Τελευταίες αναρτήσεις

3 Αυγούστου 2017

ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΕΛΣΤΑΤ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ – SIEMENS, ΕΝΟΧΟΙ ΑΛΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

Ένοχη η Siemens – ένοχο το ΠΑΣΟΚ!
Ποιος θα καθίσει στο σκαμνί τον Κόκκαλη;;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr 

Την Τρίτη 1η Αυγούστου 2017, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών καταδίκασε τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε ποινή φυλάκισης δυο ετών, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό!

Ωστόσο, η ποινή επιβλήθηκε με τριετή αναστολή!
Έτσι, ο άνθρωπος πιστό πιόνι του Συστήματος και του Γιώργου Παπανδρέου, που καταδίκασε τη χώρα μας στα Μνημόνια, έφαγε 2 χρόνια με αναστολή! Αφού το αδίκημα αυτό, όπως το διατύπωσε η ελληνική Δικαιοσύνη, αυτήν την ποινή μπορούσε να του επιβάλλει!
Άλλωστε, ποιος δικαστής θα ήταν εκείνος ο οποίος θα τον κάθιζε στο σκαμνί για το αδίκημα της Εσχάτης Προδοσίας κατά της Πατρίδος και του λαού;;

Έτσι, ο κ. Ανδρέας Γεωργίου θα χαίρεται την ελευθερία του και θα πίνει ένα ποτήρι κρασί, εις υγεία των κορόιδων! 

Δεν τους έπρεπε καμιά επιείκεια… 

Όμως, την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 είχαμε ακόμη μια καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη και τον πρώην Γενικό Διευθυντή Τηλεπικοινωνιών της Siemens Ηλία Γεωργίου! Και έγραφα ακριβώς την προηγουμένη της έκδοσης της απόφασης, σε άρθρο μου που δημοσιεύθηκε στην Ελεύθερη Ώρα:

“…Στην άλλη δίκη – που προχωράει παράλληλα - όπου είναι συγκατηγορούμενοι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τάσος Μαντέλης και ο πρώην Γενικός Διευθυντής Τηλεπικοινωνιών της Siemens Ηλίας Γεωργίου, η Εισαγγελέας ήταν καταπέλτης και αναμένεται η τελική απόφαση της Έδρας που υπολογίζεται πως θα εκδοθεί στα τέλη του Ιουλίου!

Εμείς να θυμηθούμε, πως ο Τάσος Μαντέλης είναι κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα!

Αφού ο ίδιος παραδέχτηκε στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Siemens, πως εισέπραξε προεκλογική χορηγία ύψους 450 χιλιάδων μάρκων το 1998, διάστημα που ήταν εν ενεργεία Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνίας στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ! 

Ωστόσο, η ανησυχία μας είναι, πως στα πηγαδάκια του Εφετείου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι οι κατηγορούμενοι θα πέσουν στα μαλακά εκμεταλλευόμενοι την προχωρημένη ηλικία τους! 

Εμείς όμως θα θυμίσουμε, πως δεν χρειάζεται καμιά επιείκεια, αφού και οι δυο διαδραμάτισαν πρωταρχικό ρόλο στις προμήθειες του ΟΤΕ!

Δεν πρέπει να ξεχνάει η Έδρα, πως ο Τάσος Μαντέλης υπήρξε την δεκαετία του ΄80 Πρόεδρος του ΟΤΕ, με Διευθύνοντα Σύμβουλο την ίδια εποχή τον Θεοφάνη Τόμπρα ή αλλιώς πιστολέρο ή αλλιώς έμπορο πορτοκαλιών!

Τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας ήταν ο μετέπειτα Πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Σημίτης!

Ας σημειωθεί επίσης, ότι ο Τάσος Μαντέλης αντικατέστησε στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών τον Χάρη Καστανίδη, το Σεπτέμβριο του ΄97, δυο μήνες (;;;) πριν από την υπογραφή των προγραμματικών συμφωνιών Siemens – ΟΤΕ!

Αφού, ο Χάρης Καστανίδης αρνήθηκε να συμμετάσχει “στα παίγνια των πολυεθνικών εταιρειών”!
Αλήθεια, γιατί ο κ. Καστανίδης δεν ήταν μάρτυρας;;”! 

Ένοχη για πρώτη φορά επίσημα η Siemens… 

Παρά ταύτα, και ενώ ήταν κόλαφος η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens, αφού το Δικαστήριο καταδίκασε τον πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη σε ποινή καθείρξεως 8 ετών και τον πρώην Γενικό Διευθυντή Τηλεπικοινωνιών της Siemens Ηλία Γεωργίου σε ποινή καθείρξεως 12 ετών, εν τούτοις η ποινή είχε ανασταλτικό χαρακτήρα με περιοριστικούς όρους!

Μια καταδίκη που επιβλήθηκε για την υπόθεση των “μαύρων  ταμείων” της Siemens της προγραμματικής συμφωνίας 8002/97 της γερμανικής εταιρείας με τον ΟΤΕ!

Ωστόσο, αυτή η απόφαση καταδικάζει για πρώτη φορά επίσημα τη Siemens, ανοίγοντας ορίζοντα εξελίξεων όσον αφορά την άλλη δίκη των “64άρων” που επαναρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου 2017 σε αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων! Που έχει ως αντικείμενο αυτή τη Σύμβαση 8002/97! Στην οποία διαχειριστής αυτής της συμβάσεως, είναι σήμερα από πλευράς Siemens, ο μάρτυρας (13ος) Ευάγγελος Σέκερης, όταν την εποχή εκείνη (1997) ήταν υφιστάμενος των Γεωργίου και Καραβέλα! 

Θα κρύβεται ακόμη η κυβέρνηση;; 

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε την απόφαση που θα πάρει το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ μέσα στην εβδομάδα, για τη στάση που θα κρατήσει απέναντι σε θέματα που σχετίζονται με τις συγκεκριμένες δίκες!

Άλλωστε, στο ΔΣ του ΟΤΕ μετέχουν – ακόμα – δυο μέλη που πρόσκεινται στη σημερινή κυβέρνηση και εκπροσωπούν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου!
Αναμένουμε λοιπόν, με μεγάλο ενδιαφέρον την θέση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! 

Ποιος θα καθίσει στο σκαμνί τον Κόκκαλη;; 

Βέβαια – και το έχω γράψει πολλές φορές – στην όλη υπόθεση των “μαύρων ταμείων” της Siemens είναι που ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι στο απυρόβλητο και δεν τολμά να τον αγγίξει κανένας!

Είδατε κάποια από τις εφημερίδες ή τους τηλεοπτικούς σταθμούς της διαπλοκής να τον εγκαλεί;; Δεν τολμούν ούτε το όνομά του να ψελλίσουν!

Όμως, η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής (2010-2012) είχε καλέσει τον επιχειρηματία κ. Σωκράτη Κόκκαλη δυο φορές! Εν τούτοις ο κ. Κόκκαλης δεν είναι ούτε καν μάρτυρας στις δίκες για τα “μαύρα ταμεία” της γερμανικής εταιρείας!

Από τη στιγμή που ο τότε (1997) Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Τάσος Μαντέλης όταν υπέγραφε τη Σύμβαση 8002/97 με την Siemens, την ίδια στιγμή υπέγραφε και τη Σύμβαση 8004/97 με την Intracom του κ. Σωκράτη Κόκκαλη!

Όταν η Σύμβαση ΟΤΕ – Siemens αφορούσε έργο 685 εκατομμυρίων ευρώ και η Σύμβαση ΟΤΕ – Intracom αφορούσε έργο 1,1 δις ευρώ!
Μας ακούει η Δικαιοσύνη;;
Επανέρχομαι…

Ο Σωκράτης Κόκκαλης μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της Siemens και τη Διοίκηση του ΟΤΕ μετά τις υπογραφές των Συμβάσεων 8002 και 8004/97!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.