26 Δεκεμβρίου 2016

Στην κόψη του ξυραφιού η Κύπρος: Η λύση θα αμνηστεύει την κατοχική δύναμη Τουρκία για όλα τα εγκλήματα πολέμου

Καθ’ οδόν προς τις συνομιλίες της Γενεύης, που θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο, για την επίλυση του κυπριακού, πολλά είναι τα ερωτήματα και οι απορίες που εγείρονται στον καθένα... 

Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 

Πόσο μπορεί να εφησυχάζει κανείς, όταν η όποια λύση επιτευχθεί, θα κληθεί να την υλοποιήσει ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, που καθημερινά δεν παραλείπει να μας υπενθυμίζει την βαθιά του λύπη για τις απώλειες των εδαφών, που προέκυψαν για την Τουρκία με την συνθήκη της Λωζάνης; 

Η λύση, όπως όλα δείχνουν από τα μέχρι τώρα επί μέρους συμφωνηθέντα, θα είναι ετεροβαρής και θα γέρνει υπέρμετρα υπέρ της τουρκικής πλευράς. Το βέβαιο είναι ότι δεν θα είναι δίκαιη, μια και θα εξισώνει πολιτικά σε όλες τις βαθμίδες της εξουσίας το 82% της Ελληνοκυπριακής πλευράς, με το 18% της Τουρκοκυπριακής. 

Θα αμνηστεύει την Τουρκία για όλα τα εγκλήματα πολέμου, που διέπραξε με την εισβολή και την παράνομη κατοχή του 36% του κυπριακού εδάφους. Θα καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία προκειμένου να δημιουργηθεί ένα συνεταιρικό κράτος, όπου η μειοψηφία θα έχει ίσα δικαιώματα με την συντριπτική πλειοψηφία. 

Κι όλα αυτά με αντάλλαγμα την απόδοση κάποιων ελάχιστων εδαφών, που θα χρυσώσουν το χάπι μιας αμφιβόλου βιωσιμότητας λύσης. Έτσι θα επιτευχθούν οι ευρύτεροι στόχοι της Τουρκίας που θέλει μέσω της λύσης στα μέτρα της, να ελέγξει το σύνολο του κυπριακού εδάφους. 

Το σύστημα του εποικισμού και της αλλοίωσης των πληθυσμιακών δεδομένων, ούτε καινούργιο μας είναι, ούτε άγνωστο. Το έχει υποστεί ο ελληνισμός στην Ίμβρο, στην Τένεδο, αλλά και στην Κωνσταντινούπολη. Το έχουν ζήσει επίσης οι αραβικοί πληθυσμοί στην Αλεξανδρέττα. 

Δεν λένε τίποτα σε κάποιους οι διώξεις του ελληνισμού από την Πόλη το 1955 και το 1963; Το γεγονός ότι ζούσαν εκεί, με βάση διεθνείς συμφωνίες διακόσιες και πλέον χιλιάδες Έλληνες και σήμερα έχουν απομείνει δύο χιλιάδες ηλικιωμένοι, δεν φοβίζει τους «τολμηρούς» μιας όποιας λύσης; 

Η συμφωνία θα πλασαριστεί αυτή τη φορά σε καλύτερο περιτύλιγμα, μια και οι ηττημένοι του δημοψηφίσματος του 2004, θα πατήσουν σε έναν κουρασμένο και απογοητευμένο λαό, που ζει μια μεγάλη οικονομική κρίση, προκειμένου να τον πείσουν ότι τα χαμένα του πολέμου δεν ανακτώνται και το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να αποδεχθούν τα τετελεσμένα, που μεταφράζονται σε ψιχία αποζημιώσεων για τις περιουσίες τους, που έχουν σφετεριστεί οι εισβολείς. 

Αλλά και η Ευρώπη, που αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, ότι πέρα από τα οικονομικά, γεωπολιτικά δεν βλέπει πέρα από την μύτη της, πως δέχθηκε να έχει τον ρόλο του απλού παρατηρητή στα τεκτενόμενα, ενός κράτους μέλους της, που καταπατούν κατάφορα τις βασικές αρχές της Ε.Ε., στην πενταμερή της 12ης Ιανουαρίου; 

Όλα δείχνουν ότι ο δρόμος αυτής της φάσης των συνομιλιών, δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Υπάρχουν πολλά αγκάθια ορατά και πολύ περισσότερα που θα φανούν στο άμεσο μέλλον. Γιατί η λύση του κυπριακού δεν είναι απλές business ενός κάποιου δικηγορικού γραφείου… 

ΑΠΟΨΕΙΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.