Τελευταίες αναρτήσεις

16 Ιουλίου 2017

Η επέτειος της τρομοκρατικής επίθεσης στη Γαλλία

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Πριν από ένα χρόνο η Νίκαια στη Γαλλία γνώρισε την τυφλή τρομοκρατία των ισλαμικών κινημάτων που θέλουν να δημιουργήσουν μη αναστρέψιμες φθορές σε περιοχές που υπάρχουν χριστιανοί και μουσουλμάνοι για να ενισχύσουν την επάνδρωση της κεντρικής οργάνωσης. Μετά από ένα χρόνο, βλέπουμε ότι παρόλο που υπάρχουν ακόμα τρομοκρατικά χτυπήματα, οι τρομοκράτες δεν κατάφεραν να αλλάξουν το γενικότερο πλαίσιο. Και μάλιστα επειδή η τρομοκρατική οργάνωση Daesh έχει υποστεί μεγάλες ήττες τόσο σε στρατηγικό επίπεδο όσο και σε τακτικό με την απελευθέρωση της Μοσούλης αλλά και με την προσεχή απελευθέρωση της Ράκκας, βλέπουμε ότι τα κινήματα που τη θαυμάζουν και δρουν μέσα στην Ευρώπη ή ακόμα και στην Αμερική, έχουν μειώσει και την επιθετικότητα τους αλλά και τη δραστηριότητα τους επειδή βλέπουν τις ριζικές αλλαγές. Είχαν κάνει το στρατηγικό λάθος να ποντάρουν πάνω στη διάρκεια της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh και τώρα αντιλαμβάνονται ότι είναι μια δομή που δεν αντέχει στον χρόνο. 

Έτσι τα ακραία στοιχεία αυτής της προσέγγισης είναι αυτά που προκάλεσαν και την ήττα της. Βέβαια όλα αυτά δεν αλλάζουν απολύτως τίποτα για τα θύματα της Νίκαιας. Αλλάζουν όμως για τις οικογένειες τους διότι αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι πια μόνο και μόνο θύματα λόγω παράλληλων απωλειών αλλά μάρτυρες που εξοντώθηκαν από μια θρησκεία βαρβαρότητας που δεν σέβεται καθόλου την ανθρώπινη ύπαρξη. Έτσι τώρα και πάλι ο καθένας στη Γαλλία μπορεί να αντιληφθεί ότι βρίσκεται στο πεδίο μάχης ενός ευρύτερου αγώνα που δεν έχει μόνο σχέση με τη χώρα. Και όσοι το πίστευαν βλέπουν πόσο μεγάλο λάθος ήταν. 

Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας δεν γίνεται μόνο εκεί που γίνεται το χτύπημα αλλά εκεί που οργανώνεται. Στην προκειμένη περίπτωση, ξέρουμε ότι η τρομοκρατική οργάνωση Daesh είναι οπορτουνιστική διότι διεκδικεί τρομοκρατικά χτυπήματα που δεν έχει οργανώσει αλλά ξέρουμε ότι λειτουργεί καταλυτικά μέσω προπαγάνδας. Είναι σημαντικό λοιπόν να χτυπηθεί στην καρδιά της και όχι μόνο στους θαυμαστές της διότι αυτοί θα σταματήσουν μόλις δουν ότι σταμάτησε η καρδιά. Τα θύματα της Νίκαιας είναι και θύματα της αδράνειας και της απραξίας των αρχών που δεν είχαν δει από την αρχή, την πολεμική διάθεση των τρομοκρατών. Πρέπει λοιπόν να είμαστε σε επιφυλακή και σε ετοιμότητα μέχρι την οριστική αφόπλιση της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh, αλλιώς θέτουμε σε κίνδυνο κάθε λαό που δεν ξέρει πραγματικά από τρομοκρατία. Γι’ αυτό τον λόγο δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα θύματα της Νίκαιας και η μνήμη τους θα μας προστατεύει. 

πηγή

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής ΓεωστρατηγικήςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.