Τελευταίες αναρτήσεις

17 Ιουλίου 2017

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης 

- Το Μεγάλο πρόβλημα της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας του Ελληνικού Κράτους, από της ιδρύσεώς του είναι, ότι δεν θέλει να παραδειγματισθεί από τα λάθη του, για την λήψη ορθών αποφάσεων. Ώστε! και δια του παραδείγματος να γαλουχήσει ανάλογα και τον Ελληνικό Λαό. Καταγράφω στοιχειωδώς απλά περιστατικά από πρόσφατα γεγονότα:

- Οι Έλληνες πολίτες διαπίστωσαν για άλλη μια φορά την ανικανότητα της εξουσίας και των Δημάρχων (πλην λαμπρών εξαιρέσεων οι Δήμαρχοι Π. Φαλήρου και Περιστερίου) να λύσουν το 2017 ακόμη το πρόβλημα των σκουπιδιών, ενώ πολλά ευρωπαϊκά κράτη αποτελούν πρότυπα στον τομέα αυτ.

 Άλλο σημείο της ανικανότητάς μας είναι, όταν πριν ακόμη σβήσει ο απόηχος των παιάνων για την μεγάλη επιτυχία της αξιολόγησης, οι εταίροι δανειστές, μας προειδοποιούν ότι καταρτίζουν πολυετές πρόγραμμα σκληρής επιτήρησής μας, γιατί είμαστε ανίκανοι να τηρήσουμε τα όσα συμφωνούμε και δεν μας έχουν πλέον καμία εμπιστοσύνη.

- Όταν στην παιδεία, που είναι ο μοχλός αυτός ανάπτυξης κάθε χώρας, ανταγωνισμού, αναπτύξεως πατριωτικού αισθήματος, αρχών και αξιών, με τον εκσυγχρονισμό και την μαγική λέξη «εκδημοκρατισμό», από κάθε κυβέρνηση που ανέρχεται μέχρι σήμερα στην εξουσία, η παιδεία  πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και χάνεται πλέον η συνέχεια αυτής. Με αποτέλεσμα οι νέοι μας, ούτε να γνωρίζουν το Ιστορικό μας παρελθόν, ούτε να παίρνουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται αυτοί, για το μέλλον των και για το μέλλον της πατρίδος των,

- Πώς! να κρίνεις το γεγονός ̇ όταν υποτίθεται ότι σχιζόμαστε για επενδύσεις, την ώρα που η κρατική μηχανή και οι πολιτικοί προϊστάμενοι κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, για να τις αποθαρρύνουν;

- Αυτά και πολλά άλλα, βλέπουν καθημερινά το φως της Δημοσιότητος από εξαίρετους αρθρογράφους του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, στην προσέγγιση του προβλήματος. Όμως! στους ηγέτες και εντολοδόχους του Ελληνικού Λαού συναντούν τοίχο αξεπέραστο.

- Εκεί λοιπόν που θα έπρεπε να κυριαρχεί, η προσπάθεια με συνεργασία για το καλό της Πατρίδος, ο έπαινος στις επιτυχίες, η αναγνώριση των λαθών και ο παραδειγματισμός από το παρελθόν, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο ̇ Η Εμπάθεια και η μικροπολιτική κομματική σκοπιμότητα, κυριαρχούν στον πολιτικό και δημόσιο διάλογο, με μοναδικό σκοπό, όχι την ελπίδα δημιουργίας προϋποθέσεων ανάπτυξης, προκοπής, διδαγμάτων δια του παραδείγματος, αρχών, αξιών, πατριωτισμού και ελπίδος για το μέλλον της Χώρας, αλλά μόνο την πάση θυσία παραμονής στην εξουσία ή την κατάκτησή της.

- Ενώ! το κατεπείγον και πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδος είναι, το κράτος να δουλεύει σαν καλοκουρδισμένη μηχανή, που να κινείται στην κατεύθυνση συγκεκριμένων στόχων: Παραγωγής, ανάπτυξης, καλλιέργεια πατριωτισμού, αρχών και αξιών και τέλος! ένα δίκαιο και κοινωνικό κράτος. Αυτό! συνεχίζει να παραμένει αναποτελεσματικό και δυσκίνητο.

- Έτσι φαίνεται πλέον ότι έχουμε πρόβλημα, δυστυχώς το γένος των Ελλήνων, και ενώ όταν ομονοούμε (σπάνιες φορές) κάνουμε θαύματα, εμείς συνεχίζουμε τον δρόμο της Καταστροφής μας. Κάτι λοιπόν στην δομή του Έλληνα φταίει.

- Προ πολλών ετών, και συγκεκριμένα το 1939 ο Αμερικανός δικαστής Ν. Κέλλυ έδωσε ένα σπάνιο χαρακτηρισμό για τον χαρακτήρα του Έλληνα, για τον οποίο εβραβεύθη σε διαγωνισμό που παρακολούθησαν την εποχή εκείνη 1.000.000 αναγνώστες. Λέει λοιπόν ο κ. Κέλλυ για τον Έλληνα:

«Προ του δικαστηρίου της αδεκάστου Ιστορίας, απεκαλύφθη ο Έλλην ανέκαθεν κατώτερος των περιστάσεων, καίτοι από απόψεως διανοητικής κατείχε πάντοτε τα πρωτεία,

- Ο Έλλην είναι ευφυέστατος, αλλά και οιηματίας (αλαζών), δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά και πλήρης προλήψεων, θερμόαιμος, ανυπόμονος, αλλά και πολεμιστής.

- Έκτισε τον Παρθενώνα και μεθυσθείς εκ της αίγλης του, τον άφησε βραδύτερον να γίνει στόχος των Ερίδων, ανέδειξε το Σωκράτη δια να τον δηλητηριάσει, εθαύμαζε τον Θεμιστοκλή δια να τον αποπέμψει, υπηρέτησε τον Αριστοτέλη δια να τον καταδιώξει, εγέννησε τον Βενιζέλο για να τον δολοφονήσει.

- Έκτισε το Βυζάντιο για να το εκτουρκίσει, έφερε το «’21» για να το διακυβεύσει, εδημιούργησε το 1909 για να το λησμονήσει, ετριπλασίασε την Ελλάδα και παρ’ ολίγον να την κηδεύσει.

- Παράδοξο πλάσμα, ατίθασον, περίεργον, ημίκαλον, ημίκακον, αβεβαίων διαθέσεων, εγωπαθές και σοφόμωρον ο Έλλην.

- Οικτίρατέ τον, θαυμάσατέ τον, αν θέλετε.
- Ταξινομήσατέ τον, αν μπορείτε.» 

Μήπως! είναι έτσι; λέω μήπως!

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος Δκτής της Σ.Σ.Ε.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.