23 Νοεμβρίου 2020

ΕΕ: Πενταετής στρατηγική(!) υπέρ της «ατζέντας ΛΟΑΤΚ»!

Χρησιμοποιώντας την Νέα Γλώσσα του 1984 του Τζωρτζ Οργουελ, ελευθερία, δικαιώματα, ισότητα κ.λπ., η ΕΕ δυναμιτίζει την οικογένεια, πλήττει την κοινωνία και, δείχνοντας το αυταρχικό της πρόσωπο, καταλύει την εθνική κυριαρχία, για την οποία οι λαοί έδωσαν το αίμα τους…
 
Μετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος
 
[Να που η ΕΕ, που δεν έχει σχέδιο αντιμετώπισης του Ισλάμ, αν και πολίτες της πληρώνουν με τη ζωή τους την επιθετικότητα του· που δεν επεξεργάστηκε μια κοινή αμυντική πολιτική σε βαθμό που ο Σουλτάνος Ερντογκάν τη σέρνει από το καπίστρι· που αδιαφορεί για το αν χριστιανοί σκοτώνονται, εκτοπίζονται ή απειλούνται – και μάλιστα μέλη της «οικογένειας» της · αυτή η ΕΕ που βύθισε στο χάος την πατρίδα μας για να σώσει γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, έχει καταρτίσει 5ετή (!) στρατηγική προώθησης της ατζέντας των ΛΟΑΤΚ. Και μάλιστα απειλεί μέλη της με οικονομικό στραγγαλισμό αν δεν τροποποιήσουν το εσωτερικό τους δίκαιο… Ε.Δ.Ν.]  
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου την πρώτη της στρατηγική ισότητας για λεσβίες, ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους, trans, μη δυαδικούς, intersex και queer (LGBTIQ), όπως είχε υποσχεθεί πρόσφατα η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.
 
“Όπως ήδη είπα, στην Ευρώπη όλοι πρέπει να είναι ελεύθεροι όποιοι και να είναι, να αγαπούν όποιον θέλουν και να ζουν όπου θέλουν“, έγραψε η von der Leyen σε καταχώρηση στο Twitter την Πέμπτη. Πρόσθεσε ότι «αυτή η ουσιαστική στρατηγική θα μας βοηθήσει να γίνουμε Ένωση ισότητας και να προωθήσουμε τα δικαιώματα ΛΟΑΤΚ + στο εξωτερικό».  
 
Κατά την ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης τον Σεπτέμβριο, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης στην κοινότητα των ΛΟΑΤΚ, δηλώνοντας ότι οι «περιοχές χωρίς ΛΟΑΤΚ»* “δεν έχουν θέση στην Ένωση μας ». Η Πρόεδρος της Επιτροπής, ωστόσο, παρέλειψε να αναφέρει την Πολωνία, όπου έχουν δημιουργηθεί αυτές οι «χωρίς ανθρωπιά» ζώνες, και η στρατηγική LGBT + αναμένεται να αντιμετωπίσει ισχυρή αντίσταση από τους ηγέτες του πολωνικού συντηρητικού κόμματος Δικαιοσύνης και Δικαιοσύνης (PiS ) και την κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπαν στην Ουγγαρία.
 
«Όλοι πρέπει να αισθάνονται ελεύθεροι να είναι αυτό που είναι – χωρίς φόβο ή δίωξη. Αυτό είναι η Ευρώπη και αυτό υποστηρίζουμε. Αυτή η πρώτη στρατηγική σε επίπεδο ΕΕ θα ενισχύσει τις κοινές μας προσπάθειες για να διασφαλιστεί ότι όλοι θα έχουν ίση μεταχείριση», δήλωσε η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για τις αξίες και τη διαφάνεια Vera Jourova.  
 
Το πενταετές σχέδιο περιλαμβάνει μια πρωτοβουλία το 2021 για την επέκταση του καταλόγου των «εγκλημάτων της ΕΕ» για να συμπεριλάβει εγκλήματα μίσους και ρητορική μίσους**, συμπεριλαμβανομένης της στόχευσης σε άτομα ΛΟΑΤΚ + και νομοθεσία για την αμοιβαία αναγνώριση της πατρότητας, καθώς και πιθανά μέτρα για την υποστήριξη της αμοιβαίας αναγνώρισης της εταιρικής σχέσης μεταξύ ομοφυλοφίλων μεταξύ κρατών μελών.
 
“Ακόμα απέχουμε πολύ από την πλήρη ένταξη και αποδοχή που αξίζουν οι ΛΟΑΤΚ άνθρωποι“, δήλωσε η Επίτροπος για την Ισότητα Helena Dalli, προσθέτοντας ότι πίστευε ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να γίνει “καλύτερος και ασφαλέστερος χώρος για όλους».  
 
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ (FRA), το 43% των ΛΟΑΤ + δήλωσαν ότι ένιωσαν διακρίσεις το 2019, από 37% το 2012, ενώ η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω λόγω κορωνοϊού.  
 
Ο Επίτροπος για την Ισότητα τόνισε επίσης ότι τα κράτη μέλη καλούνται να αναπτύξουν τις δικές τους εθνικές στρατηγικές για την καταπολέμηση των διακρίσεων εις βάρος των ΛΟΑΤΚ + και να προωθήσουν την ισότητα, καθώς πολλοί από τους τομείς πολιτικής. Η βελτίωση της ισότητας των ΛΟΑΤ + είναι κατά κύριο λόγο εθνικές αρμοδιότητες.
 
Η απόφαση του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ ήρθε λίγες ημέρες μετά την πρόταση της Ουγγαρίας για τροποποίηση του συντάγματος για την αποτελεσματική απαγόρευση της υιοθέτησης παιδιών από ζευγάρια του ίδιου φύλου. Παρόλο που ο γάμος του ιδίου φύλου δεν επιτρέπεται στη χώρα, η υιοθεσία ήταν δυνατή εάν ένας από τους συντρόφους υπέβαλε το αίτημά του. Σύμφωνα με την προτεινόμενη τροποποίηση, οι άγαμοι-ες μπορούν να υιοθετήσουν μόνο με ειδική άδεια του υπουργού οικογενειακών υποθέσεων.  
 
Επιπλέον, η προτεινόμενη τροπολογία διευκρινίζει ότι «η μητέρα είναι γυναίκα, ο πατέρας είναι άντρας» και θα επιτρέπεται μόνο στα παντρεμένα ζευγάρια να υιοθετήσουν παιδιά. Η πρόταση, που υποβλήθηκε στο κοινοβούλιο από το κυβερνών κόμμα Fidesz, καταδικάστηκε από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε αυτό που θεωρούν ως επίθεση σε μονογονεϊκές οικογένειες και ΛΟΑΤΚ+ άτομα.
 
*Περιοχές χωρίς ΛΟΑΤΚΙ: Ο ακριβής τίτλος είναι «Ελεύθερες από την ιδεολογία των ΛΟΑΤΚΙ περιοχές». Πρόκειται για δήμους και κοινότητες που επιμένουν στην ισότητα ευκαιριών, σε αντίθεση προς δήμους και επιχειρήσεις (ΙΚΕΑ π.χ.) που «μοριοδοτούν» την πρόσληψη ή την προαγωγή ΛΟΑΤΚΙ. Ενας απ’ αυτούς είναι και ο Δήμος Βαρσοβίας του αποτυχόντος στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές Rafał Trzaskowski, εκλεκτού των ΛΟΑΤΚΙ και της ΕΕ.  
 
** Πίσω από τις εκφράσεις αυτές κρύβεται λογοκρισία και περιορισμός της ελευθερίας γνώμης. Στο ίδιο πνεύμα υπήρξε ο νόμος Αβιά στη Γαλλία του Μακρόν, ο οποίος κρίθηκε αντισυνταγματικός στις περισσότερες διατάξεις του επειδή περιόριζε την ελευθερία έκφρασης.  
 
Μετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος  
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.