7 Απριλίου 2021

Παγκόσμια πρωτοτυπία ένα έθνος κι ένα κράτος να αυτοκτονεί…

Οι Τούρκοι δεν αστειεύονται. Το Συμβούλιο Ασφαλείας απεφάνθη. Η Άγκυρα δεν υποχωρεί. Είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο, στην Πενταμερή θέλει λύση δύο ανεξάρτητων κρατών. Και ξεκαθαρίζει ότι θα το επιτύχει είτε διά της υπογραφής μας είτε διά της ισχύος της. Όταν, μάλιστα, αναφέρεται σε δυο κράτη, εννοεί και τους φυσικούς τους πόρους. Και το αέριο. Δελεάζει, μάλιστα, με χάρτες τούς γειτονικούς λαούς, τονίζοντας ότι από την υφιστάμενη κυπριακή ΑΟΖ το 39% ανήκει στην ίδια την Τουρκία και το υπόλοιπο 25% στην Αίγυπτο, το Ισραήλ, τον Λίβανο και τη Συρία.
 
Τι θα πάει, λοιπόν, να κάνει στην Πενταμερή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν, μάλιστα, η Τουρκία δηλώνει δημοσίως ότι δεν τον αναγνωρίζει; Τον υποβιβάζει σε επικεφαλής της «Διοίκησης του Νότου». Αφενός ο Νίκος Αναστασιάδης δεν έχει καμία εξουσιοδότηση και νομιμοποίηση από τον κυπριακό λαό να συζητήσει επί της λύσης των δύο κρατών. Αφετέρου οφείλει να υπερασπιστεί το κράτος και τους πολίτες του. Η πολιτική των δύο κρατών έχει τεθεί ευθέως και επιδιώκεται μέσω της πολιτικής ισότητας και της ισότιμης κυριαρχίας με τη στήριξη της ραδιούργας βρετανικής διπλωματίας και των ιδεών της, που ισχυρίζεται ότι μπορεί να χωρέσει στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Απώτερος στόχος είναι να μας παγιδεύσει. Και να διαλύσει το ενιαίο κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αντικαθιστώντας το στο πλαίσιο της παρθενογένεσης από δύο ισότιμα κυρίαρχα κράτη, εκ των οποίων το ένα θα είναι το υφιστάμενο ψευδοκράτος.
 
Παρασκηνιακώς αλλά και δημοσίως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατηγορείται ότι έχει ήδη προχωρήσει σε επαφές επί τη βάσει της λύσης των δύο κρατών. Κατηγορήθηκε από το ΑΚΕΛ, το οποίο, όμως, εξακολουθεί να στηρίζει τον Πρόεδρο και να γίνεται συνένοχο στην πολιτική του. Εκτός και αν ο Γενικός του Γραμματέας εξηγήσει δημόσια στον λαό ποια είναι η δική του πρόταση. Πού διαφωνεί με τον Πρόεδρο και γιατί. Τι μπορεί όμως να πει η ηγεσία του ΑΚΕΛ, όταν συμμετείχε σε όλες τις διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού που απέβησαν άκαρπες και στηρίζονταν στη λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, επί της οποίας πάτησε η Τουρκία για να διεκδικεί σήμερα δύο κράτη, με θράσος και αναίδεια;  
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει μόνο μία επιλογή στην Πενταμερή. Να καλέσει την Τουρκία να διευκρινίσει τη θέση της. Εάν, δηλαδή, αναγνωρίζει ή όχι την Κυπριακή Δημοκρατία. Εφόσον δεν την αναγνωρίζει, σημαίνει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ θα πρέπει να της καταλογίσει ευθύνες για το αδιέξοδο. Διότι μια τέτοια τουρκική θέση συνιστά ομολογία ότι η Άγκυρα δεν επιθυμεί διευθέτηση του προβλήματος, ούτε καν συμβιβασμό, αλλά τη διάλυση του υφιστάμενου κράτους, την αναγνώριση του ψευδοκράτους και τη δημιουργία τέτοιων συνθηκών, ώστε στο νησί να επιβληθεί σταδιακά μόνο ένα κράτος. Και αυτό να είναι τούρκικο.  
 
Ούτε ο Πρόεδρος ούτε οποιοδήποτε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου έχουν τέτοια λαϊκή εντολή στην Πενταμερή. Ούτε ο Αντόνιο Γκουτέρες ως ο θεματοφύλακας του διεθνούς δικαίου έχει τέτοια εξουσία. Το αντίθετο, κύρια αποστολή του είναι η υπεράσπιση της κυριαρχίας των κρατών μελών του ΟΗΕ, που στη δική μας περίπτωση παραβιάζεται συνεχώς από την Τουρκία λόγω της κατοχής. Η υιοθέτηση του δικαίου των τουρκικών τανκς και της εισβολής δεν διαλύει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά σηματοδοτεί και το τέλος των Ην. Εθνών, αφού πλέον δημιουργείται τραγικό προηγούμενο. Παγκόσμια πρωτοτυπία. Διά των υπογραφών μας και με τη συνενοχή του ΟΗΕ θα εφαρμοστεί ο νόμος της ζούγκλας…  
 
το είδαμε ΕΔΩ Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.