Τελευταίες αναρτήσεις

17 Ιουλίου 2017

ΙΣΧΥΡΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Γράφει ο Ομηρος Αλεξάνδρου 

Εδώ και κάποιες δεκαετίες η Κυπριακή Δημοκρατία (ΚΔ) έχει εισάξει τον νόμο ‘’Περί Έκτακτης Εισφοράς για την Άμυνα της Δημοκρατίας’’ και έκτοτε φορολογεί τους πολίτες και τις επιχειρήσεις τους με σημαντικά ποσά. Πιο συγκεκριμένα τα ποσοστά φορολόγησης είναι:

3% Πάνω στα εισοδήματα από ενοίκια
2% Επί των Μισθών (Μετονομάσθηκε σε ταμείο Κοινωνικής Συνοχής)
17% Πάνω στα μερίσματα από κέρδη που διανέμονται στους μετόχους Εταιρειών
30% Πάνω σε εισοδήματα από τόκους.

Τα ποσά τα οποία έχουν εισπραχθεί η/και οφείλονται στην ΚΔ συμποσούνται σε κάποια δισεκατομμύρια, παρ’ όλα αυτά η άμυνα της Κύπρου είναι σήμερα ανύπαρκτη σε οπλικά συστήματα και υπόστελεχομένη σε έμψυχο υλικό λόγω της μείωσης από την παρούσα κυβέρνηση της θητείας στους 14 μήνες.

Με λίγα λόγια αντί το σύνολο των χρημάτων αυτών, όπως προνοεί ο νόμος, να καταλήγουν στην άμυνα της Κύπρου, αντιθέτως  καταλήγουν στο κρατικό κορβανά και κατασπαταλώνται από τους εκάστοτε κυβερνώντες. Ανάλογη κατάσταση ισχύει και στην περίπτωση του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπου η παρούσα Κυβέρνηση με εντολές της Τρόικα έχει διαγράψει 7,6 δισεκατομμύρια οφειλή της στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι εργαζόμενοι πολίτες να λαμβάνουν πολύ χαμηλότερες συντάξεις και επιδόματα.

Η ισχυρή Άμυνα και η Ισχυρή οικονομία είναι πάρα πολύ σημαντικοί και αποτρεπτικοί παράγοντες για όσους επιβουλεύονται την κυριαρχία της Κύπρου, εν προκειμένω η Τουρκία, η οποία διαπιστώνοντας ότι η Κύπρος είναι παντελώς ανοχύρωτη σκληραίνει όσο περνάει ο χρόνος περισσότερο την στάση της στο θέμα της επίλυσης του Κυπριακού. 

Η θεμελιώδης συνάφεια αυτοσυντήρησης και κοινωνίας καταφαίνεται στο απλό γεγονός ότι,  καμιά κοινωνική τάξη πραγμάτων δεν μπορεί να υπάρξει μακροπρόθεσμα αν δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί τη συλλογική και ατομική ασφάλεια της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών της». (Παναγιώτης Κονδύλης 1991α, σ. 87). 

Ο συνταγματάρχης Ντε Γκωλ έσωσε τη Γαλλία όταν η γραμμή Μαζινό είχε πέσει και οι Γάλλοι είχαν υποστεί αναστολή της Πατριωτικής του ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ σε σημείο που να διερωτώνται γιατί να πολεμήσουν “«Pοurquoi?”

Στρατιώτης με υψηλό και πατριωτικό φρόνημα  σημαίνει τη ψυχή του κράτους, είναι το υπέρτατο αξίωμα στις ευνομούμενες χώρες.
Σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις της ΚΔ διακωμωδούνται αφού δεν φυλάσσουν σύνορα και με το αναλαμβάνουν ρόλους μειωτικούς σε σχέση με την υψηλή αποστολή τους.

Για 43 τώρα χρόνια συνομιλούμε με τους τούρκους στην βάση της αντιδημοκρατικής και ρατσιστικής λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και έχοντας επίγνωση των αδυναμιών μας, τόσο σε επίπεδο εξοπλισμών όσο και στην οικονομία, συνεχώς υποχωρούμε και προσεγγίζουμε τις πάγιες απαιτήσεις και θέσεις των τούρκων. Είναι καιρός πλέον να αντιληφθούμε ότι πρέπει να ανασυνταχθούμε και να επανατοποθετήσουμε το κυπριακό στη σωστή του βάση και αυτό μόνο με ισχυρή άμυνα, ισχυρή οικονομία και ενότητα πολιτικών δυνάμεων μπορεί να επιτευχθεί.

Όμηρος ΑλεξάνδρουShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.