15 Απριλίου 2021

80 χρόνια από την έναρξη της Κατοχής και μια ιδέα για την τηλεόραση

Οι θυσίες και οι αγώνες των Ελλήνων εναντίον της Γερμανικής, Ιταλικής και Βουλγαρικής κατοχής δεν έχουν δικαιωθεί και τα δημόσια και ιδιωτικά κανάλια οφείλουν να το υπενθυμίζουν και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό…
 
Γράφει ο Παναγιώτης Λιάκος
 
Η εμπλοκή της Ελλάδας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε ως ηθικό κέρδος τις αγέραστες δάφνες του ηρωισμού, της πολεμικής αρετής, της συστράτευσης με την σωστή πλευρά του ιστορικού εκκρεμούς. Το χειροπιαστό κέρδος ήταν τα Δωδεκάνησα. Σε όλα τα υπόλοιπα η πατρίδα μας υπέστη μια βιβλική καταστροφή. Δεν ξέρει κανείς τι να πρωτομετρήσει από τούτο τον Αρμαγεδδώνα – από τις εκατοντάδες χιλιάδες θύματα (πείνα και εκτελέσεις) μέχρι την οικονομική εκμηδένιση της χώρας (λεηλασίες στις οποίες προέβαιναν διαρκώς οι κατοχικές δυνάμεις, διάλυση των βιομηχανιών, καταστροφή υποδομών, εμπρησμοί δασών, αναγκαστικό δάνειο και τροφεία των στρατευμάτων που είχαν στρατοπεδεύσει στην Ελλάδα). 
 
Επιπλέον, η Κατοχή, αναπόφευκτα, όξυνε τις εσωτερικές έριδες και αντιθέσεις και οδήγησε στον Εμφύλιο Πόλεμο. Από κάθε άποψη, δηλαδή, η απρόκλητη εισβολή του Άξονα Γερμανίας, Ιταλίας και Βουλγαρίας στην Ελλάδα και η μαύρη τετραετία σκλαβιάς, που ακολούθησε έβλαψαν ανεπανόρθωτα την πατρίδα μας.
 
Φέτος συμπληρώνονται τα 80χρονα από την έναρξη του μεγάλου χαμού. Η τηλεόραση, μπορεί έστω και πρόσκαιρα, να χρησιμοποιήσει την μεγάλη ισχύ της για να αναδείξει τη συμβολή της χώρας μας στην υπόθεση της απελευθέρωσης του κόσμου από τον βραχνά του ναζισμού και του φασισμού και να προβάλλει πόσο μεγάλα πλήγματα κατάφεραν σε βάρος μας οι Γερμανοί, οι Ιταλοί και οι Βούλγαροι που δεν άφησαν λίθο επί λίθου στον τόπο. 
 
Να γίνουν εκπομπές για το αναγκαστικό δάνειο που μας χρωστούν οι Γερμανοί 
 
Να γίνουν εκπομπές για το αναγκαστικό δάνειο που μας χρωστούν οι Γερμανοί και αρνούνται πεισματικά να επιστρέψουν, για τα εγκλήματα πολέμου που έκαναν οι Ιταλοί και οι Βούλγαροι (πτυχές της Ιστορίας, που δεν έχουν αναδειχθεί όπως πρέπει), να δείξουν μαρτυρίες και αφηγήσεις παλικαριών μας που πολέμησαν με τις τσουγκράνες τους αλεξιπτωτιστές του Χίτλερ στη μάχη της Κρήτης, Εβραίων των ελληνικών κοινοτήτων που οδηγήθηκαν στα κολαστήρια των στρατοπέδων εξόντωσης, να αναφερθούν σε αντιστασιακές ομάδες και ηρωικές προσωπικότητες (όπως για παράδειγμα την ΠΕΑΝ και τον αρχηγό της Κώστα Περρίκο), που τόνωσαν με τις πράξεις τους το ηθικό της σκλαβωμένης Ευρώπης. 
 
Να ενημερώσουν τους τηλεθεατές για όσες δίκες δοσιλόγων έγιναν, αλλά και για αυτές που (για ευνόητους λόγους) δεν έγιναν και για τα καθάρματα που πλούτισαν την περίοδο που ο λαός μας πέθαινε από την πείνα. 
 
Αυτά να κάνει η ελληνική τηλεόραση το επόμενο διάστημα. Με αυτά να ασχοληθεί. Αν σέβεται τον ρόλο της, τη χώρα και το λαό μας.
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.