Τελευταίες αναρτήσεις

11 Ιουλίου 2017

Η σωτηρία της Κύπρου

Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, συγγραφέα 
Αθήνα, 8.7.2017 

     Αν θέλουμε να συνοψίσουμε το πρόβλημα της Κύπρου που μας αφορά ως Έλληνες είναι να μην καταλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία ως Κυπριακή Δημοκρατία. Να μην γίνει δηλαδή το κράτος Κύπρος, ισότιμο μέλος του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απλή ελληνοκυπριακή κοινότητα. Αυτό είναι το πρόβλημα. Οπότε οποιαδήποτε λύση που θα αναιρούσε την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας θα ήταν και είναι καταστροφική. 
     Όμως εδώ ακριβώς υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Το πρόβλημα αυτό φέρει το όνομα Δικοινοτική -Διζωνική Ομοσπονδία. Αν περάσει μια τέτοια λύση, ασφαλώς και καταλύεται η Κυπριακή Δημοκρατία και δεν χρειάζεται επιχειρηματολογία περί αυτού. Δυστυχώς τα ελληνικά κόμματα και της σημερινής κυβέρνησης είναι υπέρ της Δικοινοτικής -Διζωνικής Ομοσπονδίας, αυτής της Ομοσπονδίας (βασικά Συνομοσπονδίας δύο ανεξάρτητων κρατών), που στηρίζουν και προωθούν, ως γνωστόν, οι Αμερικανοί επίσης. 
     Αν περάσει τελικά μια τέτοια συμφωνία ξεχάστε την Κύπρο. Και ενός κακού δοθέντος μύρια έπονται. Ακολουθεί αμέσως το Αιγαίο, η Θράκη και λοιπά και λοιπά δεινά για την Ελλάδα και ολόκληρο τον Ελληνισμό. Ξεχάστε και την Ελλάδα τελικά, εκτός αν μας λυπηθεί, όπως λέγεται ο θεός της Ελλάδας και γίνει κάποιο θαύμα. Αλλιώς θα αποτελεί ανάμνηση. Τα γράφω τόσο τραγικά που ωστόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, μήπως και αφυπνιστούν οι Έλληνες που κοιμούνται λόγω οικονομικής και λοιπής κυρίως κρίσης (ηθικής, πνευματικής και πολιτικής) τον ύπνο του δικαίου!!!
     Επαναλαμβάνω για τους πανηγυρίζοντες για την αποτυχία των συνομιλιών στην Ελβετία: Τα δικά μας κόμματα, τουλάχιστον τα κόμματα εξουσίας, ομνύουν στην Δικοινοτική -Διζωνική Ομοσπονδία, όπως ακριβώς προπαγανδίζουν και οι ΗΠΑ, που θέλουν με την Δικοινοτική - Διζωνική Ομοσπονδία, κατά το γνωστό: Διαίρει και βασίλευε!, να ελέγχουν την Κύπρο, το αβύθιστο αυτό αεροπλανοφόρο μ ο ν α δ ι κ ή ς  στρατηγικής σημασίας για την Περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο. Ο ενδοτισμός - για να μην πω κάτι χειρότερο - σε απίθανο βαθμό. Οι εφιάλτες είναι πάντοτε εντός των τειχών. Και όμως υπάρχει λύση, η οποία εξαρτάται μόνο από εμάς. Και η λύση αυτή έχει σχέση με την μη αναγνώριση της Δικοινοτικής - Διζωνικής Ομοσπονδίας από την Ελλάδα και την Κύπρο ως ελληνική συλλογικότητα.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.