Τελευταίες αναρτήσεις

16 Ιουλίου 2017

ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εφιάλτες” η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr 

Την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 στη Βουλή πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση από την κυβέρνηση στους  πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων για τις εξελίξεις του Κυπριακού προβλήματος στις συναντήσεις – διαπραγματεύσεις όλων των πλευρών (Ελλάδος – Τουρκίας – Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου – ΟΗΕ) στην Ελβετία.

Ωστόσο, στην ενημέρωση – συζήτηση και στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή ενεπλάκη και η ονοματολογία της FYROM.

Όπου ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και εν δυνάμει Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπερθεμάτισε υπέρ της πάγιας θέσης του κόμματός του στο ζήτημα της οριστικής ονομασίας, λέγοντας: “Επίσημη και επικυρωμένη θέση υπάρχει και είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, όπως αποτυπώθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβερνήσεως Καραμανλή το 2007”! 

Αναχρονιστική ΝΔ, αναχρονιστικός Κυριάκος Μητσοτάκης ή κάτι άλλο;; 

Δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία είναι ένα αναχρονιστικό κόμμα, αγκυλωμένο στο χθες, χωρίς να μπορεί να αντιληφτεί και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες και τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται στον ορίζοντα. Τα νέα δεδομένα στην οριστική λύση του ονόματος της γείτονας χώρας και τα οποία μας κομίζει η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση των Σκοπίων.

Από τη στιγμή που η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων θέλει διακαώς να γίνει μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Πιστεύοντας, πως έτσι – κατά κάποιον τρόπο – εξασφαλίζεται η ακεραιότητα της χώρας της. Πιστεύοντας, πως ως μέλη αυτών των Οργανισμών δεν θα υπάρξει πολυδιάσπαση και κατακερματισμός των Σκοπίων. Προς επίτευξη αυτού του σκοπού δε, ο οποίος βεβαίως περνάει από την Ελλάδα, είναι υποχρεωμένη να προβεί σε υποχωρήσεις!
Να κάνει “εκπτώσεις” των πάγιων θέσεων του κρατιδίου επί του ζητήματος του ονόματος για δεκαετίες!

Άλλωστε, αυτό φάνηκε και από την πρόσφατη συνάντηση των ΥΠΕΞ (14/6) της Ελλάδος Νίκου Κοτζιά και των Σκοπίων Νικολά Ντιμιτρόφ στην Ελλάδα, όπου ο Νικολά Ντιμιτρόφ δήλωσε: “δεν δίνουμε σημασία σε ονόματα και αγάλματα”!

Καθώς επίσης, ο Έλληνας ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε: “Δεν είναι δυνατόν να μας ζητούν να κάνουμε περισσότερα από τις ίδιες τις χώρες που θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ”!

Γιατί λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει σε αναχρονιστικές θέσεις και απόψεις που έχουν ξεπεραστεί από το χρόνο;;

Γιατί δεν βλέπει την υποχωρητικότητα της κυβερνήσεως των Σκοπίων ως δικό μας πλεονέκτημα για ένα νέο κύκλο συζητήσεων από μηδενικής βάσεως;;

Μιας βάσεως επί της λύσεως του οριστικού ονόματος των Σκοπίων που δεν θα εμπεριέχει το όνομα της Μακεδονίας μας;;

Γιατί ο κ. Μητσοτάκης στυλώνει τα πόδια σαν μουλάρι στην απόφαση του 2007;;
Δεν έχουν περάσει από τότε τόσα χρόνια και στα οποία έχουν παρατηρηθεί κοσμογονικές αναθεωρήσεις στον Πλανήτη;;

Έτσι, γιατί εμμονικά παραμένει στην πεπαλαιωμένη θέση φαντασμάτων του παρελθόντος;;  

Όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρούσα συζήτηση φανέρωσε και μια αλήθεια!

Την διαφορετική θέση επί του ζητήματος που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ (η οποία ταυτίζεται με της ΝΔ) και ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, παρ΄ ότι στο σάιτ του ΥΠΕΞ στο διαδίκτυο αναγράφεται η θέση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ: “Η θέση μας είναι σαφής. Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από την λέξη Μακεδονία, που θα ισχύει έναντι όλων, erga omnes για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή”!

Ψευδεπίγραφη η θέση του Καμμένου, όπως άλλωστε τόσες άλλες…   

Ο Πάνος Καμμένος, Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και συνοδηγός στο τρενάκι της Εξουσίας με το ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε με το βερμπαλισμό του κατά την τοποθέτησή του. Σε μια έσχατη προσπάθεια να το παίξει πάλι πατριώτης, μήπως και μπορέσει και συγκρατήσει τον δημοσκοπικό κατήφορο του κόμματός του!

Έτσι, πομπωδώς μας αποκάλυψε ότι η θέση του κόμματός του είναι να δοθεί οριστική λύση στο όνομα των Σκοπίων χωρίς να υπάρχει ο όρος “Μακεδονία”. Παραπέμποντας τη ΝΔ στο Συμβούλιο Αρχηγών των κομμάτων υπό την προεδρία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που ομόφωνα – εκτός ΚΚΕ – είχε ταχθεί προς αυτήν την κατεύθυνση!

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άδραξε της ευκαιρίας “καρφώνοντας” τον Πάνο Καμμένο, ισχυριζόμενος πως τα είπε αυτά σε μια προσπάθεια διεκδίκησης ζωτικού πολιτικού χώρου: “Αυτό κ. Καμμένε, δεν αναιρεί το γεγονός ότι ως Βουλευτής της ΝΔ το 2007 και ως υφυπουργός της κυβερνήσεως του Κώστα Καραμανλή είχατε συνταχθεί διά της ψήφου σας με αυτό το οποίο είναι σήμερα η επίσημη θέση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Και εγείρεται εδώ ένα μείζον ζήτημα! Πώς είναι δυνατόν να έχουν διαφορετική άποψη ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης και ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Πρωθυπουργός”;;  
Όσον αφορά τον Πάνο Καμμένο;; Υπήρξε πάντα διπρόσωπος και δίγλωσσος και κάπως έτσι έχτισε καριέρα στην πολιτική! 

Ο Νίκος Κοτζιάς στον ΑΝΤ1… 

Όσον αφορά τον Νίκο Κοτζιά, θα πρέπει να αναζητήσουμε αν πράγματι έχει διαφορετική θέση από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων!

Επειδή, για τον Νίκο Κοτζιά έχω πολλές φορές γράψει αλλά και έχω πει σε τηλεοπτικές μου παρουσίες, πως σ΄ αυτήν την κυβέρνηση είναι μια όαση στην απέραντη έρημο! Είναι ευτύχημα που ηγείται του Υπουργείου των Εξωτερικών!

Και δεν είναι η επιτυχής και η υπεύθυνη διαχείριση της διαπραγμάτευσης στο Κυπριακό ζήτημα! Είναι, η όλη παρουσία του στο Υπουργείο των Εξωτερικών, στο οποίο έχει προσδώσει ιδιαίτερο κύρος!

Ένα κύρος που φάνηκε στην παρουσία του (από τις ελάχιστες) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 την ίδια ημέρα (11/6)! Εξηγώντας, απολύτως σαφώς όλες τις πτυχές και το παρασκήνιο της Ελβετίας! Όπου καταγράφηκε μια νίκη που θα ακολουθεί την εξωτερική μας πολιτική και στη συνέχεια!

Θα σταθώ όμως, στην τελευταία ερώτηση που του απηύθυνε ο Νίκος Χατζηνικολάου: Τι ισχύει στο ζήτημα του ονόματος;; Το “Μακεδονία” με γεωγραφικό προσδιορισμό ή όνομα χωρίς το “Μακεδονία”;;

Ο Υπουργός απάντησε, πως εάν αποκαλύψει τι ισχύει, χάνει το διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στη συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα με τον Μάθιου Νίμιτς!

Μια υπεύθυνη στάση, που ωστόσο θέλουμε να πιστεύουμε, πως η πρόταση του ΥΠΕΞ μας δεν θα εμπεριέχει τον όρο “Μακεδονία”! Από τη στιγμή που μας σιγοντάρει σε αυτή τη λύση και η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων! Είτε ειλικρινώς, είτε δολίως, εμείς πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία! 

Εμείς εκχωρήσαμε το “Μακεδονία”, οι Σκοπιανοί δεν το αποδέχτηκαν! 

Εμείς να θυμίσουμε ότι ο Μάθιου Νίμιτς είναι ένα αμερικανικό “γεράκι”, επιτετραμμένος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το όνομα της ονομασίας των Σκοπίων!

Ο οποίος “δίπλωνε” όλες τις ανεπαρκείς ελληνικές κυβερνήσεις του παρελθόντος που αποδέχτηκαν να παραχωρήσουν, διά μέσω της διπλής ονομασίας, το όνομα της Μακεδονίας μας στους γείτονές μας! Τελεσίδικα το 2013, όταν δεσμεύθηκε η κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου προς τον Μάθιου Νίμιτς!

Όταν αυτή η δέσμευση της Ελλάδος δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα, επειδή  οι Σκοπιανοί δεν αποδέχτηκαν τελικά, λόγω των εθνοτικών τους διαφορών (Βούλγαροι, Αλβανοί κλπ) την ελληνική προδοτική παραχώρηση! 

Δημοψήφισμα εάν και εφ΄ όσον… 

Όμως πρέπει να λέμε τα σύκα – σύκα και τη σκάφη – σκάφη! Το κόμμα της “Ένωσης Κεντρώων” καθώς και η “Χρυσή Αυγή” τάσσοντας και τάσσονται υπέρ του ονόματος που δεν θα εμπεριέχει τον όρο “Μακεδονία”! Καταλογίζοντας – και αυτή είναι η ωμή αλήθεια – στις κυβερνήσεις του παρελθόντος “αποτυχημένους” χειρισμούς!

Αυτό θα πρέπει να αντιληφθούν οι Σκοπιανοί και να αλλάξουν τη συνταγματική τους ονομασία, εάν θέλουν να διαβούν το κατώφλι της ΕΕ και του ΝΑΤΟ!

Επειδή όμως, στην αίθουσα της Βουλής ακούστηκε κάτι περί δημοψηφίσματος για την έγκριση της προτάσεως της κυβερνήσεως, έχω να καταθέσω τα παρακάτω:

Η Ιστορία δεν τίθεται σε δημοψήφισμα! Εάν όμως οδηγηθούμε σε μια εθνοπροδοτική απόφαση που θα εμπεριέχει τον όρο “Μακεδονία”, τότε, μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί να την πάρει οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση, χωρίς την έγκριση του λαού μας!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.