11 Αυγούστου 2017

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νόμο απαλλαγής Χριστοφοράκου

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr 

Μέλη αντιεξουσιαστών του “Ρουβίκωνα” έριξαν το πρωί της Κυριακής 6 Αυγούστου 2017 μπογιές στα κεντρικά γραφεία της Siemens που βρίσκονται στην οδό Αγησιλάου 6-8 στο Μαρούσι. Για την ενέργεια αυτή ενημερώθηκε άμεσα ο “εκπρόσωπος τύπου” της Siemens και του Διευθύνοντος Συμβούλου - Προέδρου του γερμανικού Ομίλου στην Ελλάδα κ. Πάνου Ξινή, δημοσιογράφος κ. Τάσος Τέλλογλου!

Ο οποίος φρόντισε στη φύλλο της “Καθημερινής” την Τρίτη 8 Αυγούστου 2017 να μας ανακοινώσει ότι τελικά οι μπογιές δεν βρήκαν τους ορόφους στους οποίους στεγάζεται η Siemens στο κτήριο Blue Land ιδιοκτησίας της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου (;;;), αλλά άλλους ορόφους! Δηλαδή, οι μπογιές έπληξαν όχι τον πρώτο και τον τέταρτο όροφο, όπου στεγάζεται η Siemens, αλλά τις έφαγαν ο δεύτερος και ο τρίτος όροφος του κτηρίου!

Τελικά, πόσο άστοχα είναι αυτά τα παιδιά του “Ρουβίκωνα”;; Ή πόσο καλά ξέρει να φυλάσσεται η Siemens με τις “παραλλαγές” που κάνει! Ή πόσο καλά είναι πληροφορημένοι εκεί στην “Καθημερινή” αφού γνωρίζουν τόσο καλά το χωροταξικό της γερμανικής εταιρείας στο κτήριο Blue Land! Και πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει το αντίθετο, αφού όπως πολλές φορές έχουμε γράψει ότι ο Τάσος Τέλλογλου έχει “κάρτα ελευθέρας εισόδου” στη Siemens;; Όταν είναι τακτικότατες οι συναντήσεις του, στο εν λόγω κτήριο, με τον Πάνο Ξυνή, αλλά και άλλους επιτελικούς υπαλλήλους και συνεργάτες του γερμανικού Ομίλου;; 

Είδες η “Καθημερινή”;; 

Παρακάτω σας παραθέτουμε το δημοσίευμα της “Καθημερινής” με τίτλο: Σε λάθος στόχο η πρόσφατη επίθεση του “Ρουβίκωνα”!

“Λάθος στην επιλογή στόχου έκαναν το περασμένο Σάββατο τα μέλη της αναρχικής ομάδας “Ρουβίκωνας”. Ενώ πρόθεσή τους ήταν να επιτεθούν στα γραφεία της Siemens στο Μαρούσι, τελικά πέταξαν μπογιές στην πρόσοψη κτηρίου που στεγάζει τα γραφεία τριών άλλων εταιρειών, όχι όμως και της Siemens που – προ τριετίας μεταφέρθηκε σε άλλο σημείο, του ίδιου, πάντως, κτηριακού συγκροτήματος…”!

Η κυβέρνηση θα “αθωώσει” τον Χριστοφοράκο;; 

Οι τελευταίες πληροφορίες μας αναφέρουν πως επιτελείς του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έχουν λάβει την εντολή του, προκειμένου να κάνουν τροπολογία Νόμου φωτογραφική για την επιστροφή και την “αθώωση” του φυγόδικου – κατηγορουμένου πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου και Προέδρου της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου!

Γιατί, όπως λένε οι “κακές γλώσσες” ο Αλέξης Τσίπρας έχει μεταβληθεί σε “σκυλάκι κανίς” της γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ!

Από τη στιγμή που η Siemens είναι η βιομηχανική ναυαρχίδα της Γερμανίας! Όταν, όλοι οι πολιτικοί της Βόρειας χώρας δίνουν τακτικά τα διαπιστευτήριά τους στα εργοστάσια της Siemens στη Γερμανία, δηλώνοντας το πόσο καλοί θα είναι μαζί τους! Σε αυτό το παιχνίδι της πλήρους υποταγής δεν διστάζουν να βάλουν στο “παιχνίδι” τους και Προέδρους των ΗΠΑ, αλλά και άλλων ισχυρών χωρών! 

Ο Χριστοφοράκος διοικεί ακόμη τη Siemens Ελλάδος! 

Άλλωστε, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος δεν χαίρει της ασυλίας της γερμανίδας Καγκελαρίου επί τόσα χρόνια, μετά τη δραπέτευσή του από την Ελλάδα;; Δεν χαίρεται την ελευθερία του, απόλυτα προστατευμένος στο Μόναχο;; Τον ενοχλεί κάποιος και δεν το ξέρουμε;; Όταν, δεν ενεργοποιούνται τα διεθνή εντάλματα συλλήψεώς του;; Όταν, οι πληροφορίες μας λένε πως η Siemens του Μονάχου πληρώνει τους δικηγόρους των Ελλήνων και Γερμανών κατηγορουμένων της δίκης των “64άρων”;; Διοικεί λοιπόν ο Χριστοφοράκος ακόμη τη Siemens Ελλάδος ή όχι;; 

Τέρμα το κρυφτούλι από τον Πρωθυπουργό! 

Η κυβέρνηση θα δείξει πράγματι το αληθινό της πρόσωπο, όταν θα υποχρεωθεί να απαντήσει ο Πρωθυπουργός στα ερωτήματα που του έθεσε ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος την 1η Αυγούστου 2017, με αριθμό πρωτοκόλλου 7766:

1) Θα διερευνήσετε αρμοδίως γιατί ενώ η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής (2010-2012) κάλεσε το μάρτυρα επιχειρηματία κ. Σωκράτη Κόκκαλη δυο φορές, εν τούτοις ο κ. Κόκκαλης δεν είναι ούτε καν μάρτυρας στις δίκες για τα “μαύρα ταμεία” της γερμανικής εταιρείας; Από την στιγμή που ο τότε (1997) Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Τάσος Μαντέλης όταν υπέγραφε τη Σύμβαση 8002/97 με την Siemens, την ίδια στιγμή υπέγραφε και τη Σύμβαση 8004/97 με την Intracom του κ. Σωκράτη Κόκκαλη; Όταν η Σύμβαση ΟΤΕ – Siemens αφορούσε έργο 685 εκατομμυρίων ευρώ και η Σύμβαση ΟΤΕ – Intracom αφορούσε έργο 1,1 δις ευρώ;

2) Ένας από τους ουσιωδέστερους μάρτυρες της δίκης που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τα “μαύρα ταμεία” της γερμανικής εταιρείας, είναι ο κ. Ευάγγελος Σέκερης και ο οποίος είναι εν ενεργεία διευθυντικό στέλεχος της Siemens  συμμετέχοντας το 1997 του team της γερμανικής εταιρείας στην υπογραφή της Σύμβασης 8002/97 στα γραφεία του ΟΤΕ. Τυγχάνει δε, να είναι εξ αγχιστείας συγγενικό (μπατζανάκης) πρόσωπο με τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. 

Από την στιγμή λοιπόν που έχουν καταγγελθεί από τον ίδιο σε αντίστοιχα αστυνομικά τμήματα, εγκληματικές ενέργειες εναντίον του, γιατί δεν τυγχάνει του ωφελήματος του “προστατευομένου” μάρτυρος; Το ερώτημα που τίθεται είναι καίριο, αφού έτσι διασφαλίζεται η προστασία του εν λόγω μάρτυρος και αντίστοιχα η ορθή διεξαγωγή της δίκης και η πληρότητα της αποδεικτικής διαδικασίας. Άλλωστε, σύμφωνα με το άρθρο 9.10 του Νόμου 2928/2001 μπορούν να λαμβάνονται μέτρα προστασίας μάρτυρος από πιθανή εκδίκηση και εκφοβισμό.

3) Γιατί δεν είναι στους μάρτυρες της δίκης που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τα “μαύρα ταμεία” της γερμανικής εταιρείας, ο πρώην Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χάρης Καστανίδης, τον οποίο αντικατέστησε στο Υπουργείο ο κ. Μαντέλης, το Σεπτέμβριο του ΄97, δυο μήνες (;;;) πριν από την υπογραφή των προγραμματικών συμφωνιών Siemens – ΟΤΕ; Από τη στιγμή που ο κ. Καστανίδης κατά την αποχώρησή του από το Υπουργείο άφησε υπονοούμενα λέγοντας: “αρνούμαι να συμμετέχω στα παίγνια των πολυεθνικών εταιρειών”

4) Θα ενεργοποιηθεί το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής (2010-2012) που επιδίκαζε ζημία του ελληνικού δημοσίου από τη Siemens, τουλάχιστον 2 δις ευρώ, με ταυτόχρονη ακύρωση του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού της κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου, που το αντικατέστησαν; Όταν αυτός ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός εκπνέει στα τέλη του προσεχούς Αυγούστου και δεν έχει ολοκληρωθεί σε κανένα από τα σημεία του, με ευθύνη της Siemens; Αφού, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο όταν τεκμηριωμένα αποδεικνύεται χρηματισμός εταιρείας για να προωθήσει συμφέροντα της, όσον αφορά σε έργα του Δημοσίου θα πρέπει να αποβληθεί από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή δραστηριότητα; 

Ιδού η Ρόδος, ιδού και τη πήδημα κύριε Πρωθυπουργέ!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.