18 Δεκεμβρίου 2016

Το πιο οργανωμένο έγκλημα που στήθηκε ποτέ εναντίον μας, ήταν αυτό που στήσαμε εμείς οι ίδιοι.

Γράφει ο Βασίλης Παπαδόπουλος 

Ξέρεις σήμερα αδελφέ τι χρειάζεται να κάνεις για να πεινάσεις τελικά; Κι εσύ και τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου; Ξέρεις τι χρειάζεται να κάνεις για να καταστρέψεις το οτιδήποτε έχτιζες τόσα χρόνια; Και εσύ καλέ μου χριστιανέ, ξέρεις τι χρειάζεται να κανείς για να πάς στην κόλαση;

Ακριβώς, το βρήκες, ΤΙΠΟΤΑ απολύτως. Είμαστε ήδη συστημένοι όλοι για εκεί, είτε το πιστεύουμε, είτε όχι. Δουλεύει αυτό, δεν ρωτάει, σαν τον καρκίνο λειτουργεί, που σκάει μύτη μια μέρα σαν όλες τις άλλες και λέει “ τζά” και σαστίζεις και τρέχεις τότε και δεν προλαβαίνεις.

Και όταν ρωτάς τι έγινε ρε παιδιά, ποιός φταίει που φτάσαμε ως εδώ; Δεν φταίει κανένας. Ή μάλλον φταίει, ο άλλος, το σύστημα, οι ξένοι και καταλήγει τελικά να φταίει ο Θεός.

Κι όταν λες τελικά οκ, ότι έγινε έγινε, τώρα τι κάνουμε ρε παιδία; Κανείς δεν ξέρει πάλι ακριβώς. Κι αν ισχυριστεί κάποιος ότι ξέρει,ακούς πάλι τις ίδιες και απαράλλαχτες ανοησίες του τύπου, ψήφισε αυτή τη φορά αυτόν νέο-ίδιο τάδε, γιατί οι προηγούμενοι αποδείχθηκαν ίδιοι με τους προηγούμενους τελικά ενώ αυτός δεν είναι. Κι άλλοι λίγο πιο συνειδητοποιημένοι, απολογούμενοι λένε το κλασσικό, που να το ήξερα; Κι όλοι καταλήγουν στο, αφού δεν υπάρχει άλλη λύση, ας ψηφίσουμε τουλάχιστον τον λιγότερο κακό, αναμένοντας τον λιγότερο κακό, να κάνει λιγότερο κακό. Το κλασσικό “ευφυές” δίλημμα επιλογής δηλαδή, μεταξύ κουράδας ή τσίρλας, ως της λιγότερο βρωμερής.

Δεν φταίει το σύστημα αδελφέ, ούτε ο άλλος φταίει, ούτε ο παράλλος, ούτε οι πολιτικοί, ούτε κι ο Θεός. Εσύ φταις αδελφέ που έφτασε ως εδώ το θέμα και σε προσωπικό επίπεδο και σε εθνικό. Οι πολιτικοί είναι το αποτέλεσμα κι η αιτία ο λαός. Πρέπει επιτέλους όλοι, να σταματήσουμε να αυτοκτονούμε.

Εάν καπνίζεις σαν φουγάρο μια ζωή, εάν καταβροχθίζεις και πίνεις σαν μπεκροκανάτα, τι περιμένεις; Να μην σου χτυπήσει εσένα δηλαδή την πόρτα ο καρκίνος; Ή περιμένεις η καρδιά, το στομάχι, το συκώτι, οι αρτηρίες και τα πνευμόνια σου να την παλέψουν βιονικά; Δεν είσαι ο Superman αδελφέ!

Εάν μια ζωή κακομεταχειρίζεσαι, κατηγορείς και μειώνεις τους συνανθρώπους σου, που επέλεξαν κάποτε να είναι μαζί σου, τι περιμένεις; Να είναι εκεί για πάντα; Τι νομίζεις ότι είναι οι άλλοι; Άγιοι ή μαλάκες; Ο κόσμος δεν γυρνά γύρω από εσένα μεγάλε!

Εάν μια ζωή ψηφίζεις αυτούς που οδήγησαν την χώρα ως εδώ και πάραυτα ακόμα συνεχίζεις να τους ψηφίζεις, τι περιμένεις; Διαφορά; Ε τι να πω τότε; Τουλάχιστον εσύ δεν φοράς κουκούλα!

Ένα τουβλάκι του ντόμινο είσαι κι εσύ αδελφέ και τίποτα παραπάνω. Που βλέπεις τα άλλα, τα προηγούμενα τουβλάκια, που πέφτουν ένα ένα και επειδή εσύ δεν έχεις πέσει ακόμα, νομίζεις ότι εσύ δεν θα πέσεις, επειδή εσύ είσαι πιο έξυπνος ή πιο ικανός. Εξού και τουβλάκι.

Υποφέρουμε όλοι χάρη του εαυτού μας σε όλα τα επίπεδα. Μόνοι μας τόσα χρόνια αυτοκτονούσαμε και προσπαθήσαμε και πάρα πολύ μάλιστα γι αυτό. Το πιο οργανωμένο έγκλημα που στήθηκε ποτέ εναντίον μας, ήταν αυτό που στήσαμε εμείς οι ίδιοι.

Διότι, 2016 και μετά από όλα αυτά, είναι προφανές ότι δεν θέλουμε να ζήσουμε τελικά, αλλά να πεθάνουμε. Ναι, ναι, ακριβώς. Θέλουμε να πτωχύνουμε, να πεθάνουμε της πείνας και εμείς και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας και να μείνουμε όλοι μόνοι και αβοήθητοι. Ο ένας εδώ κι ο άλλος στου διαόλου την μάνα αδιαφορώντας πλήρως, εις τους αιώνας των αιώνων και χωρίς αμήν.

Άααρε αντίχριστε, τελικά δεν χρειάζεται να έρθεις, τα προλάβαμε εμείς όλα πριν από σένα. Τι να έρθεις να κάνεις στην τελική; Να κάθεσαι; Θα βαρεθείς. Να μην σου πω ότι σε βγάλαμε και σένα άνεργο τελικά.

Και θα μου πεις τώρα ξανά το κλασσικό, καλά τα λες ρε φίλε, αλλά αυτά μας τα είπαν κι άλλοι, η λύση δεν μας λες όμως ποιά είναι; Αν αναρωτιέσαι λοιπόν, σου λέω ότι οι λύσεις είναι τρείς. Αν δεν αναρωτιέσαι, κάνε back και γεια σου κι αέρα στα πανιά σου.

Λύση Α) Ιδρύεις μια ΜΚΟ για την προστασία της αρκτικής αρκούδας της Σερίφου, προσλαμβάνεις 20 gay αλλοδαπούς από τα νησιά Παπούα, που πέρασαν πρόσφατα από την Λέσβο και κάνεις ζωάρα.

Λύση Β) Αν δεν μπορείς άνθρωπε ή δεν ξέρεις να κάνεις το καλό, τουλάχιστον σταμάτα να κάνεις το κακό. Κοινώς κάθεσαι στα αβγά σου και σκας. Ναι όπως το άκουσες, σκας και σταματάς τουλάχιστον, να μεταφέρεις την αποδεδειγμένα ανάπηρη σκέψη, εμπειρία και πράξη σου στους άλλους. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί και να υπάρχει κάποιος παραδίπλα, που ακόμα προσπαθεί να πράξει το σωστό και το ορθό και επιλέγει ακόμα το καλό από το λιγότερο κακό και βιώνει ήδη τα θετικά αποτελέσματα κι η ζωή του ήδη πηγαίνει καλύτερα, σε αντίθεση με τη δική σου και των περισσοτέρων. Και για να πάρεις χαμπάρι τελικά ποιός είναι αυτός και τι ακριβώς κάνει, πρέπει πρώτα να σταματήσεις να μιλάς. Μήπως και μάθεις επιτέλους τι είναι το σύνδρομο της Στοκχόλμης.

Λύση Γ) Να ξέρεις ότι, είναι πολύ εύκολο για να λυτρωθεί κανείς, ακόμα κι από τα χειρότερα δεινά. Είναι τόσο εύκολο, που ακόμα και ένα παιδάκι μπορεί να το κάνει. Απλά εσύ δεν μπορείς. Διότι βλέπεις ένα παιδάκι δεν έχει όλους εκείνους τους διεφθαρμένους λογισμούς, που κλονίζουν την ζωή και την πίστη στον Θεό. Δεν προτιμά ποτέ ένα παιδάκι να πεθάνει ή να σκοτώσει κι ούτε ποτέ κλείνει πονηρά το μάτι του στον θάνατο. Άμα του βάλεις του παιδιού ένα τσιγάρο στο στόμα, καταλαβαίνει αμέσως ότι αυτό είναι κακό και το αποφεύγει. Δεν τρώει ότι να ναι, ούτε μέχρι σκασμού, ούτε πίνει τσίπουρα, κρασιά κι ουίσκια. Ένα παιδί συμπάσχει. Καταλαβαίνει αμέσως π.χ. ότι η μαμά του είναι στεναχωρημένη και χωρίς σκέψη πηγαίνει δίπλα της και την ρωτάει, μαμά τι έχεις; Γιατί κλαίς; Και της λέει, δεν πειράζει μαμά, εγώ σε αγαπάω. Και λιώνει εκεί η μαμά σαν βούτυρο, γιατί αυτό ακριβώς είχε ανάγκη εκείνη την στιγμή. Την αγάπη κι όχι λύση στο πρόβλημα της. Κι αυτό που δεν έβρισκε χρόνια τώρα στον σύζυγο, το βρίσκει τελικά στο παιδί. Είναι μεγάλοι δάσκαλοι τα παιδιά. Εμείς είμαστε οι ανήλικοι. Μιμηθείτε τα.
Κι αναρωτιέμαι, τελικά το παιδί που ήσουν κάποτε, είναι άραγε περήφανο για τούτο που έχεις γίνει;


Διότι ακόμα και η πίστη προς τον Θεό, εξαρτάται από την αγνότητα της ζωής. Κανείς ουσιαστικά δεν γεννήθηκε άπιστος, αυτοκτονικός, με ανώμαλες ή εγκληματικές ορέξεις, αλλά όλοι γίναμε. Κι ιδιαίτερα σήμερα, που έχουμε όλοι ανάγκη να πιαστούμε από κάπου και από κάτι σταθερό και υγιές, η πίστη είναι πολύ μεγάλο εργαλείο. Το μεγαλύτερο. Την αγνότητα των λογισμών μας απλά έχουμε απολέσει κι εκεί είναι και το ουσιαστικό μας πρόβλημα. Δεν πιστεύουμε σε τίποτα πλέον με αποτέλεσμα να μην έχουμε να πιαστούμε κι από πουθενά στα δύσκολα.

Και διαβάζεις και ακούς μαρτυρίες για αγίους ανθρώπους που βοηθούν και θαυματουργούν, που είναι κι εν ζωή και πάς και τους συναντάς και αυτό που διαπιστώνεις τελικά, ξέρεις ποιό είναι; Ότι αυτοί οι άνθρωποι τελικά, ναι μεν μιλάνε με σοφία, αλλά έχουν καρδιά, πράττουν κι αγαπάνε όπως ακριβώς τα μικρά παιδιά. Και αυτό μόνο προσπαθούν να μεταδώσουν ουσιαστικά στους ενήλικες, την αγνότητα.

Εάν δεν πάρει κανείς την συνειδητή απόφαση να εμπιστευτεί, να ζητήσει συγνώμη για τα λάθη του στον συνάνθρωπό και στον Χριστό, δεν βρήκε ποτέ ηρεμία κι είναι ήδη προορισμένος για την φτώχεια, την πείνα, την αρρώστια και την κόλαση την ίδια. Διότι η λύτρωση είναι ένα μεγάλο δώρο, που παραλαμβάνεται μόνο μέσω της αγνότητας και της πίστης.

Υπάρχει μεγάλη ελπίδα όμως κι είναι μεγάλη παρηγοριά τελικά η κοινή αιτία. Διότι η κρίση εκεί θα μας οδηγήσει όλους. Στην κοινή ανάγκη μέσω της κοινής αιτίας. Μέχρι επιτέλους να “καταντήσουμε” όλοι στην ενότητα της πίστεως και της επίγνωσης του Υιού του Θεού. Και είναι δύο είναι τα μεγάλα θαύματα της πίστης, ότι καταφέρνει μεγάλα πράγματα και υποφέρει και μεγάλα.

Δόξα. Και νυν. Αμήν.

Βασίλης Παπαδόπουλος

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.