25 Δεκεμβρίου 2016

ΛΥΤΡΩΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΟΡΑ ΣΑΣ

Γράφει το σποράκι 

     Γιορτάζω μαζί σας! Σοβαρές δηλώσεις απ' το πιστό σποράκι σας στην Κυριακάτικη συντροφιά σας. Αυτή την Κυριακή που  εσείς γιορτάζετε όπως κάθε χρόνο την γέννηση του Χριστού σας, το σποράκι συμμετέχει. Και για να σας αποδείξει την ευγνωμοσύνη του για την χαρά που του δίνετε, θα σας την ανταποδώσει με την καρδιά του με ένα μοναδικό ΔΩΡΟ. 
     Αντί να σας μεταφέρει τις εντυπώσεις του απ' τους άλλους κόσμους που φυτρώνει (ζήλεια σας), θα σας πάρει μαζί του σε έναν μακρινό κι άγνωστο κόσμο.. κι ας είναι τόοοοοσο κοντά σας. Τι εννοώ που δεν εννοείτε; Σας μιλώ για τον "ανώτερο κόσμο" που πλανάται γύρω σας, σε κάθε σας κίνηση, σε κάθε σας σκέψη, μα εσείς δεν τον αντιλαμβάνεστε φυσικά, γιατί κινείται σε άλλη διάσταση. Κι όμως είναι δίπλα σας και μοιράζεται την κάθε στιγμή σας και πέρα από κάθε ΦΑΝΤΑΣΙΑ!
     "Υμείς εστέ το φως του κόσμου! Η βασιλεία των ουρανών εντός ημών εστί!" Μπορεί να το έχετε ακούσει και να επιδιώξατε  να το μεταδώσετε και σ' άλλους… ή μπορεί να διαφωνήσατε μαζί τους. Όσο και να προσπαθείτε όμως, δεν μπορείτε να τους πείσετε, γιατί δεν περπατήσατε ποτέ πάνω στον πλανήτη σας, σα να έχετε την βασιλεία των ουρανών μέσα σας. Δεν μπορείτε να γνωρίσετε κάτι συνειδητά, αν δεν σας έχει γίνει ΒΙΩΜΑ. 
     Δεν είναι εύκολο να τον αφουγκραστείτε, αν δεν καταβάλλετε προσπάθειες για να υπερβείτε τον μικρό σας εαυτό με τον μικρόκοσμό του και τις καθημερινές υλικές ανάγκες σας. Αν δεν αποβάλετε τα  άσκοπα άγχη, τους φόβους, τις ελπίδες σας. Αν δεν παραδοθείτε πλήρως στην Ύπαρξή σας, αν δεν ριζώσετε στην Ύπαρξη, στον αληθινό σας εαυτό. Κι εσείς δεν είχατε τον χρόνο για να τον γνωρίσετε, δεδομένων των δυσκολιών της ζωής, που απορροφούν ολοκληρωτικά την ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΑΣ. 
     Σήμερα που βιώνετε πάλι την ουσία της ΓΕΝΝΗΣΗΣ μέσα σε θρησκευτική κατάνυξη, επιδιώξτε να "αγγίξετε" με καθαρή καρδιά μια "χορδή" έστω του ανώτερου εαυτού σας. Ανοίξτε μια πύλη στον πνευματικό κόσμο, που συνυπάρχει με τον υλικό, στον οποίο είστε παραδομένοι. Η ενθύμιση της θεϊκής προσφοράς γεμίζει τις ψυχές - όσων την τιμούν - αγαλλίαση κι απομονώνει ό,τι δεν της ταιριάζει. Την θλίψη, τον πόνο, τον θυμό, την μοναξιά και την ροπή προς την υλική ΑΠΛΗΣΤΙΑ. 
     Σήμερα τι προσμένετε απ' τον ΧΡΙΣΤΟ; Να σας απαλλάξει ίσως απ' την εικονική πραγματικότητα και να σας εισαγάγει στην αληθινή; Ίσως αν τον παρακαλέσετε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να σπάσει τα δεσμά σας απ' την αρνητική δύναμη. Σωστό και ίσως έτσι η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ επιστρέψει ελεύθερη στον δρόμο της Αρετής. ΕΚΕΙΝΟΣ με την θεϊκή δύναμή του, μπορεί να καθαρίσει τον πλανήτη απ' την βλαβερή παρουσία των ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ. 
     Τα Χριστούγεννα είναι μια ευκαιρία για τον άνθρωπο να αναζητήσει συγχώρεση πρώτα απ' τον Θεό και μετά απ' τον εαυτό του, για τα ανομήματά του. Δεν είναι απλώς μια ευκαιρία ανταλλαγής δώρων και ευχών με φίλους και συγγενείς και απόλαυσης καλοστρωμένου και γεμάτου γιορταστικά εδέσματα τραπεζιού. Αυτές οι συνήθειες καλύπτουν μόνο τις υλικές ανάγκες σας κι είναι απ' όλους τους χριστιανούς ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ. 
     Το σποράκι σας που γυρίζει και… μυρίζει τις αρωματικές ευωδιές των χριστουγεννιάτικων γλυκών… ζηλεύει που δεν μπορεί να τις γευτεί. Μα δεν παραπονιέται, γιατί γνωρίζει ποια είναι η αποστολή του και δεν μπορεί κανείς να τα έχει όλα. Κι εσείς δεν μπορείτε να "φυτρώνετε" ελεύθερα παντού, παρά μόνο στα όνειρά σας. Σ' αυτό υπερτερείτε απέναντί μου, (δεν είμαι ονειροπαρμένο) και το μόνο κοινό μας είναι η ΑΓΑΠΗ. 
     Η Αγάπη πρέπει να είναι το κυρίαρχο συναίσθημά σας τις γιορτινές μέρες, για το σύνολο του κοινωνικού και πατριωτικού περιβάλλοντός σας. Αγάπη που να βγαίνει μέσα απ' την καρδιά σας κι όχι με τυπικές ευχές και δώρα. Δεν μπορείτε με γλυκά να γλυκάνετε την δυστυχία του άστεγου. Ούτε να στολίσετε με στολίδια τον πόνο του ορφανού και του άρρωστου. Μπορείτε με πράξεις αληθινού ενδιαφέροντος για τους μη ΕΧΟΝΤΕΣ.
     Αυτό το νόημα έχει η Γέννηση του Χριστού κι όχι ευκαιρία για γιορτές και πανηγύρια. Πόσοι όμως τιμούν σωστά και με ευλάβεια τους κανόνες της θρησκείας; Ασφαλώς λίγοι γιατί οι πολλοί είναι μόνο στα χαρτιά χριστιανοί. Αυτοί μόνο τον εαυτό τους ξεγελούν και βέβαια δεν αποδεικνύουν την ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ. 
     Οι πεποιθήσεις δεν αποδεικνύονται ούτε με Εκκλησίασμα, ούτε με "καλές πράξεις" φιλανθρωπίας. Ο Θεός είναι πανταχού παρόν και σας κρίνει. Αναζητήστε στον ανώτερο εαυτό σας την ΛΥΤΡΩΣΗ για να ελευθερωθείτε. Το σποράκι σας φυτεύει τις ευχές του στην ανάμνηση της γέννησης του ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ! 

Το σποράκι

(της Μαίρης Καρά)Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.