Τελευταίες αναρτήσεις

23 Ιουλίου 2017

Ακάθεκτοι στον όλεθρο..

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Βλέποντας δεκάδες ρεπορτάζ, ντοκυμαντέρ και ταινίες, και διαβάζοντας άλλα τόσα βιβλία για την ανθρώπινη φτώχεια, την δυστυχία, τις συνθήκες διαβίωσης της πλειοψηφίας των ανθρώπων σε τούτο τον πλανήτη, το blog αισθάνεται μόνον ντροπή για το ανθρώπινο είδος.

Το σύνολο των επιτευγμάτων του "ανθρωπίνου πνεύματος" ανά τους αιώνες, από την μουσική, την αρχιτεκτονική, τον χορό και την λογοτεχνία, μέχρι τις εικαστικές και δραματουργικές τέχνες και την τεχνολογίαδεν αποτελεί παρά ένα υποπολλαπλάσιο της φτώχειας, της αδικίας, και της δυστυχίας που επεφύλαξε το πνεύμα αυτό το ανθρώπινο για την συντριπτική πλειοφηφία των μελών του, στην διαδρομή του από τα δέντρα μέχρι σήμερα.

Σήμερα στο απόγειο του πνεύματος του ανθρώπου η φτώχεια και η δυστυχία εξαπλώνονται ακάθεκτες σαν ιλαρά σε σχολείο.

Και δυστυχώς η πορεία αυτή η συγκεκριμένη του ανθρώπινου γένους από το αρχικό στάδιο του κυνηγού-τροφοσυλλέκτη μέχρι το σημερινό κατάντημα του κυνηγού-κανίβαλου, δεν του επιβλήθηκε από κάποια εξωγενή δύναμη από έναν εξωγήινο παράγοντα, παρά υπήρξε έμφυτη του χαρακτήρα του και του μυαλού του.

Ακόμη και στην υποτιθέμενη περίπτωση ενός χριστιανικού τύπου κατακλυσμού, ή ενός τεχνολογικού τύπου πυρηνικού ολέθρου, ακόμη κι αν μιά μικρή μόνον ομάδα ανθρώπων επιζήσει, ο πιό έξυπνος από αυτούς θα βρει τρόπο να επιβληθεί, να εκμεταλλευτεί τους υπόλοιπους για δικό του όφελος.

Και είναι αυτή η κατάρα του ανθρώπινου είδους το ίδιο το ποιοτικό χαρακτηριστικό και το μέσον που το έφτασε μέχρι εδώ: η ευφυία.

Άρα το κακό είναι σύμφυτο του ανθρώπου, αφού είναι η ίδια του η ευφυία που τον οδηγεί να στρέφεται εναντίον του συνανθρώπου και εναντίον της φύσης.

Μιά κοινωνία καθυστερημένων νοητικά θα ήταν ίσως πιό δίκαιη και πιό λειτουργική, αφού δεν θα στηριζόταν ολοκληρωτικά στο κέρδος και στην εκμετάλλευση.

Σε μιά μικρο-υποκλίμακα του μεγάλου συνόλου, εδώ, σε 'μάς, στην χώρα μας, θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε τον παράγοντα ευφυία με τους "νοικοκυραίους".

Είναι αυτοί, οι νοικοκυραίοι που οδήγησαν, οδηγούν, και θα οδηγούν τον τόπο από καταστροφή σε καταστροφή, και από ξένη σε άλλη ξένη επικυριαρχία. 

Σε αναλογία με το μεγάλο σύνολο όπου μιά κοινωνία καθυστερημένων μπορεί να ήταν κάποια λύσηκι εδώ μία κοινωνία περισσότερο "αναρχοαυτόνομων" και λιγότερο "νοικοκυραίων" θα ήταν ίσως πιό δίκαιη και λειτουργική, και σίγουρα πιό στέρεη, πιό ισότιμη και λιγότερο κανιβαλική.

Είναι οι χατζιδακικοί "Κεμάλ" που μας λείπουν, όχι οι "Αρχόντοι".
Οι "Αρχόντοι" οδηγούν αυτόν τον τόπο στον γκρεμό στο διηνεκές για δικό τους όφελος. 

Καληνύχτα έλληνα.
Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ!..  

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.