Τελευταίες αναρτήσεις

21 Μαρτίου 2017

Η μπάλα παντού, και στην εξέδρα!..

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Υπάρχει διάχυτη η αίσθηση πως ουδείς ασχολείται με τα πολύ σοβαρά προβλήματά μας, και όλοι ασχολούνται με βλακείες ή με την πάρτη τους.

Και πρώτα από όλους ο λαός που αντί να ξημεροβραδιάζεται στους δρόμους και να μαζεύει και καμιά πετρούλα από χάμω, ξημεροβραδιάζεται στα survivors, στα διάφορα  "Σταρς Ακάντεμυ", και καταπίνει αμάσητο μέσα απ' την λεκάνη (λαϊκιστί: χέστρα) των καναλιών όλο το σκ@τό που έχει επιπλεύσει απ΄την εποχή του "εκσυγχρονισμού".

Βέβαια θα πείτε πως φυσιολογικά οι κουράδες όπως και οι φελλοί επιπλέουν, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να τις χαύτουμε με ανοιχτό το στόμα.

Πότε θα καταλάβουμε επιτέλους πως όλα τα συστημικά κανάλια, με τις Σκατιάνες τους και όλο το γκεϊδαριό, σκοπό έχουν όχι μόνο μέσω των ειδήσεων, αλλά και απ' το υπόλοιπο πρόγραμμά τους να υποβαθμίσουν τα πνευματικά και αισθητικά αντανακλαστικά των πολιτών, ώστε να μην αντιλαμβάνονται την πνευματική ηθική και αισθητική ποιότητα των κυβερνώντων τους.

Για να σκεφτούμε λίγο: πότε ήταν η τελευταία φορά που ακούσαμε απ' αυτά τα κανάλια Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, πότε έγινε λόγος για τελευταία φορά για Ελύτη, Ρίτσο, Σεφέρη, Καμπανέλλη, και πάει λέγοντας; Ε; Πότε;


Οι οποίοι κυβερνώντες ασχολούνται μόνον με το πώς θα πλασσάρουν επικοινωνιακά στην κοινωνία όσα εγκλήματα εις βάρος του λαού διαπράττουν, ώστε να μην ηττηθούν στις επόμενες εκλογές, ή να ηττηθούν με όσο το δυνατόν μικρότερη και "διαχειρήσιμη" ήττα.
Ο οποίος πάλι όρος "διαχειρήσιμη" σημαίνει να βρουν πλάγιο τρόπο να ξανασκαρφαλώσουν στην εξουσία από άλλα μονοπάτια λοξά και κρυμμένα, όπως έκαναν οι μέντορες και δάσκαλοί  τους πασόκοι, είτε ως συγκυβερνήτες με το καλαματιανό παιδί, είτε ώς καρκινικά κύτταρα που καταλαμβάνουν το σώμα-κόμμα ξενιστή που τα δέχτηκε. 

Σ' αυτό το πεδίο της ελαφρότητας και του γενικού χάϊ-χούι, ο τσαλακωτός υπουργός των οικονομικών χαριεντίζεται από βήματος Βουλής για κοκτέϊλ με την Σκάρλετ Γιόχανσον (κανόνισε τσαλακωμένε να το βάλεις σαν όρο σε κάνα γιούρογκρουπ, να γελάσει κάθε διεθνές ταμείο και κάθε πικραμένος), θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να φανεί λαϊκός και χαλαρός, δείχνοντας για άλλη μιά φορά πως όλοι αυτοί εκεί μέσα στην Βουλή δεν είναι ικανοί να νοιώσουν την αγωνία αλλά και την δυσφορία του λαού που βλέπει τον γκρεμό να έρχεται κατά πάνω του, παρά αστειεύονται μεταξύ τους, χαριεντίζονται, και κατά το κοινώς λεγόμενο: μ@λακίζονται.

Α propos (γαλλικά), εν παρόδω (στην καθαρεύουσα), με την ευκαιρία (λαϊκά), μάθαμε πως η κυρία Τσαλακωτού, είναι στενή συνεργάτης του πολιτικού εγκληματία και πρωταίτιου της χρεοκοπίας και των μνημονίων διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Είπατε τίποτα για διαπλοκήΓια πολιτική διαλοκή. Για συμπαιγνία στα υψηλά κλιμάκια εξουσίας, όπου όλοι παίζουν με όλους, όλοι το κάνουν με όλους, σε μιά τεράστια και αέναη πολιτική παρτούζα, σε ένα αέναο εξουσιαστικό φαγοπότι, αφήνοντας τον λαό από κάτω λιμασμένο και μονίμως έγκαυλο, πιστεύοντας μάταια πως κάποτε "θα γυρίσει κι ο τροχός, θα γ@μήσει κι ο φτωχός";

Εαρινή ισημερία σήμερα και αύριο.
Ισοπολιτεία και ισονομία,  
πότε θα δούμε;..

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.