28 Δεκεμβρίου 2016

Η τελευταία ΜΚΟ που θα έρθει στο ΑΙΓΑΙΟ θα λέγεται Ερντογάν;

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

«Οι προδότες πότε δεν θα γίνουν Πατριώτες»
μονολογούσε δίπλα μου ένας εξαχρειωμένος συνταξιούχος και πιο δίπλα μια νέα κοπέλα έκανε την δική της ανάλυση…
«καλά, πως ξέφυγε το τουρκικό πλοίο από το ΝΑΤΟ που είναι ο ¨ηλεκτρονικός οφθαλμός –φύλακας¨ του ΑΙΓΑΙΟΥ και κόλλησε στην ξέρα 100 μέτρα από την ακτογραμμή της ΚΩ;»

Πολλά ακούμε και πολλά βλέπουμε στις πονηρές μέρες μας και που θα καταλήξει αυτή η εθνική μας περιπέτεια;

Μήπως σε Εθνική τραγωδία; Μη γένοιτο 
«Ο άγνωστος πόλεμος των ΜΚΟ - Έφερναν και πρόσφυγες στα νησιά»
«Μυστήριες οργανώσεις με χρηματοδότες Αμερικανούς κροίσους, αλλά και ισλαμικά σύμβολα και πανάκριβα σκάφη - Τσακωμοί στις ακτές για το ποιος θα σώσει πρώτος ποιον»

«Mήπως υπάρχουν υπερβολικά πολλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και εθελοντές στα νησιά του Αιγαίου, μερικές εκ των οποίων προκαλούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνουν;». Το ερώτημα δεν έχει τεθεί από Ελληνα αξιωματούχο, αλλά από τη βρετανική εφημερίδα «Guardian». Πράγματι, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου εκτός από την απόβαση προσφύγων και μεταναστών βιώνουν και την απόβαση «ακτιβιστών και αλληλέγγυων» παντός είδους. Νεφέλη
Λυγερού22/03/2016 http://www.protothema.gr/ 

«Τι συμβαίνει με τις  81 ΜΚΟ που δρουν ανεξέλεγκτα  στο νησί της Λέσβου;
 «Γιατί τους έχετε κλεισμένους, δεν είναι κρατούμενοι, τι χρειάζονται τα συρματοπλέγματα;».  
Σε έντονο ύφος ο εθελοντής – αλληλέγγυος (όπως αυτοαποκαλείται) απευθύνθηκε στις υπηρεσίες Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια στη Λέσβο, καλώντας τους υπαλλήλους να «ελευθερώσουν τους ανήλικους». 

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει συλλέξει η δημοτική αρχή, υπολογίζεται ότι στο νησί δρουν 81 ΜΚΟ, και ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς.
Η εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής Μολύβου-Πέτρας τονίζει ότι μόνο στον Μόλυβο, που έχει πληθυσμό 1.200 κατοίκους, δραστηριοποιούνται 50 ΜΚΟ που συμπεριφέρονται με περιφρόνηση στην τοπική κοινωνία.

Έχουν τη λογική των καταλήψεων, της απορρύθμισης που θα φέρει την αυτοδιαχείριση.
Δεν μπορείς να συνεννοηθείς μαζί τους. Τους λες “έτσι λέει η νομοθεσία” και σε κοιτάζουν σαν να είσαι εγκληματίας, που θέλεις το κακό των προσφύγων.

Όμως υπάρχουν νόμοι που πρέπει να τηρούνται. Κάποιος πρέπει να συντονίζει και κάποιος να έχει την τελική ευθύνη» λένε άνθρωποι από τις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που βρέθηκαν στο νησί.

Οι μεγάλες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο νησί, επίσης αναφέρουν σημαντικές παρεμβάσεις από αλληλέγγυους που κανείς δεν γνωρίζει από πού αντλούν τη δύναμή τους και αντιστέκονται σε οποιαδήποτε μορφή οργανωμένης και βέβαια κρατικής παρέμβασης στο «έργο τους».

Όπως αναφέρει στέλεχος Διεθνούς ΜΚΟ, «ξαφνικά ανάμεσα στους πρόσφυγες άρχισαν να κυκλοφορούν κάποιοι με στηθοσκόπια και την επιγραφή “doctor”. Δεν ξέραμε ποιοι είναι και αν μπορούσαμε να τους εμπιστευτούμε».

Οι γιατροί του νοσοκομείου της Μυτιλήνης με έγγραφό τους επισημαίνουν ότι αδυνατούν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, καθώς κάθε φορά που πλησιάζουν στα σημεία όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι, συναντούν την αντίδραση των ΜΚΟ που φέρονται να δραστηριοποιούνται στον χώρο..» 

Ανεξέλεγκτα δρουν οι 81 ΜΚΟ στο νησί της Λέσβου 
http://veteranos.gr/ 

ΜΚΟ στα νησιά με τις «ευλογίες» του Σαουδαραβικού «ιερατείου» 
«Ακόμη μια ύποπτη ΜΚΟ από τις δεκάδες που δρουν στην Ελλάδα η «Αλ Μούντα Τράστ» έχει φτάσει στο σημείο να στέλνει στη χώρα μας «φορτηγά βοήθειας» , τα οποία ουδείς γνωρίζει τι περιέχουν μέσα και πως και που διανέμεται το περιεχόμενό τους.

Εν μέσω των συνεχών επεισοδίων στην Χίο, αλλά και σε άλλα νησιά, είναι φανερό ότι οι αλλοδαποί μουσουλμάνοι δρουν πλέον συντονισμένα και σε αυτό τον συντονισμό είναι άγνωστος ακριβής ρόλος που παίζουν οι ΜΚΟ με ισλαμιστικό υπόβαθρο, όπως η «Αλ Μούντα Τράστ» ή η “One Nation”.» http://www.paraskhnio.gr/19/11/2016 

«Η Frontex προειδοποιεί: Τζιχαντιστές εξοπλίζουν πρόσφυγες για τρομοκρατικές επιθέσεις» 

Μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο η Ευρώπη βρίσκεται σε συναγερμό, καθώς ο φόβος ότι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν πρόσφυγες για τα χτυπήματά τους επιβεβαιώνεται. 

Ενδεικτικό είναι και το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Independent, σύμφωνα με το οποίο η Frontex έχει σημάνει συναγερμό και προειδοποιεί ότι το Ισλαμικό Κράτος εξοπλίζει πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται ήδη στο ευρωπαϊκό έδαφος για να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η ευρωπαϊκή υπηρεσία επισημαίνει πως ορισμένα άτομα μπορεί να έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί ή χειραγωγηθεί ή να έχουν χρησιμοποιηθεί από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι πιθανόν έχουν παρεισφρήσει σε στρατόπεδα προσφύγων.

Το έχει επισημάνει και η Europol 

Υπενθυμίζεται πως καιρό πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο η Europol είχε προειδοποιήσει πως οι στρατολόγοι του Ισλαμικού Κράτους βάζουν στο στόχαστρό τους ευάλωτους πρόσφυγες στην Ευρώπη για να τους ριζοσπαστικοποιήσουν σε μια προσπάθεια να φουντώσουν ακόμη περισσότερο το αντιμεταναστευτικό μένος στη Γηραιά Ηπειρο.

«Δεδομένου ότι συμφέρει τους τζιχαντιστές να φουντώσουν τη μεταναστευτική κρίση και να στρέψουν μερίδα του ευρωπαϊκού πληθυσμού κατά εκείνων που ζητούν άσυλο, υπάρχει ο κίνδυνος διείσδυσης σε προσφυγικούς καταυλισμούς», αναφέρει η ανακοίνωση. «Είναι υπαρκτός και άμεσος ο κίνδυνος στοιχεία της (σουνιτικής μουσουλμανικής) συριακής προσφυγικής διασποράς να καταστούν ευάλωτα στη ριζοσπαστικοποίηση και να στοχοποιηθούν από ισλαμιστές εξτρεμιστές στρατολόγους». http://www.iefimerida.gr/ 27 Δεκεμβρίου 2016 

Όλα αυτά μυρίζουν στημένη προβοκάτσια στοχευμένη και καλοστημένη σε μια κρίσιμη γεωπολιτική και οικονομική συγκυρία για την Πατρίδα μας.

Και τότε σκάει μύτη η ΜΚΟ εξ ανατολών που ακούει στο όνομα Ερντογάν για να σώσει και να ανακουφίσει τους αδελφούς μουσουλμάνους που κινδυνεύουν από την δήθεν  οργή των Ελλήνων.

Βολεύει σε πολλούς στο ενεργειακό ΑΙΓΑΙΟ με τις γκρίζες ζώνες που ισχυρίζονται οι τούρκοι να στρώσουν το χαλί για την δημιουργία αποστρατικοποιημένων ζωνών ανθρώπινης ασφάλειας και έναρξη διαπραγματεύσεων για να γίνει το ΑΙΓΑΙΟ όπως θέλουν αυτοί «θάλασσα ειρήνης».

Και εμείς λέμε στους ξένους επίβουλους ότι το Αρχιπέλαγος είναι ήδη ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗΣ γιατί το διατρέχουν ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ που τον τελευταίο καιρό είναι σφόδρα θυμωμένοι που βλέπουν τα μούτρα όλων αυτών.

Με πίστη και ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.