18 Νοεμβρίου 2020

Πρυτανεύουν οι Κοινωνικοί Εμπρηστές

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)
 
Ανέμενα από την επομένη της αναλήψεως της διακυβερνήσεως της χώρας από τον κο Πρωθυπουργό, πως θα έπραττε ό, τι είχε υποσχεθεί, αναφορικά με την προστασία των ΑΕΙ. Γνωρίζω προσωπικά, άτομα τα οποία –παραδοσιακά – δεν ψηφίζουν ΝΔ. Είχαν όμως αγανακτήσει με τους διάφορους … μπαχαλάκηδες και ψήφισαν με την ελπίδα πως, επιτέλους, κάτι ουσιαστικό θα γίνει. Δεν έγινε όμως (σ.σ εννοώ σε απόλυτο βαθμό, ριζικό, ολοκληρωτικό, αν και πήραν ορισμένα μέτρα για το πανεπιστημιακό Άσυλο, τα Εξάρχεια κ. α). Φθάσαμε στο ανήκουστο έσχατο σημείο κατάπτωσης και ευτελισμού, να κρεμούν υποτιμητικές πινακίδες στον κο Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, να τον χλευάζουν, να τον φωτογραφίζουν, να αναρτούν στο Διαδίκτυο τα …»κατορθώματά» τους!!!.... 
 
Αυτή είναι λοιπόν η …. «Δημοκρατική Ευνομούμενη Κοινωνία μας» και με την νέα Διακυβέρνηση; Ανατριχιαστικά περίεργα συνέβησαν μετά το γεγονός: Ορισμένοι όπως ο κος Υπουργός Δημόσιας Τάξεως, «αισθάνθηκε ανατριχίλα», ενώ άλλοι (όπως το στέλεχος και τέως Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ), ενοχλήθηκαν, από την «ασύμμετρη αστυνομική βία, την επιθετικότητα της Αστυνομίας»;  
 
Να διορθώσω; Λοιπόν: 
 
Α. Η Ελλάδα (εννοώ οι νομιμόφρονες Πατριώτες Έλληνες) δεν ανατριχιάζει. Αηδιάζει, και ανησυχεί. Το χειρότερο, η αηδία που αισθάνεται και η αποστροφή, δεν αφορά τόσο στα αντικοινωνικά άτομα /δράστες των απαράδεκτων πράξεων, αλλά (κυρίως) σε εκείνους που κυβέρνησαν ή συμμετείχαν ως βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι οποίοι εδώ και δεκαετίες ανέχονταν (μήπως ορισμένοι … υποκινούσαν;) τα οργισμένα «παιδιά». Αυτά που ουδέποτε «πλήρωσαν» (ουσιαστικά και μεταφορικά) για τις ζημιές /καταστροφές που (ατιμωρητί) διέπραξαν.  
 
Β. Οι εχέφρονες –πραγματικοί Δημοκράτες, (και όχι οι Κομματοπληγικοί και ιδεοληπτικοί μικρονοικοί και υποκριτές) δεν συμβιβάζονται με την ιδέα των καταστροφών , και της κοινωνικής μπαχαλοποίησης/πυρπόλησης. Όλη αυτή η ανεξήγητη (όχι βέβαια και τόσο) ανοχή και κατανόηση για τα … «δικαιώματα κάθε περιθωριακής, αντικοινωνικής μειονότητας» -εις βάρος της πλειονότητας – δημιουργεί αισθήματα οργής και θυμού στους νομοταγείς πολίτες.  
 
Είναι –ταυτόχρονα – αδιανόητη και άκρως αποκρουστική, η διαιώνιση αυτής της ειδεχθούς κατάστασης. «Ευθύνεται άραγε η επιθετικότητα της Αστυνομίας» όπως δήλωσε ο τ. Υπουργός; Μήπως ευθύνεται ο κομματισμός, οι ιδεοληψίες και η έλλειψη ντροπής;  
 
Λυπηρή η κατάντια στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία μας. Ανυπόληπτο, απόλυτα κομματικοποιημένο το Κ.Δ.Π /δημοκρατικό κακέκτυπο. 
 
Ξεδοντιασμένη η Δημοκρατία μας. Ωσεί παρούσα, ασθμάνουσα, ανίκανη, ευνουχισμένη, παραιτημένη! Πεδίο δόξης και δράσης κάθε αντικοινωνικού στοχείου.  
 
Αν αυτό είναι εικόνα σύγχρονου δημοκρατούμενου τόπου ευνομούμενου, τότε –προσωπικά – ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω. Εσείς;  
 
ΥΓ Επιβεβλημένος ο τερματισμός της ανοχής μας.  
Αυστηρότερος έλεγχος /φύλαξη, των ΑΕΙ, και αυστηροποίηση των ποινών (εγκλεισμός, αποζημιώσεις για καταστροφές) είναι εκ των ων ουκ άνευ προϋποθέσεις αντιμετώπισης.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.