Τελευταίες αναρτήσεις

7 Μαρτίου 2017

Tο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα μονιμοποιείται

Μπορεί οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα να έχουν μειωθεί, αλλά δεν έχουν σταματήσει. Πολύ περισσότερο, ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκεται στη χώρα μας παραμένει σταθερός, κινούμενος στις 60.000 – 65.000. Κάτι που δείχνει ότι, ναι μεν αρκετοί φεύγουν νόμιμα και παράνομα για άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή και επιστρέφουν είτε στην πατρίδα τους είτε στην Τουρκία, αλλά η “δεξαμενή” ξαναγεμίζει -σαφώς με μικρότερους ρυθμούς- από εκείνους που συνεχίζουν να έρχονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 20-3-2016 έως το Φεβρουάριο του 2017, οι αφίξεις από Τουρκία έφτασαν τις 30.336 . 

Έτσι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόλις στο τέλος του Φεβρουαρίου, οι πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα υπολογίζονται στους 62.326 (μια εβδομάδα πριν ήταν 62.540). Επίσης, στα hot spot που υπάρχουν στα ελληνικά νησιά την ίδια περίοδο βρίσκονταν 14.432 άτομα (μια εβδομάδα πριν, ήταν 14.539, και λίγο πιο πριν, 14.800). Η ροή από την Τουρκία προς την Ελλάδα, από τις 30 Ιανουαρίου 2017 έως τις 26 Φεβρουαρίου, κινήθηκε στα επίπεδα των 1259 μεταναστών – προσφύγων. Γενικότερα, πάντως, οι ροές είναι μικρότερες απ' ότι το 2016. 

Η Ιταλία στο κόκκινο 

Η χώρα, όμως, που είναι ολοφάνερο ότι αντιμετωπίζει αισθητά μεγαλύτερο πρόβλημα από την Ελλάδα, είναι η Ιταλία. Από τις 30-1-2017 έως το τέλος Φεβρουαρίου, είχαν μπει στην Ιταλία, ξεκινώντας ως επί το πλείστον από τη Λιβύη, 9.139 άτομα. Συνολικά, ο αριθμός των εισόδων στην Ιταλία το 2017 υπολογίζεται ότι είναι κατά 50% μεγαλύτερος από το 2016. 

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία της ΕΕ, σε αυτό το διάστημα, ο αριθμός των επαναπροωθήσεων και των μετεγκαταστάσεων, από την Ελλάδα προς άλλες ευρωπαϊκές, δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικός. Κατόπιν αιτήματος εθελοντικής επιστροφής (Assisted voluntary return and reintegration), έφυγαν 91 άτομα, και 9 άλλοι επέστρεψαν στην Τουρκία. 

Στο μεταξύ, υπεβλήθησαν τουλάχιστον 1.393 αιτήσεις για άσυλο σε Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα, προς τις χώρες, δηλαδή, που δέχονται το τελευταίο διάστημα τις περισσότερες αιτήσεις. Γενικότερα, ωστόσο, οι αριθμοί των επανεισδοχών από Ελλάδα προς Τουρκία, αλλά και των μετεγκαταστάσεων από Ελλάδα στην Ευρώπη, δεν εμπνέουν ιδιαίτερη αισιοδοξία. Συνολικά, προς Δυτική και Βόρεια Ευρώπη, εκτιμάται ότι έχουν φύγει 7.000 – 8.000 άτομα (κάποιοι λίγοι από αυτούς επέστρεψαν στην Τουρκία). Κάποιες προσπάθειες φαίνεται να γίνονται για απευθείας μετεγκαταστάσεις από Τουρκία προς ευρωπαϊκές χώρες, αν και αυτές όχι και τόσο αισιόδοξες. 

Όσον αφορά τις προσπάθειες για να μεταβούν παράνομα στην Ευρώπη, κατεγράφησαν τρεις από Ελλάδα προς Αλβανία, ενώ μηδενική ήταν προς Σκόπια (οι Σκοπιανοί ισχυρίζονται ότι μπήκαν 75 άτομα). Να σημειωθεί πως, συνολικά στα Σκόπια υπάρχουν μόλις 138 πρόσφυγες – μετανάστες, ενώ στη Σερβία 7.700. Πάντως, εκτιμάται ότι ο αριθμός εκείνων που επιχειρούν να φύγουν παράνομα από την Ελλάδα προς την Ευρώπη, είναι θεαματικά μεγαλύτερος, και έως τώρα ανέρχεται σε χιλιάδες. 

Αδειάζουν τα κέντρα 

Στο μεταξύ, στην Ελλάδα, παρατηρείται η εξής τάση: Μεταφορά από τα νησιά προς την ηπειρωτική Ελλάδα, και μεγάλες μετεγκαταστάσεις από τα κέντρα φιλοξενίας που υπήρχαν στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε σπίτια, ξενοδοχεία και σε κέντρα υπό την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Στις δομές υπό τον ΟΗΕ, σήμερα εκτιμάται ότι βρίσκονται περί τα 16.000 άτομα. Να σημειωθεί ότι από τα κέντρα που είχαν διαμορφώσει οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, από πέρυσι τον Αύγουστο έως τώρα, έχει μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων σχεδόν κατά το ήμισυ (από 40 χιλιάδες είναι σήμερα λίγο πάνω από 20.000). Οι περισσότεροι από αυτούς εγκαθίστανται σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα ή σε άλλα κέντρα. Τα προγράμματα αυτά, βέβαια, ως ήταν αναμενόμενο, τα διαχειρίζονται οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), υπό τις πλουσιοπάροχες χορηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Επαγγελματίες “ανθρωπιστές” 

Πρακτικά, βεβαίως, όλα τα προγράμματα στην Ελλάδα τα διαχειρίζεται η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, υπό την οποία βρίσκονται οι ΜΚΟ, που μαζικά έχουν σπεύσει ήδη από το 2015 στην Ελλάδα. Και είναι φυσικό να έχουν έλθει εδώ, αφού μυρίστηκαν το πολύ χρήμα, το οποίο δίνει η ΕΕ αποκλειστικά και μόνον στις ΜΚΟ. Εκτιμάται ότι έως σήμερα οι ΜΚΟ, για κάθε λογής πρόγραμμα (άλλα αναγκαία, και άλλα κατά φαντασίαν αναγκαία), έχουν εισπράξει ίσως περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ. Αντίθετα, το ελληνικό κράτος, το οποίο έθεσε όλο του το μηχανισμό σε συναγερμό (Ένοπλες Δυνάμεις, Αστυνομία, Λιμενικό, υπουργείο Εσωτερικών, Δήμους, κ.ο.κ.), το 2016 πήρε περί τα 50-55 εκατομμύρια για προγράμματα υποδομών, και φέτος θα πάρει περί τα 15.Συνολικά, σε βάθος τετραετίας, υπολογίζεται ότι Ύπατη Αρμοστεία – ΜΚΟ θα λάβουν 800 εκατομμύρια και το ελληνικό κράτος 500. Η Αθήνα, πάντως, θα πρέπει να παλέψει πολύ σοβαρά εάν θέλει να πάρει αυτά τα λεφτά, και να υποβάλλει εγκαίρως και ολοκληρωμένα σχέδια προγραμμάτων. Αλλιώς, δεν θα πάρει ούτε ευρώ. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι στις ΜΚΟ δεν δίνονται με τόση δυσκολία τα κονδύλια. 

Βεβαίως, εντύπωση προκαλεί ότι αρμόδιος υπουργός για το Μεταναστευτικό, Γιάννης Μουζάλας, δεν είναι και τόσο “διαφωτιστικός” ως προς τα κονδύλια που πάνε προς ΜΚΟ και ελληνικό κράτος. Και, όταν ερωτώνται κυβερνητικοί παράγοντες, πόσα παίρνουν οι ΜΚΟ και που πάνε, δηλώνουν άγνοια, επειδή, όπως ισχυρίζονται, αυτά τα δίνει η ΕΕ και όχι το ελληνικό κράτος. Καλά, αυτό το ξέρουμε. Αυτοί γιατί δεν βγαίνουν να δώσουν φόρα παρτίδα στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά στοιχεία. Να υποθέσουμε ότι έχει στηθεί “φάμπρικα” συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο και τις ΜΚΟ;  

Άραγε, οι τόσο ευαίσθητοι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, δεν έχουν καν ακούσει για τον πλουσιοπάροχον βίον που διάγουν πολλοί παράγοντες και στελέχη ΜΚΟ στην Ελλάδα; Ότι για παράδειγμα, υπάρχουν κάποιοι που οι Οργανώσεις τους, τους ενοικιάζουν διαμερίσματα έναντι 7.000 και 10.000 ευρώ μηνιαίως (μα σουΐτα στο “Μεγάλη Βρετανία” έχουν πιάσει;); Ότι μισθοί στελεχών κυμαίνονται περί τις 5.000 – 7.000 ευρώ, κ.ο.κ.; 

Θα πουν, βέβαια, “τι μας τα λέτε εμάς αυτά, η ΕΕ τους πληρώνει”. Ναι, αλλά η Ελλάδα τρώει το προσφυγικό – μεταναστευτικό τσουνάμι σε περιόδους κρίσης, και το ελληνικό κράτος (άρα ο Έλληνας βαριά φορολογούμενος) κλήθηκε να πληρώσει για την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού του, τα κέντρα φιλοξενίας, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και πολλά άλλα. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση υποχρεούται να διεκδικήσει για να δοθούν πίσω χρήματα, και όχι να φλομώνει τον κόσμο με φανφάρες περί ανθρωπισμού. Έκανε τις πλάτες στην κ.Μέρκελ, προκειμένου αυτή να εισάγει ένα εκατομμύριο φτηνά εργατικά χέρια και πληθυσμό στη Γερμανία. Τσάμπα αυτά δεν γίνονται. Έτσι δεν είναι συντρόφια αλληλέγγυοι; 

Πηγή AntiNews
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.