμπαράστασης τείνετε προς άπιστους συμμάχους Τούρκους … 
 
Latet anguis in herba. – ένα φίδι κρύβεται στα χόρτα. Βιργίλιος,  
 
Διαβάστε τα πιο κάτω συμπυκνωμένα στοιχεία, για να διαπιστώσετε ότι δισεκατομμύρια επωμίσθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία από το 1963, για την επιβίωση των «εγκαταλελειμμένων και απομονωμένων ΤΚ». 
 
Ας κάνουμε μια σύντομη αναδρομή περί βοήθειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, προς Τουρκοκύπριους….. 
 
Από το 1963 κ. Morton, η Κυπριακή Δημοκρατία παραχωρούσε «δωρεάν» φως, νερό τηλέφωνο, ακόμη και ανθρωπιστική βοήθεια… και οι Τουρκοκύπριοι ποτέ δεν πλήρωσαν ούτε σεντ, προς την Κυπριακή Δημοκρατία…. Τις οφειλές εισέπραττε από τους ΤΚ η Τουρκική παράνομη Διοίκηση και τα χρησιμοποιούσε κατά το δοκούν…. εξοπλισμοί, ανέγερση φρουρίων κλπ…. Αυτό το ποσό αποτιμάται μέχρι σήμερα σε δισεκατομμύρια και τα επωμίσθηκε ο Ελληνοκύπριος φορολογούμενος… 
 
Σημειώστε ότι, όταν έγινε η καταστροφή στον ηλεκτρικό σταθμό του Μαρί, δανειστήκαμε αναγκαστικά ρεύμα από τους ΤΚ, (Με τα χρήματα, που επικαρπώθηκαν ανέγειραν πριν μερικά χρόνια ηλεκτροπαραγωγό σταθμό) και τους αποδώσαμε 48 εκ. χωρίς να ζητήσουμε να συμψηφιστούν με τα οφειλόμενα τους δις, από το 1963…. 
 
Ενδεικτικά… 
 
Αξία και εκμετάλλευση των κατεχομένων Ελληνοκυπριακών περιουσιών από το ΤΚ καθεστώς ίσως άνω των 5 δις, αντίστοιχο μεγαλύτερο ποσό από τις λεηλασίες, λαθρεμπόριο, αρχαιοκαπηλεία κλπ…. 
 
Εισαγωγές από Τουρκοκρατούμενη περιοχή προς Ελεύθερες περιοχές (Συμφωνία Πράσινης Γραμμής) με βάση στοιχεία τελωνείου Κύπρου για το 2017 – 18 -19-20…., ενδεικτικά εισήχθηκαν, από τουρκοκρατούμενες περιοχές…… προϊόντα αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων!.
 
Συνάλλαγμα το οποίο οι συμπατριώτες μας ΕΚ αφήνουν στις τουρκοκρατούμενες περιοχές … Καζίνα, ξενοδοχεία, αγορά χρυσαφικών, δερμάτινα είδη, φαγητό, πορνεία…. αποτιμάται επίσης σε εκατοντάδες εκατομμύρια…. Μόνο μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου 2018 είχαμε διελεύσεις Ελληνοκυπρίων προς Β. Κύπρο, μέσω των οδοφραγμάτων 2.684.175. Αν υπολογίσουμε ότι μέσος όρος εξόδων, ανά διέλευση είναι το ελάχιστο 350 Ε. Βενζίνες, διαμονή, φαγητό αναψυχή…τότε έχουμε ένα αριθμό 939,461,250 Ε σε ένα εξάμηνο…..
 
Από το 63, εκατομμύρια οι παροχές της ΚΔ προς ΤΚ. Πρόσφατα το 2006, με την σύμφωνο γνώμη της Κ.Δ. διατέθηκε προς ΤΚ Ευρωπαϊκό κονδύλι με συμμετοχή της, ύψους 259 εκ. (389/2006.) Από το 2011, ετήσια χρηματοδοτική βοήθεια ύψους 30 εκ. Συνολικά το 2006 χορηγήθηκε το ποσό των 449 εκ. με την συμμετοχή της Κ.Δ. στα πλαίσια του κανονισμού χρηματοδοτικής βοήθειας…. προς απομονωμένους ΤΚ. Και συνεχίζονται οι παροχές και επιδοτήσεις μέχρι σήμερα.. 
 
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προς ΤΚ, περίπου 6 εκ. ετήσια, γεννητούρια, χημειοθεραπείες, περίθαλψη ηλικιωμένων κλπ. Συνταξιούχοι άνω των 30000 ΤΚ με μέσο όρο τα 750 Ε. 22.500 εκ Μηνιαία…… Αναπηρικές συντάξεις ακόμη και για τους εξτρεμιστές της ΤΜΤ περί τις 250.000Ε μηνιαία….. 
 
Αυτά τα πολύ ολίγα περί απομόνωσης των ΤΚ …από την Κυπριακή Δημοκρατία…… Τελικά αυτονόητο είναι, ότι όπως διαφαίνεται η Κυπριακή Δημοκρατία «έμμεσα συντηρεί» και τον Τουρκικό στρατό κατοχής…! 
 
Τα πιο πάνω στοιχεία είναι ενδεικτικά….. Πολλές άλλες δεκάδες παροχές απολαμβάνουν οι συμπατριώτες μας «απομονωμένοι» ΤΚ από τα ταμεία της ΚΔ… 
 
Ναι, φιλότουρκοι Άγγλοι, η Κυπριακή Δημοκρατία συντηρεί και συμπαραστέκεται στους συμπατριώτες μας Τουρκοκυπρίους…. Εσείς τους χρησιμοποιείται σαν δορυφόρους, για τα δικά σας αθέμιτα αλλότρια *συμφέροντα, όπως και η Τουρκία και το Ταταρικό καθεστώς…Αυτά τα ολίγα και άλλα μύρια…. 
 
*ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: Χαιρόμαστε για την δόλια υποστήριξη σε ...λόγια λόγω οικονομικών συμφερόντων, από ορισμένους άσπονδους φίλους και συμμάχους οι οποίοι σήμερα έχουν τεράστια ωφέλη από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στην Κυπριακή ΑΟΖ... Δηλώνουν λοιπόν ότι στα έσοδα από την εκμετάλλευση θα πρέπει να υπάρξει συνδιαχείρηση με τους ΤΚ και να διαμοιρασθούν ισομερώς (Κατά το δόγμα και Ερντογάν)....στις δύο κοινότητες, χωρίς να λαμβάνουν καθόλου υπ όψιν ότι σήμερα η ΤΚ είναι μολις το 9.8% στο σύνολο του Κυπριακού πληθυσμού.  
 
Με βάση τις συμφωνίες Ζυρίχης Λονδίνου η αναλογία συμμετοχής των ΤΚ στο Κυπριακό Κράτος ακόμη και στην κρατική διοίκηση ήταν 70% ΕΚ και 30% ΤΚ. (Το 1960 οι ΤΚ ήταν περίπου το 18%) ...το 2015 ΕΚ 701.000 74.5%. ΤΚ 91.800 9,8%..... Υπόλοιπο ποσοστό ξένοι ....... Προσέξτε, τις δηλώσεις όλων ...συβιλλικές και δελφικές..... Δεν υπάρχει στο διπλωματικό τους λεξιλόγιο το Fair sharing, or, based to proportion of population, or, depending of population, or, rigtly so...... αλά Ερντογά paylasim (Διαμοιρασμός) 50-50%, hisse sirketleri (Ισότιμοι εταίροι), Turkiye garantoru....(Η Τουρκία εγγυητής).. Ο λύκος λοιπόν ... θα φυλάει τα πρόβατα ... όπως το 1974, που τα κατασπάραξε....  
 
Στο δια ταύτα μόνο μια λέξη σας αρμόζει. ΝΤΡΟΠΗ – SHAME! 
 
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ – ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ 
www.ledrastory.com



Share

3 σχόλια:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...


Αγαπητέ Θάνο ευχαριστώ για την επιμελή καταχώρηση του άρθρου.
Προσθέτω μια σημαντική συμπυκνωμένη διευκρίνηση.

Και επειδή κατά πληροφορίες, σύντομα οι δόλιοι Άγγλοι και οι συν αυτούς "σύμμαχοι", για να βγάλουν τους ΤΚ από την δήθεν ...απομόνωση και να διχοτομήσουν την Ελληνική Κύπρο, θα ισχυρισθούν ότι το 1974... νόμιμα εισέβαλε η Τουρκία στη Κύπρο, οπότε εμείς παράνομα ... απομονώσαμε τους στασιαστές ( Επιλογή των ΤΚ από 1963 ήταν βέβαια...), θα διαστρεβλώσουν για ακόμη μια φορά το άρθρο 4 των επάρατων συμφωνιών Ζ.Λ., το οποίο εκτός από την βάρβαρη Τουρκία, η οποία το επικαλέσθηκε και παραποίησε για να κάνει την βάρβαρη εισβολή και γενοκτονία στην άοπλη Κύπρο, (ταυτόχρονα και οι δόλιοι Άγγλοι έμμεσα τότε το ερμήνευσαν ως δικαίωμα των εισβολέων, τους οποίους βοήθησαν στο αποτρόπαιο έργο εισβολής και σφαγών με την ανοχή και συμπαράστασης τους) καταθέτω τα ολίγα πιο κάτω....

(Σημειώνω ότι ακόμη ένας που ερμήνευσε το αρθρο 4 κατά τρόπο ανεπίτρεπτο και ασύμβατο με την διπλωματική του φερεγγυότητα .... και είπε ότι απλά οι Τούρκοι ... "LANDED" στην Κύπρο και όχι "INVATED" είναι Έλληνας, ο οποίος και ηγείται σήμερα των ειρηνευτικών (:) ή διερευνητικών (;) συνομιλιών με τους Τούρκους προσφέροντας δεκανίκια στους οχτρούς μας Εύγε...)

Μικρά αποσπάσματα.

Το άρθρο 4 στην συνθήκη εγγύησης αναφέρει:
«Έκαστη των εγγυητριών δυνάμεων επιφυλάσσει εις εαυτήν το δικαίωμα να *ενεργήσει (to take action), προς τον αποκλειστικό σκοπό, την αποκατάσταση της τάξης και της ειρήνης, δια της παρούσας συνθήκης…». Εξυπακούεται αυτονόητα με ειρηνικά διπλωματικά μέσα.. (Peaceful diplomatic means/measures.)
Να ενεργήσει και όχι να παρεμβαίνει με βίαια στρατιωτικά μέσα, μέσω στρατιωτικής εισβολής (intervene military – military intervention) – και να προβαίνει σε σφαγές, λεηλασίες κτλ. (violent military invasion)

Και η απάντηση.... που καταρρίπτει όλες τις παραποιημένες ερμηνείες του αρθρου 4.
(Πλην εάν πλέον ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΧΑΓΗΣ κ.ά. σε θέατρο σκιών παίζουν τον ρόλο τους .... και από το 74 μας εμπαίζουν και μας προδίδουν ... και θα συνεχίσουν ... και αυτό είναι το πλέον πιθανόν...) Ναι! ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΕ ΜΟΥ ΛΑΕ, ΚΑΛΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ, ΠΑΝΤΑ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΜΕΝΕ ( Σολωμός)

Καταστατικός Χάρτης ΟΗΕ. (Απόσπασμα.)

Άρθρο 2. Όλα τα μέλη θα απέχουν από την απειλή ή την χρήση βίας, που εκδηλώνεται εναντίο της εδαφικής ακεραιότητας ή της πολιτικής ανεξαρτησίας, οποιουδήποτε κράτους, είτε με οποιαδήποτε άλλη ενέργεια ασυμβίβαστη προς τους σκοπούς των Η.Ε.

26 Ιουνίου 1945, 24 Οκτωβρίου 1945, 31 Αυγούστου 1965, 20 Δεκεμβρίου 1965, 12 Ιουνίου 1968 κλπ.
Δηλ. όλες οι διατάξεις και τροποποιήσεις του ΟΗΕ, της ΕΟΚ, του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης κ.ά., ίσχυαν προ της Εισβολής 1974, κατά τη διάρκεια της οποίας η Τουρκία τις καταπάτησε και τις αγνόησε όλες, που και ίδια προσυπόγραψε, όπως και εταίρα εγγυήτρια Αγγλία που συναίνεσε ....
Α.Α.


ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Το ορθό
... THEY INVADED !!!!!!!!!!

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..., ΑΠΡΕΠΗΣ είπε...

Και για να αποστομωθούν εντελώς οι επίδοξοι ολετήρες του Κυπριακού Ελληνισμού, έξωθεν και έσωθεν, οι οποίοι βεβαιότατο είναι ότι μετά τις ειρηνευτικές συνομιλίες, (οι οποίες με βάση τα ύπουλα σχέδια των τούρκων θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο και γράψτε όπου θέλετε), θα παραποιηθούν και στρεβλωθούν τα πάντα εις βάρος μας (και όχι μόνο περί άρθρου 4), για να πετύχουν ακόμη μια φορά τους αλλότριους σκοπούς τους, τεκμηριωμένα καταθέτουμε τα πιο κάτω, διότι τα γραπτά μένουν
.....Verba volant, scripta manent ....

Μετά την υπογραφή των προδοτικών συμφωνιών Ζυρίχης – Λονδίνου, τόσο η Ελληνική Κυβέρνηση, όσο και η Κυπριακή ηγεσία, είχαν ιδιαίτερες ανησυχίες από τις τουρκικές αναφορές και υπονοούμενα, για επεμβατικά δικαιώματα ( κατά την άποψη της Τουρκίας) και αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που απευθύνθηκαν στο νομικό τμήμα του ΟΗΕ, το οποίο αποφάνθηκε στις 12 Μαίου 1959, όσον αφορά το άρθρο 3 της συνθήκης. Το άρθρο 3 (102), αναφερόταν κυρίως στο άρθρο 4 που τροποποιήθηκε στις συμφωνίες προτού υπογραφεί στο Λονδίνο στις 16 Αυγούστου 1960 ) Η νομικά κατοχυρωμένη αμετάκλητη απόφαση του νομικού τμήματος του ΟΗΕ λέει… «δεν δύναται λογικώς να ερμηνευθεί ως παρέχων εις τους εγγυητές απόλυτο *δικαίωμα επέμβασης δια της χρήσεως ενόπλου δυνάμεως εις περίπτωση παραβιάσεως των διατάξεων της συνθήκης …» ( Πρακτικά OHE και διεθνής τύπος.)

«Σύμφωνα με τα άρθρα του καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, κάθε δικαίωμα για χρήση βίας παραβιάζει τον χάρτη αυτό (άρθρο 2 παράγραφος 4)…».
Ας αναμένουμε για πολλοστή φορά λοιπόν από τους δόλιους συμμάχους μας να τείνουν χείρα φιλίας και συμμαχίας προς τους "απομονωμένους" ΤΚ, τον φασίστα Τατάρ γιουσουφάκι του δικτάτορα ΕΡΝΤΟΝΑΓΑΝ και να ξεχάσουν τις γενοκτονίες των ανά τους αιώνες σφαγέων τούρκων...
Τα θύματα θύτες... και οι θύτες θύματα ...ΕΛΕΟΣ ΔΟΛΙΟΙ .....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.