Τελευταίες αναρτήσεις

7 Αυγούστου 2017

ΡΩΣΙΑ- ΓΕΡΜΑΝΙΑ συμμαχία και στο βάθος διαλύεται η ΤΟΥΡΚΙΑ.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Η Γηραιά ήπειρος παίρνει φωτιά όχι μόνο από τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και από γεωπολιτικές αναφλέξεις και ανατροπές.

Η ρωσική πρόθεση να δώσουν S- 400 στην Τουρκία είναι μια κίνηση  υψηλού ρίσκου προς τους Δυτικούς αλλά εμπλέκει και την Ελλάδα.
Τι διαμηνύουν οι Ρώσοι με τους S- 400; 
«καθήστε καλά.. αφήστε μας να πουλήσουμε ενέργεια στην Ευρώπη της Γερμανίας …προστατεύουμε με διαστημική τεχνολογία τον δικό μας  Turkish Stream και κλειδώνουμε την ασφάλεια ή όχι  της  διαδρομής του δικού σας  EAST MED»

Και μάλιστα που προτίθενται να τοποθετήσουν τα διαστημικά αυτά παιχνίδια…
Δίπλα στο ενεργειακό σταυροδρόμι των ΣΤΕΝΩΝ και του ΑΙΓΑΙΟΥ. 

«Στην βορειοδυτική Μικρά Ασία, κοντά στην αεροπορική βάση του Μπαλίκεσιρ (Balikesir) θα εγκατασταθεί τουλάχιστον η μία συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 που πρόκειται να προμηθευτεί η Τουρκία από την Ρωσία.» 
Γιάννης Πετρίδης http://www.pronews.gr/ 31- 7- 2017  

Όλα αυτά γίνονται καλοκαιριάτικα την ώρα που αποκορυφώνεται ο ενεργειακός- οικονομικός πόλεμος.
Τι έγινε λίγο καιρό πριν…και τι κακός χαμός γίνεται σήμερα.

Λίγο καιρό πριν. 

«6 Μαΐου 2017 Ο Β.Πούτιν ανακοίνωσε την έναρξη κατασκευής του Turkish Stream» 
«15 Ιουλίου 2017 Έπεσαν οι υπογραφές» για EAST MED μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου
- Και απέναντι...
«Πολλά υποσχόμενο έργο», που «θα μπορούσε να αποτελέσει ενεργειακή επανάσταση »,χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον αγωγό East Med, ο οποίος θα μεταφέρει στην Ευρώπη φυσικό αέριο από τα κοιτάσματα του Ισραήλ μέσω Κύπρου και Ελλάδας, προσφέροντας απόλυτη γεωστρατηγική κάλυψη έναντι της Τουρκίας.»  15/06/2017 - http://www.pronews.gr/ 
Τι Κακός χαμός γίνεται  σήμερα; 
Η Pravda.Ru   διαμηνύει όχι μόνο οικονομικό πόλεμο αλλά και άλλα… 

«Οι προσπάθειες απομάκρυνσης της Ρωσίας από την ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας θα αποτύχουν αναπόφευκτα

Οι προσπάθειες απομάκρυνσης της Ρωσίας από την ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας έγιναν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, αν και χωρίς αποτέλεσμα. Κανείς δεν θα είναι σε θέση να απελάσει την Ρωσία από την ενεργειακή αγορά της Ευρώπης ούτε σήμερα, πιστεύει ο Alexis Rodzianko, πρόεδρος του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Ρωσική Ομοσπονδία.

"Αυτή η ιδέα δεν ήταν καθόλου νέα, υπήρχε μια τέτοια ιδέα πίσω και στη δεκαετία του 1970. Δεν δούλεψε τότε και πιστεύω ότι δεν θα λειτουργήσει και αυτή τη φορά", δήλωσε ο Rodzianko στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Σημείωσε επίσης ότι η υπογραφή του νόμου περί κυρώσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν έχει επηρεάσει το έργο των Αμερικανών επιχειρηματιών στη Ρωσία, επειδή οι ΗΠΑ είχαν εισαγάγει και ορισμένες μορφές νομιμοποιημένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
"Τίποτα δεν έχει αλλάξει σημαντικά σήμερα", είπε.»
Pravda.Ru 04.08.2017

«Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ν.Μεντβέντεφ κήρυξε χθες και επίσημα την έναρξη ου οικονομικού πολέμου μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων ΗΠΑ-Ρωσίας, ο οποίος θα έχει ως «θέατρο επιχειρήσεων» την Ευρώπη, με προεξάρχον το τεράστιο έργο του αγωγού Nord Stream και την γερμανική οικονομία.

Ως γνωστόν  όμως από την ανθρώπινη ιστορία πριν τον τακτικό πόλεμο προηγείται ο οικονομικός ο οποίος ξεκίνησε με «όλες τις τιμές» ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ρωσία-Γερμανία.
Το διακύβευμα για την Ουάσιγκτον είναι ο εξοβελισμός του ρωσικού φυσικού από την ΕΕ και η πώληση αμερικανικού υγροποιημένου αερίου στην γηραιά ήπειρο και πολλά άλλα. 
«Οι αντιτιθέμενες κυρώσεις, και ο οικονομικός πόλεμος μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ θα ήταν πολύ κακός», δήλωσε ασθμαίνοντας  η Γερμανίδα υφυπουργός   , η οποία γνωρίζει από πρώτο χέρι τι πρόκειται να συμβεί το επόμενο διάστημα. 

«Οι νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας που ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ την Τρίτη θα οδηγήσουν σε αντικανονικές κυρώσεις«, προειδοποιεί η ίδια, προσθέτοντας ότι κατά συνέπεια ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ θα ήταν «πολύ κακός». 
Μιλώντας στην τηλεόραση ARD, η Brigitte Zypries προειδοποίησε για έναν τρομερό εμπορικό πόλεμο μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ ενδέχεται να βλάψουν τις γερμανικές εταιρείες και να παρεμποδίσουν τους δεσμούς του Βερολίνου με την Ουάσινγκτον.» 
http://www.pentapostagma.gr/ 6 Αυγούστου 2017 

Διαφαίνεται ουσιαστικά ότι οι Ρώσοι στέλνουν με τους S-400 ένα ηχηρό μήνυμα.
Όμως οι τούρκοι ακόμη δεν πήραν στα χέρια τους αυτά τα διαστημικά οπλικά παιχνίδια και μας κάνουν τον « τσαμπουκά» 

«Οι  S- 400 ένα σύστημα που θα χρησιμοποιηθεί με τη σωστή μεθοδολογία μπορεί να διαδραματίσει έναν καταναγκαστικό ρόλο στην επίλυση των διαφωνιών στο Αιγαίο», πρόσθεσε ο Τούρκος  ερευνητής  σε θέματα Αμυντικής Βιομηχανίας Τουράν Ογκούζ, που έκανε την βασική εισήγηση στον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν

Ο Ογκούζ υπογράμμισε ότι «το S-400 είναι ένα σύστημα που επιλέχθηκε για να ικανοποιήσει κατεπείγουσες ανάγκες»   
«Ο αναλυτής ασφαλείας Turan Oguz δήλωσε ότι οι S-400 θα παρέχουν άμυνα εναντίον βαλλιστικών βλημάτων  και μ΄ αυτούς η ​​Τουρκία θα είναι σε θέση να παρακολουθεί την αεροπορική δραστηριότητα μέχρι 372 μίλια σε γειτονικούς εναέριους χώρους  και να εγκλωβίζει στόχους σε απόσταση περίπου 250 μιλίων. Ο Ογκούζ ανέφερε ότι αυτή η ικανότητα θα ενισχύσει τον στρατιωτικό, πολιτικό και διπλωματικό αποτρεπτικό μηχανισμό της Τουρκίας στην περιοχή και θα ελαχιστοποιήσει τυχόν απρόβλεπτες ενέργειες εναντίον της Τουρκίας. Ο Ογκούζ πιστεύει επίσης ότι αυτά τα συστήματα θα αυξήσουν σημαντικά την στρατιωτική υπεροχή της Τουρκίας στο Αιγαίο.» http://www.militaire.gr/  Π. Καρβουνόπουλος  04/08/2017 | 13:12

Οι αντιδράσεις μεγάλες  αλλά το παρασκήνιο είναι μεγαλύτερο.
Κανείς δεν γνωρίζει ποιος στήνει παγίδα σε ποιον;
«Το Πεντάγωνο εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τα σχέδια της Τουρκίας να αγοράσει ένα σύγχρονο πυραυλικό σύστημα αεράμυνας από τη Ρωσία αντί του να επενδύσει σε μια τεχνολογία που αναπτύχθηκε στους κόλπους του ΝΑΤΟ.»  http://www.pentapostagma.gr/31- 7- 2017  

Οι S- 400 είναι η αρχή του τέλους για την τουρκία γιατί και μόνο με την υπογραφή της συμφωνίας πήρε το μυαλό της αέρα. 
Κάποιος μεγάλος παίκτης ερεθίζει την τουρκία εναντίον μας και την σέρνει σε μεγάλη παγίδα αυτοδιάλυσης.
Με την πίεση του κουρδικού δημοψηφίσματος  τον Σεπτέμβριο  στήνεται  υψηλού επιπέδου γεωστρατηγική παγίδα στην γειτονιά μας στην οποία κινδυνεύουμε να πέσουμε και εμείς ή να μας ρίξουν.

Την στιγμή που όλοι βλέπουν τα στενά  οικονομικά συμφέροντα τους πέραν από παραδοσιακές συμμαχίες έρχεται ολοκάθαρα ο λόγος του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ…

«το κάθε Έθνος θα σηκωθεί να κάνει ότι του λέει ο λογισμός του»
ΑΥΤΟ βιώνουμε ήδη λίγο πριν τρέξουν συγκλονιστικά γεγονότα που έρχονται με φόρα σε όλο τον πλανήτη.
Θέλουν δεν θέλουν οι ισχυροί ποιούν το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ που είναι υπέρ των αδικημένων και κατατρεγμένων λαών.

Με Πίστη και Ελπίδα 

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.