29 Δεκεμβρίου 2016

Απόφαση «βόμβα» του Πρωτοδικείου Αθηνών: Κανείς δανειολήπτης δεν οφείλει τίποτα... (με επιφύλαξη και να διαβαστεί μέχρι το τέλος)

Σύμφωνα με την τελεσίδικη απόφαση «σταθμός», 2343/2016 του Πρωτοδικείου Αθηνών, που αποτελεί πλέον νομολογία του ελληνικού κράτους και που δίνει ράπισμα στις αυθαιρεσίες των τραπεζών, κανείς δανειολήπτης δεν χρωστάει τίποτα σε αυτές.

Πιο συγκεκριμένα και με βάση των άρθρων 178 και 179 ΑΚ.  όταν η τράπεζα είναι η υπεύθυνη της οικονομικής αδυναμίας του δανειολήπτη, η «δανειακή σύμβαση» θεωρείται αδικοπραξία και διαγράφεται οριστικά.

Αν τώρα η τράπεζα συνεχίσει να απαιτεί την αποπληρωμή του «υποτιθέμενου» δάνειου, τότε διαπράττει και απάτη, σύμφωνα με  το άρθρο 386 ΠΚ. Παράλληλα, θεωρείται ως απόπειρα νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις.

Δείτε εδώ την ιστορική απόφαση που, αν και αφορούσε επιχείρηση, σύμφωνα με το eleftheria.com.gr  και τον  Γεώργιο Σαρρή (εταίρο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (Α.Μ.Κ.Ε.) «Ελευθερία».

Μέλος του Ελεγκτικού Συμβουλίου και μέλος του Ιδρυτικού Προεδρείου του πολιτικού φορέα της Δημοκρατικής Ενότητας «Δ.ΕΝ.» Ελευθέρων Πολιτών) ισχύει και στις περιπτώσεις των προσωπικών δανείων.

Όπως αναφέρει η Ένωση Συνταξιούχων Ταμείου Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΕΣΤΑΜΕΔΕ), οι τράπεζες δεν τόλμησαν να ασκήσουν έφεση, ούτε και αναίρεση και αν το έκαναν ο δικηγόρος τους θα πήγαινε φυλακή, παραβιάζοντας το καθήκον της Αλήθειας, του άρθρου 116 ΚΠολΔ!  «Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως και στην δικιά μας που οδήγησε στην απόφαση με αριθμό 2343/2016, ο δανειολήπτης έχει το δικαίωμα της αποζημίωσης βάσει του άρθρου 914 ΑΚ και βάσει του άρθρου 932 ΑΚ απαιτεί και την ζημία που υπέστη!», τονίζει η Ένωση.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι  Πολίτες δικαιούνται με αγωγές να διαγράψουν οριστικά τα δάνειά τους από τις τράπεζες αυτές και να απαιτήσουν και μια σοβαρότατη αποζημίωση έκαστος, γιατί οι τράπεζες έχουν ευθύνη για την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού!

Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση 2343/2016, το δάνειο διαγράφηκε οριστικά με την αποδοχή της ανακοπής και το δικαστήριο επιπροσθέτως έκρινε ότι η τράπεζα οφείλει στον δανειολήπτη τουλάχιστον το ποσό των 140.000  ευρώ!

Από την Ένωση τονίζουν ότι έχουν πει και αποδείξει ότι όλες οι «συστημικές τράπεζες» (Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha bank) «έχουν υπεξαιρέσει τουλάχιστον 233 δις ευρώ Δημόσιου χρήματος, με αποτέλεσμα την καταστροφή της ιδιωτικής, αλλά και της Εθνικής οικονομίας. Συνεπώς, όλες οι «συστημικές τράπεζες» έχουν προκαλέσει την οικονομική αδυναμία των Ελλήνων και, βάσει του σκεπτικού της αμετάκλητης απόφασης 2343/2016 του Πρωτοδικείου Αθηνών, καμιά από αυτές δεν μπορεί να ζητά την εξόφληση δανείων από τους Πολίτες, όταν αυτές είναι υπεύθυνες για την οικονομική αδυναμία αποπληρωμής των δανείων, μια και με την παράνομη συμπεριφορά τους έχουν φτωχοποιήσει του πάντες!». 

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, κανείς δανειολήπτης δεν οφείλει τίποτα και σε καμιά τράπεζα, όταν αποδεικνύεται ότι η τράπεζα είναι η υπεύθυνη της οικονομικής αδυναμίας του δανειολήπτη, μάλιστα σε αυτή την περίπτωση, η «δανειακή σύμβαση» παραβιάζει τα χρηστά ήθη, βάσει του άρθρου 178 και 179 ΑΚ και οριστικά διαγράφεται!

Από εκείνη την στιγμή η «δανειακή σύμβαση» θεωρείται πλέον αδικοπραξία και διαγράφεται οριστικά, ενώ η τράπεζα, απαιτώντας την αποπληρωμή του υποτιθέμενου δάνειου, διαπράττει και απάτη, βάσει του άρθρου 386 ΠΚ, ενώ ταυτόχρονα αποπειράται να νομιμοποιήσει έσοδα από εγκληματικές πράξεις.

Τώρα, οι πολίτες, μπορούν από σήμερα κιόλας, να ζητούν νομική υποστήριξη από τους δικηγόρους τους, βάσει πλέον της αμετάκλητης απόφασης 2343/2016.

Όποιος δικηγόρος αρνηθεί τη νομική υποστήριξη του πολίτη, βάσει της τραπεζικής απάτης και της απόφασης 2343/2016, θα πρέπει τουλάχιστον να καταγγέλλεται από τον πολίτη στον σύλλογο του και να αναζητούνται από αυτόν οι σχετικές ποινικές και οι αστικές ευθύνες, δηλαδή, σε ότι ζημιωθεί ο Πολίτης από την άρνηση του Δικηγόρου θα πρέπει να παρθεί από την προσωπική περιουσία του συγκεκριμένου Δικηγόρου ή και Δικαστή, αναλόγως ποιος προκάλεσε τη ζημία στον πολίτη!

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Το έχουμε ξαναπεί...
Στις κατώτερες τάξεις των δικαστών υπάρχουν αληθινοί πατριώτες δικαστές....
Η βρώμα και η δυσωδία είναι στις ανώτερες τάξεις... ΣτΕ και Αρειος Πάγος.... 

Νεότερη ενημέρωση 30-12-2016

Μετά από παρέμβαση φίλων σχολιαστών, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η δικαστική απόφαση που αναφέρεται στο παραπάνω άρθρο ελέγχεται ως παντελώς διαφορετική και δεν αφορά την συνολική διαγραφή οφειλών προς τις τράπεζες όλων των οφειλετών, σε καμία περίπτωση...

Μάλιστα σε συγκεκριμένο ιστολόγιο διαψεύστηκε το νόημα της απόφασης όπως αυτό αναφέρεται στην διαστρεβλωμένη δημοσίευση.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/
Αλλά και την πραγματική απόφαση στο άρθρο ΕΔΩ

Αν κάποιος αναγνώστης θεωρεί κάτι διαφορετικό, μπορεί ελεύθερα να  γράψει σχετικό σχόλιο προς διερεύνηση....
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους σχολιαστές για την ενημέρωση.
Αποδεικνύεται ότι μερικές φορές μπορεί ο καθένας μας να την πατήσει αλλά αυτή είναι η διαφορά των μεγάλων ειδησεογραφικών σάιτ με τα ερασιτεχνικά ιστολόγια...
Τα μεγάλα δημοσιογραφικά σάιτ με πλήθος σχολίων αδιαφορούν παντελώς για το περιεχόμενό τους...
Στα ερασιστεχνικά ιστολόγια όμως η άποψη των σχολιαστών λαμβάνεται υπόψιν και η ανταπόκριση είναι εμπρακτη...

ΥΓ. Θα μπορούσαμε να αποσύρουμε την εν λόγω δημοσίευση, αλλά αυτό δεν το συνηθίζουμε ως ιστολόγιο. Νομίζω ότι κι εσείς καταλαβαίνεται ότι είναι προτιμότερο να παραμείνει και να αποκαλύπτεται η αλήθεια αν πρόκειται για κάτι ανυπόστατο, παρά να εξαφανίζουμε αναρτήσεις σαν να μην έγιναν ποτέ μόνο και μόνο για να βάλουμε τις "βρωμιές" κάτω απο το χαλί......  Share

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενα κλασικό παράδειγμα της μπαρούφας που μπορεί να βρεί κανείς στο διαδίκτυο.
Τουλάχιστον ο Σαρρής στο ιστολόγιο του έκανε τον κόπο να ενημερώσει. Αλλά κανεις απο όσο φαίνεται δεν μπήκε στον κόπο να μπεί και να διαβάσει.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Κοιτα φιλε μου αν το λες μπαρουφα διοτι στην Ελλαδα δεν ισχυει το δεδικασμενο που ισχυει σε άλλες χωρες και κυριως στις ΗΠΑ... Καλως.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει οτι οι δικαστες μεταξυ τους μελετουν ο ενας τις αποφασεις του άλλου και αλληλοεπηρεαζονται...
Και επισης δεν σημαινει οτι το σκεπτικο της αποφασης δεν μπορει να το χρησιμοποιησει σαν υλικο ενας δικηγορος...

Τελος να πω ότι άλλο η μπαρουφα κι άλλο το ψεμα ...
Πιστευεις οτι ειναι ψευτικη σαν ειδηση;

Ανώνυμος είπε...

Μπαρούφα σημαίνει οτι ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ και άλλα γάφουν τα διάφορα σαίνια για να κερδίσουν κανένα click παραπάνω στην ιστοσελλίδα τους.
Το να μοιράζουμε ψευδείς "ειδήσεις" δεν κάνει σε κανέναν καλό.
Πόσο μάλλον για το νομικό/δικαστικό κομμάτι που είναι ένας σκέτος λαβύρινθος και η παραμικρή ανακρίβια στέλνει την δίκη στο πύρ το εξώτερο.
Για να βγεί ο Σαρρής και να ενημερώσει τον κόσμο για την παραπλανητική ανάρτηση δεκάδων blogs, φαντάσου τι πέρασε.
Ιδού και το πίμαχο link.
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2016/12/23432016.html

Υ.Γ. Ναι έχω διαβάσει το δικόγραφο και γιαυτό αποφάσισα να γράψω ότι έγραψα.
Εξάλλου απο κάτι τέτοια θέματα ξεχωρίζει η ήρα απο το σιτάρι.

Ανώνυμος είπε...

Απολυτη μπαρουφα και ναι ουσιαστικα ψευτικη αφου ουτε περι τελεσιδικης αποφασης προκειται ουτε το σκρπτικο οδηγει στην διαγραφη κανενος δανειου ιδιωτων πολυ περισσοτερο ολων συληβδην των ιδιωτων

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Η ανάρτηση άλλαξε...
Εχει προστεθεί νεότερη ενημέρωση βασισμένη στα σχόλιά σας...
Τα σχόλια σας ήταν καθοριστικά και σας ευχαριστουμε πολύ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.