14 Αυγούστου 2017

ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ 2017: ΤΟ ΛΟΜΠΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗΣ (1ο μέρος)

Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη* 

Κάθε χρόνο, από το 1954 μέχρι σήμερα, η πιο πλούσια και ισχυρή ελίτ του κόσμου -τραπεζίτες, πολιτικοί, CEO πολυεθνικών, ιδιοκτήτες και διευθυντές των μίντια- και τα διακεκριμένα τσιράκια τους, συγκεντρώνονται σε ένα πολυτελές και εξαιρετικά προστατευόμενο από εκατοντάδες ενόπλους μέρος για να καταστρώσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Μακριά από τα μάτια της κοινής γνώμης, με την αθόρυβη πανουργία ενός πύθωνα που γλυστράει πεινασμένος γύρω από το θύμα του, συζητούν για το πώς θα διαμορφώσουν το “παγκόσμιο χωριό” μέσα στα νεοταξικά πλαίσια που έχουν ορίσει για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους και να σιγουρέψουν ότι τα πράγματα θα συνεχίζουν να λειτουργούν επωφελώς για τους λίγους εκλεκτούς που εκπροσωπούν. 

Μιλάμε, φυσικά, για την ετήσια Σύνοδο της Λέσχης Μπίλνετρμπεργκ, η οποία εφέτος έγινε από την 1η έως την 4η Ιουνίου, στο Chantilly (Σαντιγύ) της Βιρτζίνιας των ΗΠΑ, υπό την προστασία της αμερικανικής αστυνομίας, της CIA αλλά και του ΝΑΤΟ, το οποίο είχε τιμητική θέση στην ατζέντα της συνάντησης. 

Στην περσινή συνάντηση της Δρέσδης, στην Γερμανία, κυριάρχησε η ανησυχία για την οργισμένη αντίδραση του “πρεκαριάτου”, των δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων της μεσαίας τάξης που ζουν σήμερα στην επισφάλεια και απεχθάνονται όλων των ειδών τις συστημικές πολιτικές και πνευματικές ελίτ της παγκοσμιοποίησης. 

Οι Μπιλντερμπέργκερς, φοβούμενοι προφανώς το τέρας που οι ίδιοι δημιούργησαν, αναζήτησαν απεγνωσμένα λύσεις μπροστά στο επερχόμενο Brexit και την εκλογική νίκη του Τραμπ, χωρίς να το καταφέρουν. Σε συνέχεια της περσινής θεματολογίας, κυριάρχησε και φέτος η αναφορά στα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Τραμπ υπό τον τίτλο “αναφορά προόδου”, αποδεικνύοντας πόσο σοβαρά απασχολεί το βαθύ κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών η αντιπαράθεση με τον σημερινό ένοικο του Οβάλ Γραφείου και η επιχείρηση χειραγώγησής του.

Η ειρωνεία είναι ότι η μυστικοπαθής τριήμερη σύνοδος της πολιτικο-οικονομικής ελίτ πέρασε “γενεές δεκατέσσερις” τον επίμαχο Πρόεδρο, λίγα μόνο χιλιόμετρα δυτικά του Λευκού Οίκου, υποδεικνύοντας ποιος είναι ο πραγματικός “πλανητάρχης”. Το αν τον έκριναν “μεταξεταστέο” ή αποφάσισαν να τον απολύσουν, θα το δούμε στην συνέχεια.

Σίγουρα, πάντως, ο τελευταίος που θα το μάθει είναι ο “κυρίαρχος λαός” που τον εξέλεξε. 
Η συνάντηση των 130 “ντροπαλών πολυεκατομμυριούχων και αρχιτοκογλύφων”, όπως τους αποκαλεί ο ερευνητής Tyler Durden στο zerohedge.com, ξεκίνησε την Πέμπτη, 1 Ιουνίου, στο αυστηρά φυλασσόμενο τμήμα του πολυτελούς ξενοδοχείου Westfields Marriott, το οποίο είχε αποκλεισθεί πολύ νωρίτερα. Μια στρατιά κηπουρών φύτευε βιαστικά έλατα γύρω-γύρω για την προστασία των καλεσμένων από τα αδιάκριτα βλέμματα των εχθρών τους, δηλαδή των πολιτών. 

Ιδιαίτερης σημασίας συμμετοχές 

Ο Χένρυ Κίσσινγκερ, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, παλιός θαμών της πανίσχυρης Λέσχης, μαζί με τον πρώην διευθυντή της CIA, John O' Brennan, πρόεδρος και σύμβουλος της KissingerAssociates Inc. αντίστοιχα, ήταν στην λίστα των προσκεκλημένων της φετινής χρονιάς, που έβριθε από “μεγάλα κεφάλια” στον χώρο της γεωπολιτικής.

Μάλιστα, ο στυλοβάτης της παγκοσμιοποίησης Χένρυ, σκεπτικιστής όμως τα τελευταία χρόνια, φρόντισε να επισκεφθεί λίγο πριν τον Λευκό Οίκο για να συζητήσει τα σημαντικά παγκόσμια ζητήματα με τον ίδιο τον Τραμπ, πριν τοποθετηθεί στην Μπίλντερμπεργκ. 

Το τι ειπώθηκε, φυσικά, δεν το γνωρίζουμε, αλλά και από την πλευρά του Λευκού Οίκου υπήρχε αξιόλογη ομάδα “υπερασπιστών” με τους Wilbur Ross, υπουργό Εμπορίου, τον HR McMaster, σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, και τον νέο στρατηγικό σύμβουλο του Τραμπ, Chris Liddell. Μαζί με την ομάδα Τραμπ συμμετείχαν δύο Αμερικανοί γερουσιαστές και ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια. 

Ο Τραμπ μάλλον δεν θα υποστηρίχθηκε ιδιαίτερα από τους αφοσιωμένους Ευρωλάτρες και Γκλομπαλιστές της Μπίλντερμπεργκ, όπως ο Eric Schmidt, επικεφαλής της Google, που τον έχει κατηγορήσει για “αντι-παγκοσμιοποιητή” και, φυσικά, “λαϊκιστή” στο παρελθόν. 

Ο δισεκατομμυριούχος συνάδελφός του Henry Kravis, επικεφαλής των επενδυτικών κεφαλαίων KKR και άτυπος ταμίας του ISIS/Νταές, σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο Voltaire, ήταν πιο πιο διαλλακτικός πρόσφατα, όταν είπε ότι ο Τραμπ “θα τηρήσει τις υποσχέσεις του”. Προφανώς ποντάρει στο γεγονός ότι σε λίγο κανείς δεν θα θυμάται πλέον ποιες ήταν αυτές οι υποσχέσεις του 45ου Αμερικανού προέδρου. 

Εκτός από τους John Brenan (πρώην διευθυντή της CIA) και Henry Kravis, στο στρατόπεδο των “συνωμοτών” της ισλαμικής τρομοκρατίας ανήκαν και άλλοι συνδαιτυμόνες, όπως ο Sir John Sawers, πρώην διευθυντής της βρετανικής ΜΙ6 και υπεύθυνος για την Μουσουλμανική Αδελφότητα, ο neoconBruno Tertrais του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας, ο David Cohen της CIA, ανακατεμένος με την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, και ο στρατηγός David H. Petraeus, συν-ιδρυτής του ISIS/Νταές. 

Έκπληξη αποτέλεσε η πρόσκληση του Κινέζου πρεσβευτή στις ΗΠΑ Cui Tiankai, η οποία πυροδότησε και αντιδράσεις, στην βάση ενός αμερικανικού νόμου που απαγορεύει στους πολίτες των ΗΠΑ να διαπραγματεύονται με οποιαδήποτε ξένη δύναμη για τις μεταξύ των χωρών τους διενέξεις. Τα σχετικά δημοσιεύματα θεώρησαν ότι, με βάση την διένεξη για το θέμα της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, έγινε παραβίαση του νόμου.

Το θέμα “Κίνα” πρέπει να συζητήθηκε σε μια συνεδρίαση με την παρουσία του Κινέζου πρεσβευτή, των Αμερικανών αξιωματούχων της κυβέρνησης και των μυστικών υπηρεσιών, αλλά και πολλών επενδυτών στην Κίνα που παρευρίσκονταν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Eric Schmidt της Google μόλις είχε επιστρέψει από ένα ταξίδι στο Πεκίνο, όπου παρουσιάστηκε το τελευταίο παιχνίδι τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας, το Go.

Το Πεκίνο, το οποίο μετά το Brexit οδηγείται σε μια στρατηγική οικονομική συμμαχία με το Λονδίνο, επιδιώκει την εξομάλυνση των σχέσεων και με τον Τραμπ, για να ανοίξει η προοπτική των ΗΠΑ προς τον “Δρόμο του Μεταξιού” και τις ευνοϊκές εμπορικές συμφωνίες που αυτό σημαίνει για την Κίνα, αλλά και όλο τον κόσμο.

Η υπόσχεση του προέδρου Τραμπ να “κάνει ξανά μεγάλη την Αμερική” δεν έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της Κίνας. Τουναντίον, εάν οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη συνεργασθούν, πολλά προβλήματα μπορούν να λυθούν. 

Ο πόλεμος της πληροφορίας 

Η Βιρτζίνια των ΗΠΑ είναι η τέταρτη φορά που φιλοξένησε την συνάντηση της Μπίλντερμπεργκ. Καθ' όλη την ημέρα της έναρξης, η μία λιμουζίνα μετά την άλλη περνούσε τις πύλες του “φρουρίου” όπου μερικοί από τους ισχυρότερους οικονομικούς παράγοντες του κόσμου θα συναντούσαν κρυφά πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους. 

Σημαντικά πρόσωπα του τζετ-σετ φιγουράριζαν στον κατάλογο, όπως ο βασιλιάς της Ολλανδίας Willem Alexander, που κατέχει μεγάλο μέρος της Royal Dutch Shell, και η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και ένα ιδιαίτερο “άρωμα” ΝΑΤΟ και Goldman Sachsυπήρχε στην συνάντηση: ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Χοσέ Μπαρόζο, σημερινός πρόεδρος της Goldman Sachs, ο διευθυντής της James A. Johnson και άλλα στελέχη της τράπεζας αυτής, που είναι ο πιο μισητός χρηματοπιστωτικός οργανισμός στον πλανήτη.

Μαζί τους, δύο ονομαστοί πρώην πρόεδροι της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι Robert B. Zoellick, πρόεδρος της Alliance Bernstein LP, και James D. Wolfensohn, πρόεδρος της Wolfensohn & Company. Τρανταχτά ονόματα-βαμπίρ του διεθνούς τουρμπο-καπιταλισμού και του χρηματο-στρατιωτικού “χταποδιού” που επιχειρεί να συνθλίψει τον κόσμο, σφίγγοντάς τον ασφυκτικά. 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ήταν ένα από τα πλοκάμια αυτού του συστήματος, που, μαζί με τον Rodoslaw Sikorski, πρώην υπουργό Άμυνας της Πολωνίας, και τον πρώην υφυπουργό Άμυνας για πυρηνικά θέματα των ΗΠΑ, Elaine M. Burn, συμμετείχαν στην θεματική συνεδρίαση με τον τίτλο: “Η Ατλαντική Αμυντική Συμμαχία: σφαίρες, bytes και δολλάρια”.

Ο Stoltenberg συναντήθηκε επίσης με τον Ολλανδό υπουργό Άμυνας, τον CEO της Airbus, της 7ης μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής όπλων στον κόσμο, και άλλους υψηλόβαθμους Ευρωπαίους πολιτικούς, σε μια προσπάθεια επούλωσης της σοβαρά τραυματισμένης διατλαντικής σχέσης, μετά την εκρηκτική επίσκεψη Τραμπ στις Βρυξέλλες. 

Τώρα, όταν η Μπίλντερμπεργκ μιλάει για τον “Πόλεμο της Πληροφορίας”, άλλο ένα θέμα της φετινής ατζέντας της, θα πρέπει όλοι να κουμπωνόμαστε. Δεν χρειάζεται να αναρωτηθεί κανείς με το μέρος ποιανού είναι αυτοί οι κύριοι με τις θωρακισμένες λιμουζίνες και το αστυνομικό κράτος γύρω τους να τους φυλάει.

Σίγουρα, δεν έπιασε ξαφνικά την Μπίλντερμπεργκ η αγωνία να ασχοληθεί με τα “Fake News” και την “προπαγάνδα του λαϊκισμού” -στην επόμενη θεματική με τίτλο “Γιατί ο Λαϊκισμός αναπτύσσεται;”- για να προστατεύσει την αλήθεια. Δεν συνάδει αυτό με το προφίλ μιας μυστικής οργάνωσης, που επί 60 χρόνια έχει πολεμήσει την ελεύθερη πληροφόρηση, κρύβοντας της αλήθεια για τον εαυτό της από την διεθνή κοινή γνώμη. Την ώρα, μάλιστα, που τα κατεστημένα μέσα ενημέρωσης της Δύσης βρίθουν από κατασκευασμένες θεωρίες κατά της Ρωσσίας, τις οποίες προωθούν οι ίδιοι οι Μπιλντερμπέργκερς. 

Θέλουν να τελειώνουν με την εθνική ταυτότητα 

Οι συναντήσεις της Μπίλντερμπεργκ χρηματοδοτούνται αφειδώς από το μεγάλο κεφάλαιο και το ΝΑΤΟ, γι' αυτό οι θαμώνες της είναι όλοι “λυσσασμένα σκυλιά” της παγκοσμιοποίησης, για την οποία επανειλημμένα έχουν πει δημοσίως ότι είναι ...“ο καλύτερος δυνατός κόσμος”, στα πρότυπα της μεσαιωνικής θρησκευτικής απολυτότητας. 

Και πώς να μην είναι άλλωστε, όταν μιλάμε για επικεφαλής των SBC, Deutsche Bank, AXA, Bayer, ING, Lazard, Fiat Chrysler και, βέβαια, τα φιντάνια του Internet, όπως η Google και η εταιρεία διαδικτυακών πληρωμών Stripe, οι CEO των οποίων ήταν εκεί, μαζί με τον συνιδρυτή του PayPal και του eBay καθώς και τον ιδρυτή της LinkedIn.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει πρόσβαση στο υλικό των συζητήσεων, παρ' όλο που τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των θεμάτων που συζητιούνται έχει επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει τα τεκταινόμενα στον πραγματικό κόσμο. Γνωστοποιείται μόνο η σχετική λίστα, και μόνο να εικάσουμε μπορούμε. Για το μέλλον, όμως, των εθνών της Ευρώπης δεν χρειάζεται να φαντασθούμε τις διαθέσεις της Μπίλντερμπεργκ, γιατί οι ίδιοι τις έχουν ομολογήσει. 

Ένας πρώην επίτροπος της Ε.Ε., ο Peter Sutherland, μέλος της διοικητικής επιτροπής της Μπίλντερμπεργκ, είπε, το 2012, ενώπιον της Βουλής των Λόρδων, ότι “η μαζική μετανάστευση είναι ζωτικό θέμα” και ότι τα ομοιογενή ευρωπαϊκά κράτη απλώς “δεν έχουν μέλλον”. Αν τα κράτη δεν “προσελκύσουν” μετανάστες, συνέχισε ο Sutherland, δεν μπορούν να γίνουν ανταγωνιστικά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι μεταναστευτικές ροές πρέπει να γίνουν ευνοϊκά αποδεκτές. Η μετανάστευση είναι τόσο “ηθικό” όσο και “οικονομικό” πλεονέκτημα. Δεν υπάρχουν σύνορα. Μετανάστευση χωρίς περιορισμούς... Φυσικά, το παράδοξο είναι ότι, αν η Ευρώπη χρειαζόταν μετανάστες τόσο απεγνωσμένα όσο ισχυρίστηκε ο Sutherland, γιατί δεν δίνει δουλειά στα εκατομμύρια ανέργων μεταναστών που τριγυρίζουν ήδη, εξαντλημένοι και αποξενωμένοι, σε φτωχογειτονιές έξω από το Παρίσι ή τις Βρυξέλλες; 

Οι Γάλλοι πολίτες βορειοαφρικανικής καταγωγής με πανεπιστημιακή μόρφωση βρίσκονται αντιμέτωποι με το γιγαντιαίο ποσοστό ανεργίας του 26,5%. Αλλά κανείς δεν μιλά με βάση την πραγματικότητα. Πράγματι, όταν ήρθε αντιμέτωπος με ανάλογα επίσημα στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι οι μετανάστες έχουν πολύ χαμηλότερο δείκτη απασχόλησης στην Ευρώπη απ' ό,τι στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Sutherland δεν μπορούσε να δώσει καμμιά ρεαλιστική απάντηση. (sputniknews.com/blogs/20160724-un-eu-migration-crisis)

Οι Ευρωπαίοι γηγενείς “δεν έχουν κανένα μέλλον”, σύμφωνα με την Μπίλντερμπεργκ, εκτός αν αποφασίσουν να θυσιάσουν την ταυτότητά τους για να εξαγοράσουν την επιβίωσή τους.

Το ειδεχθές κόστος για τους λαούς, ιδιαίτερα όσους έχουν ορθόδοξες-βυζαντινές ρίζες, προκειμένου να ενταχθούν στην Ε.Ε., σημαίνει να απεμπολήσουν μια χιλιετή πολιτισμική παράδοση, πετώντας την στον σκουπιδοτενεκέ των παγκοσμιοποιητών. Η “ειλικρίνεια” του Peter Sutherland στην Βουλή των Λόρδων και η ωμότητα της “σταύρωσης” της Ελλάδας αρκούν για να παραδειγματιστούν όσοι ακόμα δυσπιστούν. 

συνεχίζεται στο 2ο μέρος  

*Δημοσιεύθηκε στο Hellenic Nexus τ.250 – Ιούλιος 2017



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.