28 Δεκεμβρίου 2016

ΠΕΡΙ «ΓΚΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ» (η άποψη των βασιλικών)

Gluecksburg-castle
Ο πύργος του Γκλύξμπουργκ στην κωμόπολη του νομού Σλέσβιγκ της Γερμανίας (Πρωσσίας). Εκεί διέμεναν οι δούκες που ο τίτλος τους περιλάμβανε – όπως συμβαίνει πάντοτε –το όνομα της περιοχής για να ξεχωρίζουν από τους ομότιτλούς τους.
ΣΧΟΛΙΟ
Θα επιθυμούσα λίγα σχόλια πριν την ανάγνωση του κατωτέρω άρθρου...
Ασχετα από το αν είμαστε βασιλικοί ή αντιβασιλικοί... νομίζω ότι είναι σωστό και δημοκρατικό να ακούσουμε και την άποψη αυτή, την οποία ο αρθρογράφος μας παρουσιάζει ως ιστορική κι αληθινή...

Εναπόκειται στον καθένα από εμάς αν τον ενδιαφέρει να ψάξει αν αληθεύουν όλα αυτά που περιγράφονται παρακάτω...

Πριν την ανάγνωσή του να προσθέσω ότι εγώ προσωπικά βρίσκω την θεωρία καταγωγής της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδος από τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο λίγο αστεία...
Επίσης ο αρθρογράφος αναφέρεται στην Ελβετία η οποία είναι μια χώρα της Ευρώπης που δεν έχει βασιλεία... λέγοντας χαρακτηριστικά περί "μεγαλείου της Ελβετίας"...
Εγώ προσωπικά δεν ήξερα ότι η Ελβετία είχε κάποιο μεγαλείο... Μια χώρα πάνω στα βουνά είναι με τράπεζες που μαζεύουν το χρήμα της υφηλίου. Μια χώρα που δεν έλαβε μέρος σε κάνεναν παγκόσμιο πόλεμο. Μια χώρα χωρίς καμία σχεδόν ιστορική αξία με ΜΟΝΗ εξαίρεση μια ιστορική περίοδο περίπου 200 ετών, κατά την οποία είχε μια διακεκριμένη στρατιωτική μονάδα τους Ελβετούς σαρισοφόρους (οι οποίοι είχαν μελετήσει τον τρόπο μάχης των αρχαίων Ελλήνων Μακεδόνων φαλαγγιτών)

Επίσης ο αρθρογράφος αναφέρεται με θαυμασμό στον Ιωάννη Καποδίστρια ως έναν εξέχοντα Ελληνα... Το θέμα όμως είναι ότι ο Καποδίστριας δεν είχε ποτέ αναφερθεί με οποιονδήποτε τρόπο υπέρ της Βασιλείας και ούτε είναι καθόλου βέβαιο ότι αν δεν τον δολοφονούσαν θα εγκαθίδρυε βασιλικό πολίτευμα στην Ελλάδα...

Πάντως όπως και να έχει είναι δύσκολο κανείς να διαφωνήσει με τα όσα αναφέρει ο αρθρογράφος στον επίλογο του άρθρου του για το σημερινό κατάντημα της πατρίδας μας...

Σας το παραθέτω λοιπόν όπως μου το έστειλαν με ηλεκτρονικό μήνυμα

ΘΑΝΟΣ

Γράφει ο Θωμάς Θεολόγης 

Μια φορά και ένα καιρό (1947) η πριγκίπισσα και μετέπειτα Βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας, Ελισάβετ Β’, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε έναν όμορφο Έλληνα πρίγκιπα που τον έλεγαν Φίλιππο! Οι Βρετανοί του απένειμαν τον τίτλο του Δούκα του Εδιμβούργου, αλλά σεβόμενοι την Ιστορία τους, δεν ονόμασαν τα παιδιά του Εδιμβουργόπουλα. 

Το γερμανόηχο παρατσούκλι «Γκλύξμπουργκ» , οι Άγγλοι το έδωσαν για να μειώσουν τη γενιά του  Βασιλιά Κωνσταντίνου το 1915 (φυσικά με αυτό εννοούσαν ότι αυτός καταγόταν το πουθενά) επειδή δεν ήθελε να πολεμήσει ως σύμμαχός τους κατά της Γερμανίας και της Τουρκίας. Την ίδια στάση με το Βασιλιά  Κων/νο τήρησε και ο Ι. Μεταξάς που τότε ασκούσε καθήκοντα Αρχηγού Γ.Ε.Σ. Δυστυχώς ο Ε. Βενιζέλος αγνόησε τελείως τις απόψεις αυτών των δύο και με τη λανθασμένη πολιτική του προκάλεσε την Μικρασιατική καταστροφή. 

Φυσικά το «Γκλύξμπουργκ», ονομασία της περιοχής της Γερμανίας, δεν είχε σχέση με το γενεαλογικό δέντρο των Βασιλικών Οικογενειών Δανίας και Ελλάδας. Ποτέ! 

Ένας από τους πλέον γνωστούς γόνους της Δανικής Βασιλικής οικογενείας ήταν ο μοναχογιός του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου ΙΑ’ Παλαιολόγου γεννημένος το 1439. Επειδή οι Τούρκοι είχαν αποφασίσει να τον σκοτώσουν, άλλαξε το όνομά του σε Ιωάννη Χριστιανό... Για λόγους ασφαλείας πήγε στην Ιταλία και μετά στη Βιέννη, αξιωματικός του Βασιλιά της Γαλλίας Καρόλου Ζ΄.

Αργότερα τον συναντάμε στην Κοπεγχάγη, φιλοξενούμενο του Βασιλιά της Δανίας και στη συνέχεια γαμπρό του ίδιου του Βασιλιά. Να πως προέκυψε το ελληνικό αίμα των Βασιλικών οικογενειών Δανίας και Ελλάδας. 

Βέβαια ο Βασιλιάς Γεώργιος Α’ που ήρθε στην Ελλάδα το 1863, ήταν γόνος της Δανικής βασιλικής οικογενείας. Άρα η Ελληνική Βασιλική οικογένεια έχει ρίζες και στο Βυζάντιο (Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, πατέρας του πρίγκιπα της Δανίας Ιωάννη Χριστιανό). Μετά τον Γεώργιο Α΄, έπονται ο Κωνσταντίνος ΙΒ, ο Αλέξανδρος, ο Γεώργιος Β’, ο Παύλος, ο Κωνσταντίνος ΙΓ’.

Είναι λυπηρό να βλέπει κανείς ότι οι περισσότεροι Έλληνες αδιαφορούν για την αλήθεια που προκύπτει από ιστορικά ντοκουμέντα! Πέφτουν θύματα προπαγάνδας ορισμένων ανθελλήνων, οι οποίοι καταφέρνουν με λίγα θλιβερά και ανήθικα μυθεύματα να διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Τι κρίμα! Η Ιστορία μας είναι γεμάτη από παρόμοια θλιβερά παραδείγματα, αλλά δυστυχώς στα σχολεία μας δεν διδασκόμαστε την ιστορία μας. 

Προσέξετε σε ποιόν οφείλει η Ελβετία το μεγαλείο της! 

Οι πρόγονοι μας δολοφόνησαν τον Ι. Καποδίστρια ο οποίος θα είχε οδηγήσει τη χώρα μας στη δόξα!

Πριν έξι δεκαετίες που ήμουν φοιτητής στη Λωζάνη, τυχαία βρέθηκα ανάμεσα σε χιλιάδες Ελβετούς που είχαν μια μεγαλειώδη εκδήλωση. «Τι γιορτάζετε;»ρώτησα.

Μου απάντησαν:
«Η μέρα είναι αφιερωμένη στον εθνικό μας ευεργέτη. Τον Έλληνα Ιωάννη Καποδίστρια. Αυτός ήταν που ένωσε το λαό μας. Που μιλούσε τρεις διαφορετικές γλώσσες. Με το σύστημα των καντονίων γίναμε μια υπολογίσιμη δύναμη, χωρίς να θυσιάσουμε την πατρίδα μας, τη γλώσσα μας, τίποτε»! 

Με τον ίδιο τρόπο οι αρχαίοι πρόγονοί μας έστειλαν στον άλλο κόσμο τους πλέον αξιόλογους συμπολίτες τους καταδικάζοντάς τους να πεθάνουν από πείνα στην εξορία ή τη φυλακή ή από κόνιον, όπως τους Αλκιβιάδη, Αριστείδη, Αριστοφάνη, Δημοσθένη, Ηρόδοτο, Θεμιστοκλή, Μιλτιάδη, Πυθαγόρα, Σοφοκλή, Σωκράτη, Φειδία.

Ατυχώς και στις μέρες μας πέσαμε θύματα διεφθαρμένων πολιτικάντηδων κι απομακρύναμε μια βασιλική οικογένεια που τόσα καλά είχε κάνει στον τόπο μας.

Σκεφθείτε τους Βασιλείς Γεώργιο Α’ και Γεώργιο Β’, τον Στρατηλάτη των βαλκανικών Πολέμων Κωνσταντίνο ΙΒ’, τον Αλέξανδρο, τον Παύλο, τον Κωνσταντίνο ΙΓ. Αν δεν τους είχαμε απομακρύνει, η χώρα μας δεν θα είχε το σημερινό της χάλι, διότι θα ‘ταν δύσκολο να παραμένουν στην εξουσία άνθρωποι διεφθαρμένοι που οδήγησαν τη χώρα μας στη σημερινή κατάντια! 

Παρασυρόμενοι από δυσφημιστικά συνθήματα όπως τα «Γκλύξμπουργκ» και «Γερμανόφιλος» καταλήξαμε σε ασυνείδητους δημαγωγούς που μας πίνουν το αίμα και να οδηγούν τη χώρα μας στο έσχατο σημείο της κατάντιας.

Τελικά φθάσαμε στον πάτο και συνεχίζουμε την πτωτική μας πορεία, λες και αγνοούμε ότι κάτω από τον πάτο δεν θα βρούμε τίποτε άλλο από τον απόπατο… 

Δεκέμβριος 2016
Θωμάς Θεολόγης
Ιστοριοδίφης-Καθηγητής-ΣυγγραφέαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.