Τελευταίες αναρτήσεις

11 Αυγούστου 2017

Οι δυνάμεις του 4ου Ράιχ παίζουν με τη Σημαία και τον Εθνικό Ύμνο

Σχόλιο ιστολογίου ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 
μπορεί να καταφέρουν να καταργήσουν τον εθνικό ύμνο και την σημαία από τα σχολεία, για αντίπραξη και ισορροπία όσα με την βία μας επιβάλλουν, προτείνουμε όλοι στα μπαλκόνια μας την Ελληνική σημαία να ατενίζει στις πόλεις μας και στα χωρία μας μόνιμα και όχι μονάχα στις εθνικές εορτές.

«Αυτοί που δεν πιστεύουν στα εθνικά σύμβολα και στην αγωνιστική μας εθνική ιστορία, αντίθετα κάνουν τα πάντα για να τα αφανίσουν, αυτοί λοιπόν οι «εχθροί» ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ για το ποιος θα κρατάει τη σημαία στις εθνικές παρελάσεις…».  

Οι κατοχικές δυνάμεις του 4ου Ράιχ, αυτές που διαχειρίζονται το προτεκτοράτο-ΕΛΛΑΣ, εκτελώντας τα «συμβόλαια θανάτου» των μαφιόζων του χρήματος, παίζουν με τα εθνικά μας ιστορικά σύμβολα: Την ελληνική σημαία και τον Εθνικό μας Ύμνο... 

Είναι πράγματι μακάβρια πρόκληση και εμπαιγμός του ελληνικού λαού, τα κόμματα των Μνημονίων τα οποία μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αποικία του 4ου Ράιχ, να δίνουν θεατρικές παραστάσεις για τα σύμβολα της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Ελευθερίας!!!

Είναι μακάβρια πρόκληση και εμπαιγμός να θορυβούν ασύστολα για τα εθνικά μας σύμβολα αυτοί, που συστηματικά και επί δεκαετίες, επιχειρούσαν να αποστειρώσουν το περιεχόμενο αυτών των εθνικών συμβόλων, να εξατμίσουν την ιστορική μας Μνήμη, να εξευτελίσουν και να γελοιοποιήσουν την ελληνική σημαία και τον Εθνικό μας Ύμνο, με σταθερό στόχο: την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ απόσυρσή τους…  

Σχετικά με αυτά τα θέματα έχουμε γράψει άπειρα κείμενα.  

Ενδεικτικά, κάποια χαρακτηριστικά, βρίσκονται ΕΔΩ 
Για το σημερινό θέατρο που παίζεται αρκετά καλό είναι το παρακάτω, το οποίο βρήκαμε ΕΔΩ 

Αποπροσανατολιστικά παιχνίδια με την ελληνική Σημαία και τον Εθνικό Ύμνο 
 
Γράφει: Άννα Κριεζή 

Η σημαία, σύμφωνα με το μέχρι τώρα οριζόμενα, ήταν μόνιμα αναρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. 

Έπαρση της σημαίας, με όσα ίσχυαν μέχρι τώρα, γινόταν μόνο την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα και στις εθνικές επετείους, όπου οι μαθητές και στις δυο περιπτώσεις έψαλλαν και τον εθνικό ύμνο.

Η μεγάλη ”καινοτομία”, τώρα, του μεγάλου Υπουργού Παιδείας και της μεγάλης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ότι σταματάει πλέον η μηνιαία έπαρση της σημαίας και συνακόλουθα ο ψαλμός του Εθνικού Ύμνου, ενώ συνεχίζεται η μόνιμη ανάρτηση της στο σχολείο.

Απορούν οι απλοί άνθρωποι και αναρωτιούνται γιατί γίνονται τώρα και συσσωρευτικά τροποποιήσεις που αφορούν την έπαρση της σημαίας, τον Εθνικό Ύμνο, το ποιοι και πως θα επιλέγονται για να κρατάνε τη σημαία στις παρελάσεις κλπ. και αν αυτά είναι τα κρίσιμα θέματα της περιόδου αλλά και γιατί αυτή η θεματολογία μονοπωλεί, σχεδόν, την δημόσια αντιπαράθεση των καθεστωτικών μνημονιακών κομμάτων; 

Άραγε σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται υπό ιδιόμορφη αποικιακή κατοχή, ο λαός μας πένεται και εξαθλιώνεται και ο τόπος δεν έχει μέλλον, αυτή είναι η επίκαιρη θεματολογία και είναι η αντιπαράθεση γύρω από την ”σημαία” που θα δώσει απαντήσεις για το παρόν και το μέλλον μας;Προφανέστατα, η κυβέρνηση, δεμένη χειροπόδαρα στο άρμα των αδιέξοδων και αντικοινωνικών μνημονιακών επιλογών της, επιχειρεί να δώσει με αποπροσανατολιστικές μεθοδεύσεις την εντύπωση ότι διατηρεί κάποια ψήγματα από το αριστερό προφίλ της, με κινήσεις οι οποίες, στο βαθμό που δεν είναι άκαιρες και ανούσιες ή και ανόητες, δίνουν και λάθος μηνύματα.

Από την άλλη, η ΝΔ και το υπόλοιπο μνημονιακό πολιτικό τόξο,μην έχοντας δυνατότητα άσκησης ουσιαστικής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση, αφού η τελευταία ασκεί στην πράξη, πέρα από ρητορικά σχήματα, δεξιότατη μνημονιακή πολιτική, αρπάζονται από την θεματολογία της ”σημαίας” για να εμφανισθούν ότι, τάχα, ασκούν αντιπολιτευτικό ρόλο και ότι διαχωρίζονται από κυβερνητική πρακτική.

Στο μεταξύ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δημαγωγούν με δήθεν πατριωτικές κορώνες και παίζουν θέατρο γύρω από την ελληνική σημαία και τον Εθνικό Ύμνο, την ίδια ώρα καταρρακώνουν και εξευτελίζουν αυτά τα μεγάλα εθνικά σύμβολα, έχοντας μετατρέψει τη χώρα με τις μνημονιακές επιλογές τους σε κατεχόμενο έδαφος, σε προτεκτοράτο της Γερμανικής ευρωζώνης και σε αθλιέστατη αποικία. 

Η ελληνική σημαία είναι πρώτα απ’ όλα σύμβολο ελευθερίας, εθνικής ανεξαρτησίας και δημοκρατίας και πολύ περισσότερο ο Εθνικός Ύμνος, με τους συγκλονιστικούς στίχους του Εθνικού ποιητή μας Διον. Σολωμού, είναι αιώνιος ύμνος στην Ελευθερία και απαράμιλλο κάλεσμα αντίστασης για μια Ελλάδα κυρίαρχη, ανεξάρτητη, δίκαιη και δημοκρατική.

Η ελληνική σημαία και ο Εθνικός Ύμνος, αντί να ”βρωμίζονται” από μια ευτελή αντιπαράθεση όσων πνίγουν την χώρα και τον λαό μας, θα έπρεπε να είναι επίκαιρα σύμβολα αγώνα, ελπίδας και αντίστασης για μεγάλα ιδανικά και για την δημοκρατική και προοδευτική αναγέννηση της πατρίδας μας και του λαού μας.

Οι στίχοι του Διονυσίου Σολωμού στον ”Ύμνο προς την Ελευθερία”, που είναι και οι στίχοι του Εθνικού μας Ύμνου, δεν είναι ένα ”μουσειακό είδος”, δεν μπορεί να περιφέρονται ως ”αγγαρεία” στα σχολεία, και δεν προσφέρονται για την γνωστή πατριδοκάπηλη δημαγωγία όσων την ίδια ώρα ξεπουλάνε τη χώρα.

Ο ”Ύμνος προς την Ελευθερία” του Διον. Σολωμού είναι όσο ποτέ επίκαιρος και εξεγερτικός, όσο ποτέ τολμηρός και περήφανος στα μηνύματα του και στα ανεκπλήρωτα οράματα που περικλείει. 

Αυτή η ματιά απέναντι στο εθνικά μας σύμβολα είναι που απουσιάζει στους χαλεπούς καιρούς μας.

Αυτήν την οπτική χρειαζόμαστε για να ξεσηκωθούμε!

‘Ύμνος εις την ελευθερία”

Σε γνωρίζω από την κόψη 
Του σπαθιού την τρομερή, 
Σε γνωρίζω από την όψη 
Που με βία μετρά τη γη. 

Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη 
Των Ελλήνων τα ιερά, 
Και σαν πρώτα ανδρειωμένη, 
Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Εκεί μέσα εκατοικούσες 
Πικραμένη, εντροπαλή, 
Κι ένα στόμα ακαρτερούσες, 
Έλα πάλι, να σου πη

Aργειε νάλθη εκείνη η μέρα, 
Και ήταν όλα σιωπηλά, 
Γιατί τάσκιαζε η φοβέρα 
Και τα πλάκωνε η σκλαβιά.

Δυστυχής! Παρηγορία 
Μόνη σου έμενε να λες 
Περασμένα μεγαλεία 
Και διηγώντας τα να κλαις. 
………….. 
Ποιοι είν’ αυτοί που πλησιάζουν 
Με πολλή ποδοβολή, 
Κι’ άρματ’, άρματα ταράζουν; 
Επετάχτηκες εσύ.

Α! Το φως που σε στολίζει, 
Σαν ηλίου φεγγοβολή, 
Και μακρόθεν σπινθηρίζει, 
Δεν είναι, όχι, από τη γη.

Λάμψιν έχει όλη φλογώδη 
Χείλος, μέτωπο, οφθαλμός 
Φως το χέρι, φως το πόδι 
Κι’ όλα γύρω σου είναι φως.

Το σπαθί σου αντισηκώνεις, 
Τρία πατήματα πατάς, 
Σαν τον πύργο μεγαλώνεις, 
Και εις το τέταρτο κτυπάς. 

…………….  

Διονύσιος Σολωμός

το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.