11 Απριλίου 2021

Οι 250 Ενόψει νέας βρετανικής πενταμερούς

cid:image002.jpg@01D72EC6.13439F00
Γράφει η Φανούλα Αργυρού, Ερευνήτρια/δημοσιογράφος/συγγραφέας
 
Ενόψει νέας βρετανικής πενταμερούς:
 
Πίσω στις πρακτικές πίεσης (2004) πάνω στους Έλληνες της Κύπρου  
 
FOR THE RECORD 
 
Διάβασα το μήνυμα του αγαπητού Πάνου Ιωαννίδη, δικηγόρου και ανεξάρτητου πολιτευτή, χθες 10.4.2021, σχετικά με την «πρωτοβουλία 250 πολιτών με τίτλο «Στην 5μερή προσέξετε κ. Πρόεδρε» που δημοσιεύθηκε στον «Φιλελεύθερο» το κείμενο του οποίου όπως πληροφορήθηκα, ξεκίνησε και κυκλοφόρησε από το γραφείο του πρώην Προέδρου της Βουλής και πρώην Προέδρου της ΕΔΕΚ κ. Γιαννάκη Ομήρου.  
 
Η αντίδραση του κ. Ιωαννίδη, με την οποία συμφωνώ, έχει ως ακολούθως:
 
«ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΘΛΙΨΗ η συνυπογραφή της "Πρωτοβουλίας" από αριθμό πραγματικά έγκριτων Πατριωτών, η οποία -πιστεύουμε αθέλητα- είναι ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ, διότι: 
 
"Η ΟΡΘΗ κατά τα άλλα "προτροπή προς τον Πρόεδρο", ΑΥΤΟ-ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ από την επίκληση "του ανακοινωθέντος του Εθνικού Συμβουλίου του Σεπτεμβρίου του 2009", το οποίο ΕΜΜΕΝΕΙ σε λύση Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, εξουδετερώνοντας κάθε άλλο επιχείρημα." 
 
Δείτε ΕΔΩ 
 
Δυστυχώς, έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι από τους υπογράφοντες δεν έχουν καν διαβάσει το περιβόητο κείμενο του λεγόμενου εθνικού συμβουλίου, της 18ης Σεπτεμβρίου 2009! Γι΄αυτό είναι που τις περισσότερες φορές, τέτοιες υπογραφές σε τέτοια ανεξέλεγκτα κείμενο καταλήγουν ένας φαύλος κύκλος και μπούμερανγκ. Καθώς υποστηρίζουν, ασυνείδητα πλέον θέλω να πιστεύω από όσους δεν γνωρίζουν το κείμενο στο οποίο αναφέρεται η δήλωση που υπογράφουν, εκείνο που υποτίθεται απορρίπτουν! Το οξύμωρο όμως, στην περίπτωση αυτή, είναι το γεγονός ότι το εν λόγω κείμενο φέρει ΚΑΙ υπογραφές ανθρώπων που είναι δηλωμένοι εναντίον της ρατσιστικής απαρτχάιντ δι-ζωνικής, δι-κοινοτικής ομοσπονδίας! 
 
«Παρήγορο» ίσως να είναι η τελευταία πληροφόρηση, που λέγει ότι άτομα, οι υπογραφές των οποίων περιλαμβάνονται στις «250», ούτε γνώριζαν ούτε έδωσαν την συγκατάθεσή τους να περιληφθούν τα ονόματά τους!  
 
Η δήλωση της 18ης Σεπτεμβρίου 2009 για την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου  
 
Στην 3η παράγραφο της τότε δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου (επί προεδρίας μ. Δημήτρη Χριστόφια) έλεγε - «επαναβεβαιώνει την εμμονή του σε εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης στη βάση των περί Κύπρου ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των Συμφωνιών Υψηλού επιπέδου του 1977 και 1979 για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, με πολιτιή ισότητα όπως αυτή καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Σ.Α του ΟΗΕ…» 
 
Σημ. 
1) Παραπλανητική η δήλωση καθώς έχουμε αποκαλύψει με έγγραφα του ΟΗΕ και των Βρετανών ότι το 1977 και 1979 δεν υπήρξαν «Συμφωνίες Υψηλού επιπέδου» αλλά ΠΡΑΚΤΙΚΑ των συναντήσεων με τον τότε Αυστριακό ΓΓ Κ. Βάλτχαιμ και ήσαν οδηγίες προς τους διαπραγματευτές για επανέναρξη του διαλόγου (σε αμφότερες τις περιπτώσεις). Δίχως υπογραφές και διαχρονική ισχύ. Αστήρικτες και σκόπιμες οι έκτοτε διατυπώσεις, τόσο από τον ΟΗΕ όσο και δικούς μας διζωνικούς, για να τους δίδεται άλλοθι στην προώθηση της ρατσιστικής βρετανο-τουρκικής ΔΔΟ. 
 
2) Τα ψηφίσματα τα οποία επικαλέσθηκε το ανακοινωθέν του ΕΣ της 18ης Σεπτεμβρίου 2009 δεν είναι άλλα από τα α) 649/90 και β) το 750/92 τα οποία γράφτηκαν όπως όλα, από τους Βρετανούς. Το δεύτερο μάλιστα πέρασε ενόσω είχε αναλάβει Βρετανός αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ ο Σερ Ντέιβιντ Χάνει. Και αφού το «preciousasset» τους, ο Γιώργος Βασιλείου, είχε δεχθεί την ΔΔΟ με το 99% των τουρκικών αξιώσεων, αποκάλυψη ΓκουστάφΦειζέλ. Και έκανε ότι του ζητούσαν οι Βρετανοί, αποκάλυψη μ. Τάσου Παναγίδη, Υπ. Αρμοστή της ΚΔ στο Λονδίνο.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν εκδόθηκε το διαβόητο ψήφισμα 649/90, γραμμένο από τους Βρετανούς και αφού ο Γ. Βασιλείου δέχθηκε την απαρτχάιντ βρετανο-τουρκική ΔΔΟ, το ΔΗΚΟ επί μ. Σπύρου Κυπριανού είχε κυκλοφορήσει την πιο κάτω αφίσα σε όλη την ελεύθερη Κυπριακή Δημοκρατία. Σημειώνω επίσης, ότι το Φόρειν΄Οφις δια της αξιωματούχου του κας Άντζελα Γκίλλον μέρες πριν την μονομερή ανακήρυξη του Ρ. Ντενκτάς τον Νοέμβριο του 1983 είχε επιβεβαιώσει ότι ο Σπύρος Κυπριανού ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΔΔΟ. Γι΄αυτό ο Γιώργος Βασιλείου φάνηκε τόσο χρήσιμος στους Βρετανούς για τα σχέδιά τους.  
 
cid:image001.jpg@01D72EC4.8A366F90
12.1.2020 Σημερινή 
 
 
Μέρος Β’: «Πολύτιμο κεφάλαιο» για τους Βρετανούς ο πρώην Πρόεδρος, σύμφωνα με τα αποδεσμευμένα έγγραφα του Φόρεϊν Όφις 
 
Φανούλα Αργυρού – Ερευνήτρια/δημοσιογράφος/συγγραφέας Λονδίνο 11.4.2021  
 
Υ.Γ. Σχετική και η ανακοίνωση της «Αδούλωτης Κερύνειας» 6.4.2021  
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.