11 Δεκεμβρίου 2016

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 969 Μ.Χ.- AΓΙΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΜΕΡΟΣ Α.

Γράφει ο Μανουήλ Αγγελος Γιαννόπουλος 

11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 969 Μ.Χ. ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. 

Ο ΑΡΓΑΛΕΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΗΝΩΝ. 

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ Η ΙΕΡΟΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ. 
Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ.

Η Ελληνικη (ρωμαικη) αυτοκρατορια ηταν στρατιωτικο κρατος, εξαιτιας των αμέτρητων εχθρων, και των συνεχομενων πολεμων σε ολη την διαρκεια ζωης του. Για αυτό την ανωτατη, πολιτικη, στρατιωτικη εξουσια, ασκουσαν οι Ελληνικες οικογενειες που εδιναν επι αιωνες σε καθημερινη βαση της μαχες για λογαριασμο της Ελλαδος, στα πεδια των μαχων.

Η ΕΝΔΟΞΟΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΗΤΑΝ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΦΩΚΑΔΩΝ.

Ο Νικηφόρος β, ηταν μελος της πιο ισχυρης Ελληνικης οικογενειας της αυτοκρατοριας, της Ελληνικης στρατιωτικης οικογενειας των Φωκάδων, από την Καισαρεια της Καππαδοκίας. Ο ιδιος ο κορυφαιος αυτοκρατορας ολων των εποχων, για την Ελλαδα και τον κοσμο, ο Ιερος Βασιλειος ο β ο Βουλγαροκτονος σε έναν νομο που ειχε βγαλει περι πλουσιων, ανεφερε ονομαστικα την οικογενεια των Φωκάδων, ως την πιο ισχυρη οικογενεια της Ελληνικης (ρωμαικης ) αυτοκρατοριας.

Η οικογενεια του Νικηφορου (Φωκάδες), οπως ολες οι υπολοιπες Ελληνικες στρατιωτικες οικογενειες της Μικρας Ασιας, εχασαν παρα πολλα μελη στα πεδια των μαχων, στο περασμα των αιωνων. Φυσικα δεν ηταν λιγα τα μελη της Ελληνικης οικογενειας, των Φωκάδων, αλλα και ολων των υπολοιπων Ελληνικων στρατιωτικών οικογενειων, που τραυματιστηκαν κατά την διαρκεια των πολεμων. 

Αποκορυφωμα των απωλειών για την οικογενεια των Φωκαδων ηταν η απωλεια του αδερφου του αυτοκρατορα Νικηφορου, του Κωνσταντινου Φωκα, ο οποιος ηταν στρατηγος του θεματος της Μεσοποταμιας, αλλα δυστυχως το 953 μ.Χ. ο πιαστηκε αιχμάλωτος από τους σαρακηνους του Σαιφ αντ νταουλα,σε μια μαχη κοντα στο Μαρας. Παρα τα οσα εταξαν οι Ισμαηλίτες στον Κωνσταντινο Φωκα,για να τον δελεασουν για να γινει από Ελληνοχριστιανος, Αραβοσαρακηνος, εντουτοις ολες τις φορες αρνηθηκε.

Ο Κωνσταντινος Φωκας οπως και ολοι οι Ελληνες που επεσαν στα χερια των Μωαβιτων, ηθελαν παρα πολύ να ζησουν, αγαπουσαν την ζωη, αγαπουσαν την θαλασσα, τα δαση, τον αερα, τα αστερια, τις γυναικες, και γενικα ότι ωραιο επλασε ο τριαδικος Θεος δημιουργος. Από την άλλη μερια οι αραβες γνωριζαν τις ασύγκριτες πολεμικες, στρατηγικες ικανότητες των  Ελλήνων, οπως ο Κωνσταντινος Φωκας. Για αυτό τους προτειναν παντοτε,να γινουν αγαρηνοι, και να πολεμησουν στο πλευρο τους, προσφερωντάς τους τα παντα. Ο Κωνσταντινος Φωκας όμως όπως και ολοι οι υπολοιποι Ελληνες αιχμάλωτοι, αρνηθηκαν να γινουν προδοτες, για αυτό πεθαναν κατω από τα πιο φοβερα βασανιστήρια. 

Απο μια τοσο ενδοξη οικογενεια προερχεται ο Ελληνας Αγιος Νικηφόρος ο β. Σε ολη την διαρκεια ζωης της Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας, την ανωτατη, ανωτερη, στρατιωτικη εξουσια ασκουσαν οι Ελληνικες στρατιωτικες οικογενειες της Μικρας Ασιας, οι Φωκάδες, οι Μελισσηνοι, οι Δαλασσηνοι, οι Αργυροι, οι Σκληροι, οι Κομνηνοι, κλπ. 
Ο Αγιος Νικηφόρος ο β, ηταν προστατης των αδυνατων Ελλήνων Χριστιανων τους οποιους κατεστρεφαν, επι αιωνες οι αραβες. Η Μνημη του Αγιου Νικηφορου του Β Φωκα, εορτάζεται στις 11 Δεκεμβριου. Βαθια θρησκευομενος ανθρωπος ηξερε ότι ειχε θεικη εντολη να εξαφανισει από προσώπου γης τους απίστους Ισμαηλιτες.

Στην μονη μεγιστης Λαυρας υπαρχει πληρης ακολουθια για τον Αγιο με κανονες. Η σημερινη κατά γενικη παραδοχή, νεοταξικη Εκκλησια, δεν γιορταζει τον Αγιο Νικηφορο με τις πρεπουσες τιμες. Αυτό γινεται για δυο λογους.

Ο πρωτος λογος είναι, γιατι δεν θελουν οι πραγματικοι Χριστιανοι, να μαθουν τον βιο, ενός Αγιου Αυτοκρατορα, ο οποιος προστατευε τους Ελληνες Χριστιανούς από τους Αγαρηνούς.

Ο Δευτερος λογος είναι, ότι στην εποχη του ο Αγιος αυτοκρατορας Νικηφορος ο β, ειχε παρει μετρα, εναντια στον παρανομο πλουτισμο των κληρικων, των μοναχων, και των αρχιερέων. Η μοιρα χτυπησε πολύ ασχημα τον Ελληνα Αγιο Νικηφορο τον β, καθως σε νεαρη ηλικια εχασε την γυναικα του και το παιδι του. Εντούτοις ο Αγιος Ελληνας Νικηφόρος ο β Φωκας, βρηκε την δυναμη να ερθει ακομη πιο κοντα στον Θεο.

Ο Νικηφόρος μετα από ένα τοσο σκληρο χτυπημα, αγαπησε ακομη περισσοτερο τον Ιησου Χριστο. Αρκετοι ανθρωποι όταν δεχτουν τοσο σκληρα χτυπήματα από την ζωη, πληγωνονται παρα πολύ, με αποτέλεσμα, να απομακρύνονται από τον Θεο. Μερικοι εξ αυτων καταληγουν να γινονται αθεοι, ειτε σατανιστες. Αλλοι, καταντουν αθεοι, να υβριζουν καθημερινα τα θεια. Αντιθέτως ο πολύ ξεχωριστος Ελληνας Νικηφορος ο β, αγαπησε οσο τιποτε άλλο τον Χριστο, παρα τα απανθρωπα χτυπήματα που δεχτηκε απο την ζωη, χανωντας γυναικα και παιδι.

Αυτό το πραγμα μας δειχνει ξεκάθαρα το ποσο ξεχωριστος ηταν ο Αγιος Νικηφόρος Φωκας. 

KYΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΑ ΔΙΟΤΙ
ΕΧΑΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ. 

Ο ΑΡΓΑΛΕΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΗΝΩΝ. 

Ο Αγιος Νικηφόρος ο Φωκας, ζουσε μια πολύ ασκητικη ζωη, σε ολο του τον βιο, κοιμοταν κατω στο εδαφος. Δεν ετρωγε, ηταν πολύ λιτοδίαιτος. Ζουσε χωρις καθολου σεξουαλικη διαφθορα. Αυτό το εκανε για δυο λογους από σεβασμο και αγαπη για τον τριαδικο θεο, αλλα και για είναι είναι σε θεση να πολεμα τοσο γενναια στα πεδια των μαχων. Το ιδιο εκαναν ολοι οι Ελληνες εκεινων των αιωνων, για να μπορουν να παραμενουν Ελευθεροι, για να μπορουν να είναι διοικητες της Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας. 

Ένα πολύ σημαντικο το οποιο δεν πρεπει να ξεχναμε, είναι ότι Θειος του Αγιου Νικηφορου του Β Φωκα, ηταν ενας άλλος αγιος της Εκκλησιας μας, ο Αγιος Μιχαηλ Μαλεινος. 

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ AΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 

Σημαντικο ρολο στην ζωη του Νικηφορου, εκτος από το γεγονος της απωλειας της γυναικας του, και του παιδιου του, ειχε και ο Αγιος Αθανασιος ο Αθωνίτης. Ο Αγιος Αθανάσιος αλλαξε σε παρα πολύ μεγαλο βαθμο, τον τροπο σκεψης, τον τροπο ζωης του Νικηφορου Φωκα. Εκτοτε αν και δεν προλαβε να γινει καλογερος όπως ειχε σκοπο να κανει, εντουτοις αλλαξε παρα πολύ τον τροπο ζωης του. Όλα αυτά σε συνδιασμο με το σκληρο χτυπημα της μοιρας. 

Ο Αγιος βασιλιας Νικηφορος ο β, ειναι αυτος που θα δωσει τα χρηματα, στον Αγιο Αθανασιο, για να δημιουργησει την Μονη μεγιστης Λαυρας στο Αγιο ορος. Ο Αγιος Αθανάσιος κατοπιν παρακλησεως του Νικηφορου του β Φωκα, τον ακολουθησε σε καποιες εκστρατειες του, όπως αυτην που εγινε στην Κρητη. Οι προσευχες, ο χαρακτηρας, ο τροπος ζωης του Αγιου Αθανασιου, εδιναν ακομη μεγαλυτερη ψυχικη δυναμη στον Ελληνα αυτοκρατορα Νικηφορο τον β Φωκα, για να κερδιζει τους εχθρούς των Ελλήνων. 

Ο αγιος Αθανάσιος είναι αυτος που εκανε τοσο πολύ θρησκο τον Νικηφορο τον β Φωκα ώστε να αρχιζει να πλησιαζει η Ελληνικη (ρωμαικη) αυτοκρατορια στο απογειο της ακμης της. Εξαιτιας του Αγιου Αθανασιου, ο Αγιος Νικηφόρος εχει πλεον πληρη επιγνωση ότι δεν πολεμα μονον για τον ελληνισμό, αλλα πολεμα ταυτόχρονα τους σατανιστες, τους θανάσιμους εχθρούς και αιωνιους εχθρούς του Χριστου και της Πατρίδας.

Ο Νικηφόρος ζητησε απο τον πατριαρχη Πολυευκτο, οσοι Ελληνες στρατιώτες χανουν την ζωη τους σε μαχη εναντιον των αγαρηνων, να ανακηρυσονται αγιοι. Τον Αγιο Νκηφορο τον β Φωκα, ως βαθια θρησκευομενο τον στεναχωρουσε αφανταστα η κατρακυλα των Ρωμαιοκαθολικών, που από Χριστιανοι εγιναν σατανιστες, για αυτό προσχωρησαν στους γερμανους (διαβαστε τα σχετικα αρθρα).

Πριν γινει αυτοκρατορας, ο Αγιος Νικηφόρος αναδείχθηκε μεγαλος στρατηγος σε όλα τα μετωπα της εποχης του. Χαρακτηριζονταν από μεγαλη ευσεβεια και αγαπουσε τον Χριστο. Ο Αγιος Νικηφορος ήταν γεννημενος στρατιωτης. Ειχε τη σωματικη αντοχη και διανοητικη ικανοτητα ενος μεγαλου στρατιωτικου ηγετη, ήταν βραχύσωμος, αλλα εξαιρετικα ρωμαλεος. Η ζωη του ήταν αφιερωμενη στα στρατευματα του, τα οποια αγαπουσε -προστατευε παση θυσια, και τα οποία του ήταν πιστά μέχρι θανάτου. 

ΠΙΣΤΟΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ. 

Ο Θησεας ηταν ο πρωτος Ελληνας βασιλιας παγκοσμίως ο οποιος διδαξε ότι οι πραγματικοι βασιλιαδες επωμίζονται τα περισσοτερα βαρη από ολους τους υπολοιπους, ενω τους καρπους των προσπαθειών τους, τους μοιράζονται με ολους τους πολιτες. Ακομη ο Θησεας διδαξε ότι σε κάθε μαχη, σε κάθε πολεμο, καθημερινα τις περισσοτερες φορες από οποιονδηποτε άλλο στρατιωτη, βαζει την ζωη του σε κινδυνο ο εκάστοτε Ελληνας Βασιλιας. Για αυτό ολοι οι Ελληνες Βασιλεις, στρατηγοι κατά την αρχαια και μεσαιωνικη εποχη, οπου οι προγονοι μας ηταν διοικητες της Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας, επιτεθοταν ολομόναχοι εναντιoν χιλιαδων αντιπαλων, για να παρουν θαρρος οι υπολοιποι Ελληνες στρατιώτες για να κερδιθουν οι μαχες και οι πολεμοι υπερ της Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας. Eπι Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας δεν ειχες το δικαιωμα να εισαι βασιλιας, αρχιστράτηγος, στρατηγος, εάν δεν πολεμουσες στην πρωτη Γραμμη της κάθε μαχης, του κάθε πολεμου. Αυτό είναι κατι το το οποιο εκαναν ολους εκεινους τους αιωνες ολοι οι γνήσιοι Ελληνες αυτοκρατορες, ολοι οι γνήσιοι Ελληνες στρατηγοι, ανωτατοι αξιωματικοι και αξιωματούχοι.

Ο Ελληνας Αγιος βασιλιας Νικηφόρος ο β Φωκας πολεμουσε πιο γενναια από ολους τους υπολοιπους Ελληνες, ενώ οποτε χρειαζοταν επιτεθοταν ολομόναχος εναντιον χιλιαδων αντιπαλων για να παρει θαρρος ο Ελληνικος-ρωμαικος στρατος. Επειδη το αιμα νερο δεν γινεται ποτε, oταν ηταν ακομη αρχιστράτηγος, ολες τις πολεις που κατακτουσε, ειτε τις ισοπεδωνε, ειτε εσφαζε ομαδικα τους αγαρηνους. Ολα αυτά σε αντιποινα για τις σφαγες, τους βιασμους, τις κλοπες, τους εμπρησμους, το σκλαβωμα γυναικων που εκαναν οι Μωαβιτες (νεα ονομασια των αγαρηνων), εις βαρος των Ελλήνων της Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας.

Ολες αυτές οι ενεργειες γινοταν με σκοπο να αποτρεψει την καταστροφή του Ελληνικου εθνους, από τη σιγουρη γενοκτονια.

Οταν ανεβηκε στον θρονο ο Νικηφόρος συνεχισε την ιδια ακριβως πολεμικη πολιτικη, εναντια στους Αγαρηνούς. Μην ξεχνατε το σημαντικοτερο ολων, ότι οι Ελληνες ολους εκεινους τους αιωνες μεχρι και σημερα βρισκοταν σε απολυτως νομιμη αμυνα. Οι προγονοι μας πολεμουσαν μονον σε αμυντικούς πολεμους, επειδή οι εχθροι δεν σταματουσαν ποτε τους πολεμους ολους εκεινους τους αιωνες. Για αυτό κάθε χρονο εισεβαλαν στην Ελλαδα, και προκαλουσαν τρομερες καταστροφες. Δεν ηταν λιγες οι φορες που εφταναν εξω από την Κωνσταντινουπολη, ειτε πλησιαζαν αρκετα κοντα στην Ελληνικη (ρωμαικη) πρωτευουσα.

συνεχίζεται

 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.