Τελευταίες αναρτήσεις

17 Ιουλίου 2017

Τουρκική απάτη στο Κυπριακό που δεν… «πιάνουν» οι Ε/Κ

Στην Κυπριακή Δημοκρατία ζουν 17.000 Τουρκοκύπριοι που είναι πολιτογραφημένοι Κύπριοι, με ταυτότητες και διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Ελληνοκύπριους, όπως και όλες οι άλλες μειονότητες (ένα 5% του πληθυσμού) που είναι επίσης πολιτογραφημένοι ως Κύπριοι. Όταν λοιπόν η Τουρκία δηλώνει, ότι και οι Τουρκοκύπριοι (ποιοι Τουρκοκύπριοι;) έχουν δικαίωμα στον ορυκτό πλούτο της χώρας, θα πρέπει πρώτα να διευκρινίσουν σε ποια χώρα αναφέρονται! 

Σχολιάζει ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος 

Αν αναφέρονται στο σύνολο της Κύπρου όπως ήταν προ της εισβολής, τότε σίγουρα οι Τουρκοκύπριοι που ζουν στο Βόρειο τμήμα του νησιού που είναι υπό τούρκικη κατοχή, έχουν τα ίδια δικαιώματα στον ορυκτό πλούτο της χώρας όπως όλοι οι κάτοικοι της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων και των 17.000 Τουρκοκυπρίων που ζούνε στη νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία. 

Αυτό όμως θα ίσχυε υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει ψευδοκράτος! Η οντότητα της «Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» ως… χωριστού κράτους! Επειδή όμως η Τουρκία επιμένει ότι στο νησί υπάρχουν δύο κρατικές οντότητες με σαφή σύνορα, τότε δεν έχει παρά να πάει να ψάξει από την δική της πλευρά για πετρελαιοειδή και να μην ζητάει μοιρασιά με την άλλη, γιατί είναι σαν να ζητάει μοιρασιά του πετρελαίου της Ελλάδας… η Ιταλία! 

Ένα είναι σίγουρο πάντως, αν είχαν ανακαλυφθεί πετρέλαια ή φυσικό αέριο στη βόρεια πλευρά, σε καμία περίπτωση η Τουρκία δεν θα αναγνώριζε δικαιώματα στον πλούτο αυτό στην Ελληνοκυπριακή πλευρά. Τον… «αλά Καραγκλιόζη» διαμοιρασμό του στιλ «τα δικά μου δικά μου, αλλά και τα δικά σου δικά μου», που θέλει να επιβάλει η Τουρκία, είναι απαιτήσεις μοναδικές παγκοσμίως, που δεν έχουν ποτέ και πουθενά τεθεί ως θέμα σοβαρής διαπραγμάτευσης η συζήτησης.

Το γιατί κουβεντιάζουν και μόνο ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι Κύπριοι (αναφέρομαι στο σύνολο και όχι μόνο στους Ελληνοκυπρίους) της Κυπριακής Δημοκρατίας, μου είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοήσω. Θα συζητούσαν παρόμοιο θέμα με τους Ιταλούς που αναφέρει το ανωτέρω παράδειγμα; Όχι. Εδώ γιατί το κάνουν;

Σε αυτούς που θα επικαλεστούν ότι το θέμα αυτό είναι απλώς ένα επιχείρημα στην όλη διαπραγμάτευση, ώστε να γίνουν πιο συμβιβαστικοί οι Τούρκοι, θα τους απαντούσα επιστημονικώς… ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι! Ακόμη και αν προσέφεραν όλο τον ορυκτό πλούτο της Κύπρου στην Τουρκία με αντάλλαγμα στην επανένωση σε ένα ενιαίο κράτος, πάλι δεν θα το δεχόταν η Τουρκία! 

Διότι η αξία της Κύπρου για την Τουρκία κύριοι και κυρίες, είναι 100% Γεωστρατηγική, όλα τα άλλα είναι από δευτερεύοντα έως αμελητέα. Μόνο όταν το καταλάβει αυτό ο κυπριακός λαός θα είναι σε θέση να χαράξει μία ρεαλιστική γραμμή διαπραγμάτευσης, γιατί αυτή την στιγμή αλλά και για το ορατό μέλλον, η Τουρκία δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να συναινέσει σε επανένωση ή δημιουργία μιας ανεξάρτητης Κύπρου ως κρατικής οντότητας, εάν αυτή δεν είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο της. 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, με την τακτική του αυτό κατάφερε, να εκθέσει, όχι στα μάτια του διεθνούς παράγοντα που το γνώριζε άριστα, αλλά στα μάτια αυτών των Ελληνοκυπρίων που συνεχίζουν να ονειρεύονται με ανοιχτά μάτια… 
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.