29 Δεκεμβρίου 2016

Πρώτη δημόσια εκδήλωση της Διεθνούς Βυζαντινής λέσχης

Η Διεθνής Βυζαντινή Λέσχη διοργάνωσε την πρώτη δημόσια εκδήλωσή της για την ενημέρωση της Διεθνούς Κοινότητας.

Μέσα στους στόχους μας είναι η έρευνα, η μελέτη και η διάσωση της πολιτισμικής κληρονομιάς και όσων μας κληροδότησε η Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Ιδιαίτερα οι αρχές σεβασμού της ζωής των συνανθρώπων μας, οι ανθρωπιστικές αξίες του Βυζαντίου και της Ορθοδοξίας που μάλλον είναι αναγκαία η επαναφορά τους στο προσκήνιο στον πολύπλοκο και πολύπλευρο κόσμο που ζούμε. Η χιλιόχρονη αυτοκρατορία διατήρησε, διέδωσε και πολλαπλασίασε τις πολιτιστικές αξίες των Ελληνιστικών χρόνων, όπως αυτές διαδόθηκαν από την εποχή της κλασικής αρχαιότητας δια μέσου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η αναγέννηση και ο σύγχρονος κόσμος ξεκίνησαν από τους Βυζαντινούς λογίους και επιστήμονες που δίδαξαν στη δυτική Ευρώπη.

Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων «Καλλιρρόη» του ξενοδοχείου “Royal Olympic και ξεκίνησε με αγιασμό από τον πατέρα Μάξιμο ιερέα της Αγίας Φωτεινής Ιλισού.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες από την Ελληνική πλευρά κοινωνικοί φορείς και σωματεία ομογενών. Παρέστησαν εκπρόσωποι των κομμάτων, ο Ευθύμιος Δρόσος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μαζί με τον Κωνσταντινοπολίτη Ντίμη Αργυρόπουλο, από την Ένωση Κεντρώων η κυρία Ελένη Μαρτσούκου και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Επίσης εκ μέρους του πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας ο Γ’ Γραμματέας του τμήματος πολιτιστικής και ανθρωπιστικής συνεργασίας Φιόντορ Καλάιντοφ.

Από τους προσκεκλημένους μίλησαν ο Μάρκωφ Σεργκέι, Πρόεδρος της Βυζαντινής Λέσχης της Μόσχας και Μέλος του Δ.Σ. της «Διεθνούς Βυζαντινής Λέσχης», βουλευτής και Ρώσος διπλωμάτης και ο Ζόριν Ιγκόρ, Πρόεδρος της Διεθνούς Ρωσικής Ακαδημίας Τουρισμού και μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Θετικών Επιστημών. 

Εκ μέρους της Διεθνούς Βυζαντινής Λέσχης μίλησε ο Κων/νος Τουρναβίτης, γραμματέας του Δ.Σ. Αναφέρθηκε στους σκοπούς της Λέσχης και ανάγνωσε χαιρετιστήριο μήνυμα του κ.Γεωργίου Μουράντωφ, ιδρυτικού μέλους της Ρωσικής Βυζαντινής Λέσχης, Προέδρου του Συλλόγου Ελληνοκυπριακής Φιλίας και Αντιπροέδρου του Υπουργικού Συμβουλίου της Δημοκρατίας της Κριμαίας. Επίσης ο κ. Λακόφσκι Σεργκέι, Διευθύνων Σύμβουλος του Δ.Σ. απυήθηνε το λόγο του στους παρευρισκόμενους. 

Από το μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης κ. Γεώργιο Μπέρτσο διαβάστηκε χαιρετισμός του βουλευτή της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας κ. Ζατούλιν Κωνσταντίν. Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της Βυζαντινής Κυπριακής Λέσχης ο ιδρυτής της Ξενοφών Γεροντίδης. Εκ μέρους του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου μίλησε ο Λούης Σορονιάτης. 

Προσφέρθηκε ως Δώρο από την Βυζαντινή Λέσχη της Μόσχας προς την Βουλή των Ελλήνων πίνακας συμβολικής σημασίας που απεικονίζει την Βυζαντινή πριγκίπισσα Σοφία Παλαιολογίνα και τον Ρώσο πρίγκιπα Ιωάννη Γ’, έργο του Ανατόλι Ασάκωφ και της Καρίνα Ντριγκάνοβα.

Η βυζαντινή χορωδία ‘’Βυζαντινοί Υμνωδοί’’ με την διδασκαλία του κυρίου Παυλάκη Σπύρου έδωσε τον τόνο και την μεγαλοπρέπεια.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Β.Λ.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.