16 Δεκεμβρίου 2016

Η βαρβαρότητα και η κόκκινη φρίκη

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Όταν δεν βλέπεις τη βαρβαρότητα

Όταν δεν βλέπεις τη βαρβαρότητα μέσα στην οποία ζούσες τόσες δεκαετίες, είναι δύσκολο να καταλάβεις τι σημαίνει ελευθερία κι έχεις την εντύπωση ότι κάνεις και κάτι, ενώ δεν έχεις συνειδητοποιήσει ακόμα ότι ήσουν θύμα του συστήματος που σου έκανε πλύση εγκεφάλου. Δεν βλέπεις την πραγματικότητα, γιατί το βάρβαρο παρελθόν έχει κατασπαράξει την ελευθερία της σκέψης σου και βλέπεις τα πάντα, ακόμα και τώρα, με το βλέμμα του. 

Υποφέρεις χωρίς να το ξέρεις, γιατί δεν ξέρεις ότι υπάρχει άλλη ζωή που είναι ελεύθερη. Έτσι, οι φοβίες σου μεταφέρθηκαν. Είχες σπίτι κι εργασία δίχως τίποτα, επειδή το ήθελε το σύστημα κι ας ήταν μια τρώγλη και μια σκλαβιά. Έτσι, θέλησες ν’ αποκτήσεις αυτό που δεν είχες πια, για να συνεχίσεις το ίδιο από πριν και για να το καταφέρεις, χρεώθηκες. Μόνο και μόνο για να φανείς σαν τους άλλους, γιατί ήθελες να ζήσεις το ίδιο και μετά την κατάρρευση του συστήματος. Και τώρα που έγιναν όλα γυαλιά καρφιά, έμεινες με τις αναμνήσεις της καταπάτησης που θεωρείς ότι ήταν η ζωή που σου άξιζε. Σημείωσε λάθος, όμως, διότι οι άνθρωποι που ανήκουν στην Ανθρωπότητα έχουν δικαίωμα να σωθούν.

πηγή

Αφού γεννήθηκες μετά

Αφού γεννήθηκες μετά και μάλιστα δύο φορές μετά για ποιο πράγμα νομίζεις ότι μιλάς με βιωματικό τρόπο; Τι θέλεις να πεις σε όσους βασανίστηκαν; Τι θέλεις να υποδείξεις σε όσους δεν έτρωγαν κοτόπουλο; Ότι η ελευθερία δεν μπορεί να είναι μόνο και μόνο η επιλογή της τροφής ενώ εσύ το έκανες από πάντα επειδή δεν πρόλαβες τον γενοκτόνο;

πηγή

Μετά τον θάνατο του γενοκτόνου

Μετά τον θάνατο του γενοκτόνου όλοι παρουσιάζονται ως ήρωες ενώ ποτέ δεν έκαναν τίποτα για να τον αφοπλίσουν οριστικά για να σταματήσουν τη βαρβαρότητά του επειδή δεν τολμούσαν να φανταστούν ότι η αντίσταση θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική και να αλλάξει τα δεδομένα του πεπρωμένου, μάθε λοιπόν για τους μαχητές που δεν σταμάτησαν ποτέ να αγωνίζονται για τους άλλους έστω και μια στιγμή της ζωής τους. 

πηγή 

Η σοβιετική βαρβαρότητα του 1937

Επιχειρησιακή εντολή υπ’ αριθμόν 00439 στις 25 Ιουλίου 1937 Στόχος : Οι Γερμανοί που εργαζόταν στη Σοβιετική Ένωση και οι Σοβιετικοί που είχαν σχέση με τη Γερμανία. Αποτέλεσμα: 68.000 συλλήψεις ανθρώπων. Οι 42.000 εκτελέστηκαν.

Επιχειρησιακή εντολή υπ’ αριθμόν 00447 στις 30 Ιουλίου 1937 Στόχος: Οι Κουλάκοι που τελείωσαν την ποινή τους ή που απέδρασαν από τα Γκουλάκ.
Οι κληρικοί και οι πιστοί.
Τα πρώην μέλη μη κομμουνιστικών κομμάτων.
Οι εγκληματίες
Γενικά οι «άνθρωποι του παρελθόντος».
Αποτέλεσμα: 767.397 συλλήψεις ανθρώπων. Οι 386.798 εκτελέστηκαν.

Επιχειρησιακή εντολή υπ’ αριθμόν 00485 στις 11 Αυγούστου 1937 Στόχος: Οι Σοβιετικοί που είχαν σχέση με την Πολωνία και οι Πολωνοί στην Σοβιετική Ένωση. Αποτέλεσμα: 144.000 συλλήψεις ανθρώπων. Οι 110.000 εκτελέστηκαν.

Επιχειρησιακή εντολή υπ’ αριθμόν 00486 στις 15 Αυγούστου 1937 Στόχος: Οι γυναίκες και τα παιδιά άνω των 15 ετών που είναι εχθροί του λαού. Αποτέλεσμα: 18.000 συλλήψεις γυναικών και 25.000 συλλήψεις παιδιών.

πηγή 

Η κόκκινη φρίκη 

Η κόκκινη φρίκη δεν άρχισε με τον ερχομό του Στάλιν το 1922 ήδη από το 1918 έθαβε μαζικά όλους όσους αντιστεκόταν στη νέα δικτατορία του προλεταριάτου έτσι βρήκαμε το 2010 ομαδικούς τάφους στην Αγία Πετρούπολη που αποδεικνύουν ότι η βαρβαρότητα και η τρομοκρατία ήταν από την αρχή της επανάστασης, καμιά δικαιολογία λοιπόν.  

πηγή 

Αν αναρωτιέσαι ακόμα

Αν αναρωτιέσαι ακόμα πώς κράτησε τόσες δεκαετίες ο κομμουνισμός σε διάφορες χώρες, όπως είναι η Ρωσία, η Κίνα, η Κορέα κλπ αρκεί να διαβάσεις τα αρχεία των θυμάτων και κάθε φορά που θα διαβάσεις για ένα νέο γεγονός, θα ξαφνιαστείς από την απουσία ορίου της φρίκης, του τρόμου, του συστήματος που κατασπάραζαν κάθε αντίσταση για να εδραιωθεί η βαρβαρότητα. Δεν είναι λοιπόν η αποδοχή των λαών που επέτρεψε τη διάρκεια, ούτε βέβαια η εμβέλεια κάποιου έργου, απολύτως τίποτα από όλα αυτά. Ο μόνος λόγος ήταν η εξόντωση κάθε αντίστασης και τίποτα άλλο. Έτσι τώρα όταν βρίσκεις ακόμα άτομα που νοσταλγούν αυτές τις εποχές και αυτές τις εφαρμογές, να ξέρεις ότι πρόκειται για σκλάβους που δεν ξέρουν τι είναι η ελευθερία και θεωρούν λόγω απουσίας γνώσεων ότι έχουν δίκιο. Κι αν αυτοί προσπαθούν να υποστηρίξουν μια κυβέρνηση που έχει ανάλογες τάσεις μη σε ξαφνιάσει. Απλώς να γνωρίζεις ότι πρόκειται για εχθρούς της Ανθρωπότητας. Και κάθε αποδοχή, κάθε συμβιβασμός εκ μέρους σου είναι πλαίσιο συνεργασίας με τους βάρβαρους. Μην ψάχνεις λοιπόν δικαιολογίες. Η αλήθεια είναι μπροστά κι αν κλείνεις τα μάτια σου αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κι ότι μπορείς να λες ό,τι θες κι όπως το θες, διότι είμαστε εδώ για να σε αντικρούσουμε ακόμα και μετά.

πηγή 

Μάθε περισσότερα

Μάθε περισσότερα για τη Σοβιετική Ένωση και θα δεις πόσο έμοιαζε με το ναζιστικό καθεστώς σε όλη τη φρίκη του που καταπατούσε τους πάντες μόνο και μόνο επειδή μισούσε θεσμικά τους ανθρώπους που ήθελαν απλώς να ζήσουν ελεύθεροι δίχως δεσμά αλλά ήταν συστήματα με δεσμά.

πηγή

Η σοβιετική προπαγάνδα

Η σοβιετική προπαγάνδα λειτουργούσε ακόμα και στο πλαίσιο της ναζιστικής γενοκτονίας διότι δεν έλεγε ποτέ ότι ήταν Εβραίοι αλλά τους παρουσίαζε τα θύματα ως σοβιετικοί πολίτες και αυτό το συνέχισε και μετά τον πόλεμο στα μνημεία.  

πηγή 

Στις 5 Ιουλίου 1941

Στις 5 Ιουλίου 1941 ενώ είχες επιζήσει της βαρβαρότητας σ’ έφεραν μικρέ άνθρωπε να δεις όλη σου την οικογένεια νεκρή κι εκεί ένας ναζί αξιωματικός σου έριξε μια σφαίρα με το πιστόλι του στον σβέρκο σου γιατί ήθελαν να πεθάνεις και να γνωρίζεις ότι δεν έμεινε κανείς ζωντανός από τους δικούς σου αλλά ζεις μέσα μας από τότε λόγω Ανθρωπότητας.  

πηγή

Αν και στη Γεωργία

Αν και στη Γεωργία έβγαλαν τα αγάλματα του Στάλιν ενώ είχε γεννηθεί εκεί κάτι πρέπει να κατάλαβαν για τη βαρβαρότητά του, το θέμα είναι εσύ τι άλλο θέλεις για να καταλάβεις τι έγινε εκείνη την εποχή με τα θύματα.  

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δείτε επίσης διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Στρατηγική Ελληνική ΑΟΖ και το μέλλον της Ελλάδας". Galerie Δημιουργών, Ελαιών 1α Νέα Κηφισιά (είσοδος από Χελιδονούς 28), Κηφισιά, Αθήνα. Tετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.