29 Δεκεμβρίου 2016

Αποσπάσματα από το Κόκκινο Πιπέρι της Τρίτης 27-12-2016

Την πιπεριέρα κρατεί ο
Παναγιώτης Αποστόλου 
egerssi@otenet.gr

Αποτέλεσμα εικόνας για Ντ’ Αλέμα
Πως παγίδεψαν την Ελλάδα!! 

Μια συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, προκάλεσε πανικό στους δανειστές μας.

Ο Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, μιλώντας στη RaiNews24, αποκάλυψε καθαρά, πως τα 220 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 250 της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα, κατέληξαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρότερο ποσοστό τις ιταλικές τράπεζες.
“Δώσαμε στην Ελλάδα 250 δισ. ευρώ, όχι για τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά για να πληρωθούν οι τόκοι στις τράπεζες”, είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός, εξηγώντας πως έχουμε ένα ενιαίο νόμισμα, αλλά με εντελώς διαφορετικά επίπεδα ανταγωνιστικότητας και οικονομικής ισχύος.

“Από μία φτωχή χώρα όπως η Ελλάδα, τεράστια ποσά μεταφέρονται σε μία πλούσια χώρα όπως η Γερμανία μέσω της διαφοράς των επιτοκίων. Η φτωχή χώρα γίνεται όλο και φτωχότερη, η πλούσια χώρα πλουσιότερη”, δηλώνει ανοιχτά ο Ντ’ Αλέμα.

“Όταν η φτωχή χώρα δεν μπορεί πλέον να πληρώσει τα χρέη έρχονται οι ευρωπαϊκές βοήθειες. Στην πραγματικότητα, όταν λέγεται ότι εμείς πληρώνουμε τις συντάξεις των Ελλήνων, όχι, εμείς πληρώνουμε τις γερμανικές τράπεζες.

Αυτή είναι η καθαρή αλήθεια. Είναι χρήματα, κάνουν έναν κύκλο, αλλά οι Έλληνες δεν οσφραίνονται ούτε καν την μυρωδιά τους”.

Η Αριστερά είναι ο Δούρειος Ίππος στα Εθνικά μας θέματα!! 

Την 10η Μαίου 1993 στο Β’ Τριμελές Εφετείο Αθηνών διεξαγόταν η δίκη των κατηγορουμένων της Οργάνωσης “Αντιπολεμικής Αντιεθνικιστικής Συσπείρωσης”, Μ. Καλογεροπούλου, Σ. Μπουρνάζου, Ε. Σωτηροπούλου και Χ. Τσαμούρη, όπου πρωτόδικα είχαν καταδικασθεί σε 19 μήνες φυλακή, λόγω των φιλοσκοπιανών θέσεών τους, γύρω από το “Μακεδονικό”.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης, μεταξύ των άλλων ήταν ο πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής του Συνασπισμού, Μιχάλης Παπαγιαννάκης, ο καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντώνιος Λιάκος, ο οποίος από δεξί χέρι του Κώστα Σημίτη, σήμερα είναι δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα για θέματα Παιδείας και φέρεται ως ο εμπνευστής του νομοσχεδίου για τα Θρησκευτικά επί υπουργίας του Νίκου Φίλη στο Παιδείας. Ο Αντώνιος Λιάκος είχε υπερασπισθεί την Ρεπούση για τον περίφημο πλέον “συνωστισμό” στο λιμάνι της Σμύρνης, του βιβλίου της ΣΤ΄ Δημοτικού, επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου της κυβέρνησης της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή.

Επίσης, μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του ΄93 ήταν και ο πρώην ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Δημήτρης Δεσύλλας, ο οποίος κατάθεσε ότι ο μισός πληθυσμός στο Νομό Φλωρίνης και Καστοριάς είναι Έλληνες και ο υπόλοιπος είναι “Μακεδόνες”.

Ο Δημήτρης Δεσύλλας αποχωρώντας από το ΚΚΕ μαζί με άλλους, ίδρυσαν το Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ), που από το 2009 αποτελεί συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Δηλαδή, “πού@@@δες και παλικάρια, γίνανε μαλλιά κουβάρια”. Ή διαφορετικά, αυτή είναι η Αριστερά στην Πατρίδα μας. Ο Δούρειος Ίππος των Εθνικών μας θεμάτων!!! Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.